EN
  • Anasayfa
  • AŞÇILIK ( OSMANELİ MESLEK YÜKSEKOKULU )

  • EN

1. Yarıyıl

Ders Adı PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13
AŞÇ101 Mutfak Uygulamaları I 4,4 - 4

2. Yarıyıl

Ders Adı PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13
AŞÇ102 Mutfak Uygulamaları II 2 2 3 2 2 2 4 4 1 1 1 1 5
AŞÇ104 Menü Planlama - - 4,5 2,5 3 0,5 - 4 1 - - - 1
AŞÇ106 Yiyecek İçecek Yönetimi - 2,7 - 1 1 1 1 1 1 1 5 1,3 1
AŞÇ108 Pasta ve Tatlı Yapım Teknikleri 5 - 3,3 - - - - 3,8 - - - - 4
AŞÇ110 Türk Mutfak Kültürü 3 - 2 - 4 - 3 2 - 5 - - 4
AŞÇ112 Gastronomi Turizmi 1,7 4,7 1,7 1 2,7 1 1 4,7 3,3 4 5 5 4,7
2. Yarıyıl Seçmeli Dersler
AŞÇ211 Gıda Coğrafyası 2,8 - 5 4 3,7 3,3 - - - - - - 2,8
AŞÇ212 Restoran Operasyonu, Sorunları ve Çözümleri 4 4 4 1 1 1 1 - 5 1 2 1 5
AŞÇ213 Turizm Etiği - 1 1 1 - - - - 5 - - - 1
AŞÇ214 Gıda Bilimi ve Teknolojisi 3 1 3 4 2 1 1 1 1 1 1 1 3
AŞÇ215 Turizm Pazarlaması - 1 - - - - - - - - 5 1 1
AŞÇ216 Soğuk Mutfak - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ217 Yöresel Mutfaklar 4,6 2 4,4 2,6 4,2 2,8 3,6 1,6 1 3,2 1 1 1
AŞÇ218 Osmanlı Mutfağı 0,4 - - - - - 2,2 - - 4,8 - - 2,4
AŞÇ219 Turizm Coğrafyası - 2 - - - - - - - 5 1 2 -
AŞÇ220 Ekmek Yapım Teknikleri 4,4 - 3,2 2 3,5 3,3 - 4,2 - 3 - - 5
AŞÇ221 Gastronomi ve Medya 1 3 - - - - - - 1 - 2 - 1
AŞÇ222 Baharat ve Kahve Kültürü 3 3 4 1 4 1 - 1 3 3 1 1 5
AŞÇ223 Mutfak Hizmetleri Yönetimi - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ224 Mutfak Ekipmanları - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ225 Gıda Muhafaza Teknikleri 3 1 1 3 2 1 1 1 1 1 1 1 3
AŞÇ226 Yaratıcı Mutfak Uygulamaları - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ227 Ziyafet Mutfağı ve Organizasyonu - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ228 Restoran İşletmeciliği - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ229 Sosyal Davranış ve Protokol - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ230 Toplu Yemek Hizmetleri 3 3 3 3 3 3 1 1 1 1 1 1 4
AŞÇ231 Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ232 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ233 Bilecik Mutfağı - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ234 Yiyecek ve İçecek Otomasyon Sistemleri 3,7 3,3 3,7 2,7 2 2 2,3 2,3 1,7 1,7 1,3 3 4,7
AŞÇ235 Şeker Hamuru ve Modelleme Teknikleri - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ237 Vejetaryen Mutfak - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ238 Moleküler Gastronomi 5 - - - - - - 0,4 - - - - 2,5
AŞÇ239 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü 3 2 3 2 4 2 1 1 1 1 1 1 3
AŞÇ240 Yeni Mutfak Akımları 4 3,3 2,7 1 3,7 3 1 1 1 2 1 1 2,3
AŞÇ241 Yemek Yazarlığı - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ242 Mutfak Planlaması 2 1 - 1 - 5 - - 1 - - - 1
AŞÇ243 Yemek, Kültür ve Toplum 2 2 2 2 2 2 1 1 1 4 2 2 2
AŞÇ244 Fermente İçecekler 2 1 3 3 3 2 1 1 1 2 2 1 2
AŞÇ245 Mutfaklarda Çevre ve Atık Yönetimi 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 4
AŞÇ246 Çorba ve Sos Yapımı - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ247 Füzyon Mutfak - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ249 Dünya Mutfakları 1,8 - - - - - - 5 - - - - 5
AŞÇ250 Yenilebilir Yabani Otlar - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ251 Yemek Sosyolojisi - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ253 Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ254 Yemek Kültürü ve Müzik - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ255 Antik Çağ Yemek Kültürü - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ256 Restoran ve Mutfak Ergonomisi - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ257 Çikolata Yapım Teknikleri - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ258 Tüketici Davranışı 1 4 2,4 1 1 2,6 1 1 2,4 1 4 3 3
AŞÇ259 Menü Mühendisliği - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ260 Mesleki Etik - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ261 Türk Tatlıları - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ262 Sütlü Tatlılar ve Dondurmalar - - - - - - - - - - - - -
MOS190 Akademik Türkçe - - - - - - - - - - - - -

