EN
  • Anasayfa
  • AŞÇILIK ( OSMANELİ MESLEK YÜKSEKOKULU )

  • EN
3. Yarıyıl (3 Zorunlu Dersler,1 Seçmeli Dersler)
Ders Adı Tür Ortalama T+U Saat AKTS PDF
ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Zorunlu Girer 2 + 0 2,0
ENG101 İngilizce I Zorunlu Girer 2 + 0 2,0
TRK101 Türk Dili I Zorunlu Girer 2 + 0 2,0
Yarıyıl Zorunlu Toplam AKTS 6,0
3 Yarıyıl Seçmeli Dersler [OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III - 24,0 AKTS]
AŞÇ211 Gıda Coğrafyası (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ212 Restoran Operasyonu, Sorunları ve Çözümleri (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ213 Turizm Etiği (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ214 Gıda Bilimi ve Teknolojisi (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ215 Turizm Pazarlaması (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ216 Soğuk Mutfak (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ217 Yöresel Mutfaklar (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ218 Osmanlı Mutfağı (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ219 Turizm Coğrafyası (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ220 Ekmek Yapım Teknikleri (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ221 Gastronomi ve Medya (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ222 Baharat ve Kahve Kültürü (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ223 Mutfak Hizmetleri Yönetimi (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ224 Mutfak Ekipmanları (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ225 Gıda Muhafaza Teknikleri (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ226 Yaratıcı Mutfak Uygulamaları (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ227 Ziyafet Mutfağı ve Organizasyonu (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ228 Restoran İşletmeciliği (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ229 Sosyal Davranış ve Protokol (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ230 Toplu Yemek Hizmetleri (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ231 Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ232 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ233 Bilecik Mutfağı (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ234 Yiyecek ve İçecek Otomasyon Sistemleri (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ235 Şeker Hamuru ve Modelleme Teknikleri (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ237 Vejetaryen Mutfak (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ238 Moleküler Gastronomi (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ239 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ240 Yeni Mutfak Akımları (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ241 Yemek Yazarlığı (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ242 Mutfak Planlaması (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ243 Yemek, Kültür ve Toplum (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ244 Fermente İçecekler (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ245 Mutfaklarda Çevre ve Atık Yönetimi (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ246 Çorba ve Sos Yapımı (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ247 Füzyon Mutfak (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ249 Dünya Mutfakları (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ250 Yenilebilir Yabani Otlar (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ251 Yemek Sosyolojisi (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ253 Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ254 Yemek Kültürü ve Müzik (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ255 Antik Çağ Yemek Kültürü (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ256 Restoran ve Mutfak Ergonomisi (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ257 Çikolata Yapım Teknikleri (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ258 Tüketici Davranışı (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ259 Menü Mühendisliği (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ260 Mesleki Etik (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ261 Türk Tatlıları (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 1 4,0
AŞÇ262 Sütlü Tatlılar ve Dondurmalar (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 1 4,0
AŞÇ263 Hızlı Yemek Restoran Uygulamaları (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ265 Gastronomide Proje Yönetimi (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 1 + 2 4,0
4. Yarıyıl (4 Zorunlu Dersler,1 Seçmeli Dersler)
Ders Adı Tür Ortalama T+U Saat AKTS PDF
AŞÇ200 Staj Zorunlu Girmez 0 + 2 5,0
ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II Zorunlu Girer 2 + 0 2,0
ENG102 İngilizce II Zorunlu Girer 2 + 0 2,0
TRK102 Türk Dili II Zorunlu Girer 2 + 0 2,0
Yarıyıl Zorunlu Toplam AKTS 11,0
4 Yarıyıl Seçmeli Dersler [OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV - 19,0 AKTS]
AŞÇ211 Gıda Coğrafyası (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ212 Restoran Operasyonu, Sorunları ve Çözümleri (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ213 Turizm Etiği (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ214 Gıda Bilimi ve Teknolojisi (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ215 Turizm Pazarlaması (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ216 Soğuk Mutfak (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ217 Yöresel Mutfaklar (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ218 Osmanlı Mutfağı (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ219 Turizm Coğrafyası (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ220 Ekmek Yapım Teknikleri (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ221 Gastronomi ve Medya (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ222 Baharat ve Kahve Kültürü (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ223 Mutfak Hizmetleri Yönetimi (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ224 Mutfak Ekipmanları (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ225 Gıda Muhafaza Teknikleri (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ226 Yaratıcı Mutfak Uygulamaları (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ227 Ziyafet Mutfağı ve Organizasyonu (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ228 Restoran İşletmeciliği (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ229 Sosyal Davranış ve Protokol (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ230 Toplu Yemek Hizmetleri (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ231 Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ232 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ233 Bilecik Mutfağı (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ234 Yiyecek ve İçecek Otomasyon Sistemleri (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ235 Şeker Hamuru ve Modelleme Teknikleri (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ236 Yemek Tarifleri ve Standartlaşma (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 3,0
AŞÇ237 Vejetaryen Mutfak (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ238 Moleküler Gastronomi (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ239 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ240 Yeni Mutfak Akımları (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ241 Yemek Yazarlığı (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ242 Mutfak Planlaması (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ243 Yemek, Kültür ve Toplum (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ244 Fermente İçecekler (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ245 Mutfaklarda Çevre ve Atık Yönetimi (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ246 Çorba ve Sos Yapımı (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ247 Füzyon Mutfak (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ248 Yiyecek ve İçecek Servisi (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 3,0
AŞÇ249 Dünya Mutfakları (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ250 Yenilebilir Yabani Otlar (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ251 Yemek Sosyolojisi (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ252 İnsan Kaynakları Yönetimi (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 3,0
AŞÇ253 Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ254 Yemek Kültürü ve Müzik (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ255 Antik Çağ Yemek Kültürü (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ256 Restoran ve Mutfak Ergonomisi (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ257 Çikolata Yapım Teknikleri (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ258 Tüketici Davranışı (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ259 Menü Mühendisliği (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ260 Mesleki Etik (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ261 Türk Tatlıları (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 1 4,0
AŞÇ262 Sütlü Tatlılar ve Dondurmalar (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 1 4,0
AŞÇ263 Hızlı Yemek Restoran Uygulamaları (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
BŞÜ200 İşletmede Mesleki Eğitim (OSMANELİ AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 5 + 10 19,0