EN
  • Anasayfa
  • TRZ423 Turizm İşletmelerinde Ziyafet Yönetimi (2025 - 2026 / 7. Yarıyıl)
  • EN
TRZ423 - Turizm İşletmelerinde Ziyafet Yönetimi
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Turizm İşletmelerinde Ziyafet Yönetimi TRZ423 7 2 + 0 3,0 Pdf
Birim Bölüm
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ
Derece Seviye Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Örgün, yüz yüze
EBS Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Serhat AYDIN (Yıl: 2025 - 2026) Dr. Öğr. Üyesi Serhat AYDIN (Yıl: 2024 - 2025) Doç. Dr. Nurdan SEVİM (Yıl: 2022 - 2023)
Ders Veren Dr. Öğr. Üyesi Serhat AYDIN
Amaç

Bir otel işletmesinde veya yiyecek içecek işletmesinde ziyafet organizasyonu düzenleme sürecini öğrenciye öğretmek.

Ders İçeriği

Otel İşletmelerinde Ziyafetin Anlamı ve Kapsamı, Büfe Organizasyonu, Kokteyl Organizasyonu, Toplantı Organizasyonu, Yiyecek İçecek Üretim Süreci ve Maliyet Yönetimi, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Fiyatlandırma, Ziyafet organizasyonlarının yönetimi, Ziyafetlerde protokol, Ziyafetlerin satışı

Ders Kaynakları Yaşar Yılmaz,Otel ve Yiyecek-İçecek işletmelerinde Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi,Ankara,2007, Detay Yayıncılık
Açıldığı Öğretim Yılı 2017 - 2018 2019 - 2020 2020 - 2021 2021 - 2022 2025 - 2026
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Ara Sınav 1 30
Ödev (Sunum) 20
Toplam 50
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Final %50
Toplam %50
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %50
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %50
Toplam %100
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
100
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Yetkinlik Tamamlayıcı Ders
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Dinleme ve anlamlandırma Ders 3 15 45
Ara Sınav 1 Ara Sınav 1 8 1 8
Ödev 1 Ödev 1 8 1 8
Final Final 8 1 8
Toplam İş Yükü (Saat) 69
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 2,71
AKTS 3,0
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Ziyafet Yönetimine Giriş Ders
2 Ziyafet Organizasyon Türleri Ders
3 Ziyafet Departmanı Yapısı ve Görevler Ders
4 Ziyafet Satışı ve Sözleşme Hazırlama Ders
5 Menü Planlama ve İkram Yönetimi Ders
6 Salon Düzeni ve Mekân Tasarımı Ders
7 Servis Teknikleri ve Operasyon Süreci Ders
8 Ara sınav Ders
9 Etkinlik Yönetimi Ders
10 Davetli Yönetimi ve Protokol Kuralları Ders
11 Ziyafetlerde Hijyen ve Güvenlik Ders
12 Ziyafet Yönetiminde Teknoloji Kullanımı Ders
13 Sürdürülebilir Ziyafet Yönetimi Ders
14 Vaka Analizi Ders
15 Genel Tekrar ve Dönem Sonu Değerlendirme Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilir ve uygular. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Beslenme ilkeleri ve gıda bilimi hakkında bilgi sahibi olur ve alanında uygular. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Yiyecek-içecek maliyet analizi, kontrolü, menü planlaması ve fiyatlandırmasını bilir ve uygular Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Satın alma aşamasından son aşamasına kadar yiyecek içecek üretimi ile ilgili tüm süreçleri bilir ve bu süreçlerde ortaya çıkabilecek sorunları çözer Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
; ; ; ;
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16 PÇ 17
Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilir ve uygular. - - - - - - - - 5 - - - - - - - -
Beslenme ilkeleri ve gıda bilimi hakkında bilgi sahibi olur ve alanında uygular. - - - - - - - - - - - 5 - - - - -
Yiyecek-içecek maliyet analizi, kontrolü, menü planlaması ve fiyatlandırmasını bilir ve uygular - - - - - - - - - - - - - - 5 - -
Satın alma aşamasından son aşamasına kadar yiyecek içecek üretimi ile ilgili tüm süreçleri bilir ve bu süreçlerde ortaya çıkabilecek sorunları çözer - - - 5 - - - - - - - - - - - - -
Ortalama Değer - - - 1,25 - - - - 1,25 - - 1,25 - - 1,25 - -