3. Yarıyıl

Ders Adı PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13
ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I - - - - - - - - - - - - -
ENG101 İngilizce I - - - - - - - - - - - - -
TRK101 Türk Dili I - - - - - - - - - - - - -
3. Yarıyıl Seçmeli Dersler
AŞÇ211 Gıda Coğrafyası 2,8 - 5 4 3,7 3,3 - - - - - - 2,8
AŞÇ212 Restoran Operasyonu, Sorunları ve Çözümleri 4 4 4 1 1 1 1 - 5 1 2 1 5
AŞÇ213 Turizm Etiği - 1 1 1 - - - - 5 - - - 1
AŞÇ214 Gıda Bilimi ve Teknolojisi 3 1 3 4 2 1 1 1 1 1 1 1 3
AŞÇ215 Turizm Pazarlaması - 1 - - - - - - - - 5 1 1
AŞÇ216 Soğuk Mutfak - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ217 Yöresel Mutfaklar 4,6 2 4,4 2,6 4,2 2,8 3,6 1,6 1 3,2 1 1 1
AŞÇ218 Osmanlı Mutfağı 0,4 - - - - - 2,2 - - 4,8 - - 2,4
AŞÇ219 Turizm Coğrafyası - 2 - - - - - - - 5 1 2 -
AŞÇ220 Ekmek Yapım Teknikleri 4,4 - 3,2 2 3,5 3,3 - 4,2 - 3 - - 5
AŞÇ221 Gastronomi ve Medya 1 3 - - - - - - 1 - 2 - 1
AŞÇ222 Baharat ve Kahve Kültürü 3 3 4 1 4 1 - 1 3 3 1 1 5
AŞÇ223 Mutfak Hizmetleri Yönetimi - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ224 Mutfak Ekipmanları - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ225 Gıda Muhafaza Teknikleri 3 1 1 3 2 1 1 1 1 1 1 1 3
AŞÇ226 Yaratıcı Mutfak Uygulamaları - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ227 Ziyafet Mutfağı ve Organizasyonu - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ228 Restoran İşletmeciliği - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ229 Sosyal Davranış ve Protokol - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ230 Toplu Yemek Hizmetleri 3 3 3 3 3 3 1 1 1 1 1 1 4
AŞÇ231 Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ232 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ233 Bilecik Mutfağı - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ234 Yiyecek ve İçecek Otomasyon Sistemleri 3,7 3,3 3,7 2,7 2 2 2,3 2,3 1,7 1,7 1,3 3 4,7
AŞÇ235 Şeker Hamuru ve Modelleme Teknikleri - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ237 Vejetaryen Mutfak - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ238 Moleküler Gastronomi 5 - - - - - - 0,4 - - - - 2,5
AŞÇ239 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü 3 2 3 2 4 2 1 1 1 1 1 1 3
AŞÇ240 Yeni Mutfak Akımları 4 3,3 2,7 1 3,7 3 1 1 1 2 1 1 2,3
AŞÇ241 Yemek Yazarlığı - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ242 Mutfak Planlaması 2 1 - 1 - 5 - - 1 - - - 1
AŞÇ243 Yemek, Kültür ve Toplum 2 2 2 2 2 2 1 1 1 4 2 2 2
AŞÇ244 Fermente İçecekler 2 1 3 3 3 2 1 1 1 2 2 1 2
AŞÇ245 Mutfaklarda Çevre ve Atık Yönetimi 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 4
AŞÇ246 Çorba ve Sos Yapımı - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ247 Füzyon Mutfak - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ249 Dünya Mutfakları 1,8 - - - - - - 5 - - - - 5
AŞÇ250 Yenilebilir Yabani Otlar - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ251 Yemek Sosyolojisi - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ253 Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ254 Yemek Kültürü ve Müzik - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ255 Antik Çağ Yemek Kültürü - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ256 Restoran ve Mutfak Ergonomisi - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ257 Çikolata Yapım Teknikleri - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ258 Tüketici Davranışı 1 4 2,4 1 1 2,6 1 1 2,4 1 4 3 3
AŞÇ259 Menü Mühendisliği - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ260 Mesleki Etik - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ261 Türk Tatlıları - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ262 Sütlü Tatlılar ve Dondurmalar - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ263 Hızlı Yemek Restoran Uygulamaları - - - - - - - - - - - - -

