Ders Adı | Tür | Ortalama | T+U Saat | AKTS | ||
---|---|---|---|---|---|---|
ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I | Zorunlu | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
ENG101 İngilizce I | Zorunlu | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
TRK101 Türk Dili I | Zorunlu | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
Yarıyıl Zorunlu Toplam AKTS | 6,0 | |||||
3 Yarıyıl Seçmeli Dersler [OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III - 24,0 AKTS] | ||||||
AŞÇ211 Gıda Coğrafyası (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ212 Restoran Operasyonu, Sorunları ve Çözümleri (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ213 Turizm Etiği (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ214 Gıda Bilimi ve Teknolojisi (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ215 Turizm Pazarlaması (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ216 Soğuk Mutfak (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
AŞÇ217 Yöresel Mutfaklar (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
AŞÇ218 Osmanlı Mutfağı (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
AŞÇ219 Turizm Coğrafyası (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ220 Ekmek Yapım Teknikleri (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
AŞÇ221 Gastronomi ve Medya (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ222 Baharat ve Kahve Kültürü (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
AŞÇ223 Mutfak Hizmetleri Yönetimi (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ224 Mutfak Ekipmanları (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ225 Gıda Muhafaza Teknikleri (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ226 Yaratıcı Mutfak Uygulamaları (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
AŞÇ227 Ziyafet Mutfağı ve Organizasyonu (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
AŞÇ228 Restoran İşletmeciliği (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ229 Sosyal Davranış ve Protokol (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ230 Toplu Yemek Hizmetleri (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ231 Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ232 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
AŞÇ233 Bilecik Mutfağı (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
AŞÇ234 Yiyecek ve İçecek Otomasyon Sistemleri (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
AŞÇ235 Şeker Hamuru ve Modelleme Teknikleri (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
AŞÇ237 Vejetaryen Mutfak (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
AŞÇ238 Moleküler Gastronomi (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
AŞÇ239 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ240 Yeni Mutfak Akımları (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ241 Yemek Yazarlığı (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ242 Mutfak Planlaması (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ243 Yemek, Kültür ve Toplum (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ244 Fermente İçecekler (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
AŞÇ245 Mutfaklarda Çevre ve Atık Yönetimi (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ246 Çorba ve Sos Yapımı (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
AŞÇ247 Füzyon Mutfak (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
AŞÇ249 Dünya Mutfakları (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
AŞÇ250 Yenilebilir Yabani Otlar (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ251 Yemek Sosyolojisi (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ253 Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ254 Yemek Kültürü ve Müzik (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ255 Antik Çağ Yemek Kültürü (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ256 Restoran ve Mutfak Ergonomisi (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ257 Çikolata Yapım Teknikleri (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
AŞÇ258 Tüketici Davranışı (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ259 Menü Mühendisliği (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ260 Mesleki Etik (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ261 Türk Tatlıları (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 1 | 4,0 | ||
AŞÇ262 Sütlü Tatlılar ve Dondurmalar (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 1 | 4,0 | ||
AŞÇ263 Hızlı Yemek Restoran Uygulamaları (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
AŞÇ265 Gastronomide Proje Yönetimi (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 1 + 2 | 4,0 |
Ders Adı | Tür | Ortalama | T+U Saat | AKTS | ||
---|---|---|---|---|---|---|
AŞÇ200 Staj | Zorunlu | Girmez | 0 + 2 | 5,0 | ||
ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II | Zorunlu | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
ENG102 İngilizce II | Zorunlu | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
TRK102 Türk Dili II | Zorunlu | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
Yarıyıl Zorunlu Toplam AKTS | 11,0 | |||||
4 Yarıyıl Seçmeli Dersler [OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV - 19,0 AKTS] | ||||||
AŞÇ211 Gıda Coğrafyası (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ212 Restoran Operasyonu, Sorunları ve Çözümleri (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ213 Turizm Etiği (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ214 Gıda Bilimi ve Teknolojisi (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ215 Turizm Pazarlaması (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ216 Soğuk Mutfak (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
AŞÇ217 Yöresel Mutfaklar (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
AŞÇ218 Osmanlı Mutfağı (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
AŞÇ219 Turizm Coğrafyası (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ220 Ekmek Yapım Teknikleri (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
AŞÇ221 Gastronomi ve Medya (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ222 Baharat ve Kahve Kültürü (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
AŞÇ223 Mutfak Hizmetleri Yönetimi (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ224 Mutfak Ekipmanları (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ225 Gıda Muhafaza Teknikleri (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ226 Yaratıcı Mutfak Uygulamaları (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
AŞÇ227 Ziyafet Mutfağı ve Organizasyonu (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
AŞÇ228 Restoran İşletmeciliği (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ229 Sosyal Davranış ve Protokol (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ230 Toplu Yemek Hizmetleri (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ231 Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ232 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
AŞÇ233 Bilecik Mutfağı (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
AŞÇ234 Yiyecek ve İçecek Otomasyon Sistemleri (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
AŞÇ235 Şeker Hamuru ve Modelleme Teknikleri (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
AŞÇ236 Yemek Tarifleri ve Standartlaşma (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 3,0 | ||
AŞÇ237 Vejetaryen Mutfak (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
AŞÇ238 Moleküler Gastronomi (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
AŞÇ239 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ240 Yeni Mutfak Akımları (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ241 Yemek Yazarlığı (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ242 Mutfak Planlaması (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ243 Yemek, Kültür ve Toplum (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ244 Fermente İçecekler (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
AŞÇ245 Mutfaklarda Çevre ve Atık Yönetimi (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ246 Çorba ve Sos Yapımı (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
AŞÇ247 Füzyon Mutfak (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
AŞÇ248 Yiyecek ve İçecek Servisi (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 3,0 | ||
AŞÇ249 Dünya Mutfakları (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
AŞÇ250 Yenilebilir Yabani Otlar (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ251 Yemek Sosyolojisi (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ252 İnsan Kaynakları Yönetimi (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 3,0 | ||
AŞÇ253 Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ254 Yemek Kültürü ve Müzik (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ255 Antik Çağ Yemek Kültürü (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ256 Restoran ve Mutfak Ergonomisi (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ257 Çikolata Yapım Teknikleri (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
AŞÇ258 Tüketici Davranışı (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ259 Menü Mühendisliği (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ260 Mesleki Etik (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
AŞÇ261 Türk Tatlıları (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 1 | 4,0 | ||
AŞÇ262 Sütlü Tatlılar ve Dondurmalar (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 1 | 4,0 | ||
AŞÇ263 Hızlı Yemek Restoran Uygulamaları (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
BŞÜ200 İşletmede Mesleki Eğitim (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 5 + 10 | 19,0 |