| Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
| Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı | AŞÇ253 | 3 | 3 + 0 | 4,0 |
| Birim Bölüm | AŞÇILIK |
| Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe |
| Dersin Verilişi | Yüz yüze |
| EBS Koordinatörü | Öğr. Gör. Burak ÇITAK |
| Ders Veren | |
| Amaç |
Bu derste her sektörde hizmet veren ayrı ayrı mutfak kuruluşlarının nasıl işlediğini ve tasarımlarının nasıl yapıldığı anlatılacaktır. Öğrenciler bir mutfak kurulumu yapabilir pozisyona geleceklerdir. |
| Ders İçeriği |
Temel Mutfak Bilgisi, Mutfağın Örgütsel Yapısı, Mutfak Yönetimi, Yiyecek Döngüsü, Servis Sistemleri, Mutfak Tasarımı, Mutfak Tipleri, Mutfak İşleyişi |
| Ders Kaynakları |
Koçak, N. (2016). Yiyecek içecek Hizmetleri Yönetimi. Ankara: Detay Yayıncılık
|
| Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
| Bu bilgi girilmemiştir. | |
| Toplam | 0 |
| Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
| Bu bilgi girilmemiştir. | |
| Toplam | %0 |
| Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
| Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
| Toplam | %0 |
| Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
|
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
|
Destek Dersleri
|
0
|
|
Ek Dersler
|
0
|
|
Kategori
|
0
|
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
|
Yetkinlik Tamamlayıcı Ders
|
0
|
| Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
| Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
| AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
| AKTS | 4,0 | |||
| Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
|---|---|---|
| 1 | Yiyecek servis sistemleri | Ders Gösterim Grup Çalışması |
| 2 | Yiyecek servis sistemlerinin mutfak tasarımına etkisi | Ders Gösterim Grup Çalışması |
| 2 | Yiyecek servis sistemlerinin mutfak tasarımına etkisi | Ders Gösterim Grup Çalışması |
| 4 | Endüstriyel mutfak malzemeleri -Cafe-bar mutfakları tasarım ve işleyiş süreci | Ders Gösterim Grup Çalışması |
| 5 | Ar-ge mutfakları tasarım ve işleyiş süreci | Ders Gösterim Grup Çalışması |
| 6 | Havalimanı hizmet mutfakları ve tasarım ve işleyiş süreci | Ders Gösterim Grup Çalışması |
| 7 | Ara sınav. Havalimanı hizmet mutfakları ve tasarım ve işleyiş süreci | Ders Gösterim Grup Çalışması |
| 8 | Fast-food üretim yapan mutfaklar ve tasarım süreci | Ders Gösterim Grup Çalışması |
| 9 | Otel mutfakları tasarım ve işleyiş süreci | Ders Gösterim Grup Çalışması |
| 10 | Restoran mutfakları tasarım ve işleyiş süreci | Ders Gösterim Grup Çalışması |
| 11 | Pastane mutfakları tasarım ve işleyiş süreci | Ders Gösterim Grup Çalışması |
| 12 | Özel tasarım mutfaklar | Ders Gösterim Grup Çalışması |
| 13 | Mutfak tasarımları ile ilgili problemlerde çözüm geliştirme | Ders Gösterim Grup Çalışması |
| 13 | Mutfak tasarımları ile ilgili problemlerde çözüm geliştirme | Ders Gösterim Grup Çalışması |
| Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
| Restoran yönetiminin nasıl olması gerektiği hakkında yeterli bilgiye sahip olunur | |||
| Yönetim sistemleri ve işleyiş süreçlerine hakim olur. | |||
| Mutfak tasarımının önemini kavrar. | |||
| Profesyonel mutfakların işleyiş sistemlerini kavrar | |||
| Yiyecek içecek işletmelerinde departmanlar arasındaki ilişkiyi kavrar |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Restoran yönetiminin nasıl olması gerektiği hakkında yeterli bilgiye sahip olunur | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Yönetim sistemleri ve işleyiş süreçlerine hakim olur. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Mutfak tasarımının önemini kavrar. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Profesyonel mutfakların işleyiş sistemlerini kavrar | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Yiyecek içecek işletmelerinde departmanlar arasındaki ilişkiyi kavrar | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Ortalama Değer | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |