EN
  • Anasayfa
  • TRZ426 Dünya Mutfakları (2025 - 2026 / 8. Yarıyıl)
  • EN
TRZ426 - Dünya Mutfakları
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Dünya Mutfakları TRZ426 8 2 + 0 3,0 Pdf
Birim Bölüm
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ
Derece Seviye Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Örgün
EBS Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Serhat AYDIN (Yıl: 2025 - 2026) Dr. Öğr. Üyesi Serhat AYDIN (Yıl: 2024 - 2025) Dr. Öğr. Üyesi Serhat AYDIN (Yıl: 2022 - 2023)
Ders Veren
Amaç

Mutfak kültürünü açıklayabilmek Dünyadaki mutfaklarda yapılan yemek çeşitlerini uygulayabilmek

Ders İçeriği

Dünya mutfaklarından örnekler, Fransız, İtalyan, Rus, Hindistan Mutfağı

Ders Kaynakları Gisslen, Wayne. (2012). Professional Baking. ISBN 978-1-118-08374-1
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Yetkinlik Tamamlayıcı Ders
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS 3,0
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Dünya mutfaklarına giriş Ders
2 Mutfak kültürü ve gastronomi Ders
3 Akdeniz mutfağı Ders
4 Avrupa mutfakları Ders
5 Orta Doğu mutfağı Ders
6 Asya mutfakları Ders
7 Uzak Doğu mutfağı Ders
8 Ara sınav Ders
9 Amerika kıtası mutfakları Ders
10 Latin Amerika mutfağı Ders
11 Afrika mutfakları Ders
12 Türk mutfağı Ders
13 Dünya mutfaklarında sokak lezzetleri Ders
14 Dünya mutfaklarında çağdaş eğilimler Ders
15 Genel tekrar ve değerlendirme Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Dünyadaki mutfak kültürünün tarihsel gelişimini anlatır Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Çeşitli mutfak kültürlerindeki pişirme yöntemlerini tanımlar. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Çeşitli mutfak kültürlerindeki kullanılan ürün ve malzemeleri tanımlar. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
; ; ;
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16 PÇ 17
Dünyadaki mutfak kültürünün tarihsel gelişimini anlatır - - - - - - - - 5 - - - - - - - -
Çeşitli mutfak kültürlerindeki pişirme yöntemlerini tanımlar. - - - - - - - - - - - 5 - - - - -
Çeşitli mutfak kültürlerindeki kullanılan ürün ve malzemeleri tanımlar. - - - 5 - - - - - - - - - - - - -
Ortalama Değer - - - 1,67 - - - - 1,67 - - 1,67 - - - - -