4. Yarıyıl

Ders Adı PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13
AŞÇ200 Staj - - - - - - - - - - - - -
ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3
ENG102 İngilizce II - - - - - - - - - - - - -
TRK102 Türk Dili II - - - - - - - - - - - - -
4. Yarıyıl Seçmeli Dersler
AŞÇ211 Gıda Coğrafyası 2,8 - 5 4 3,7 3,3 - - - - - - 2,8
AŞÇ212 Restoran Operasyonu, Sorunları ve Çözümleri 4 4 4 1 1 1 1 - 5 1 2 1 5
AŞÇ213 Turizm Etiği - 1 1 1 - - - - 5 - - - 1
AŞÇ214 Gıda Bilimi ve Teknolojisi 3 1 3 4 2 1 1 1 1 1 1 1 3
AŞÇ215 Turizm Pazarlaması - 1 - - - - - - - - 5 1 1
AŞÇ216 Soğuk Mutfak - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ217 Yöresel Mutfaklar 4,6 2 4,4 2,6 4,2 2,8 3,6 1,6 1 3,2 1 1 1
AŞÇ218 Osmanlı Mutfağı 0,4 - - - - - 2,2 - - 4,8 - - 2,4
AŞÇ219 Turizm Coğrafyası - 2 - - - - - - - 5 1 2 -
AŞÇ220 Ekmek Yapım Teknikleri 4,4 - 3,2 2 3,5 3,3 - 4,2 - 3 - - 5
AŞÇ221 Gastronomi ve Medya 1 3 - - - - - - 1 - 2 - 1
AŞÇ222 Baharat ve Kahve Kültürü 3 3 4 1 4 1 - 1 3 3 1 1 5
AŞÇ223 Mutfak Hizmetleri Yönetimi - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ224 Mutfak Ekipmanları - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ225 Gıda Muhafaza Teknikleri 3 1 1 3 2 1 1 1 1 1 1 1 3
AŞÇ226 Yaratıcı Mutfak Uygulamaları - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ227 Ziyafet Mutfağı ve Organizasyonu - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ228 Restoran İşletmeciliği - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ229 Sosyal Davranış ve Protokol - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ230 Toplu Yemek Hizmetleri 3 3 3 3 3 3 1 1 1 1 1 1 4
AŞÇ231 Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ232 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ233 Bilecik Mutfağı - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ234 Yiyecek ve İçecek Otomasyon Sistemleri 3,7 3,3 3,7 2,7 2 2 2,3 2,3 1,7 1,7 1,3 3 4,7
AŞÇ235 Şeker Hamuru ve Modelleme Teknikleri - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ236 Yemek Tarifleri ve Standartlaşma - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ237 Vejetaryen Mutfak - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ238 Moleküler Gastronomi 5 - - - - - - 0,4 - - - - 2,5
AŞÇ239 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü 3 2 3 2 4 2 1 1 1 1 1 1 3
AŞÇ240 Yeni Mutfak Akımları 4 3,3 2,7 1 3,7 3 1 1 1 2 1 1 2,3
AŞÇ241 Yemek Yazarlığı - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ242 Mutfak Planlaması 2 1 - 1 - 5 - - 1 - - - 1
AŞÇ243 Yemek, Kültür ve Toplum 2 2 2 2 2 2 1 1 1 4 2 2 2
AŞÇ244 Fermente İçecekler 2 1 3 3 3 2 1 1 1 2 2 1 2
AŞÇ245 Mutfaklarda Çevre ve Atık Yönetimi 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 4
AŞÇ246 Çorba ve Sos Yapımı - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ247 Füzyon Mutfak - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ248 Yiyecek ve İçecek Servisi 3,8 4,6 3,8 3,8 4 4 4 4 4 4 3,4 4 4
AŞÇ249 Dünya Mutfakları 1,8 - - - - - - 5 - - - - 5
AŞÇ250 Yenilebilir Yabani Otlar - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ251 Yemek Sosyolojisi - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ252 İnsan Kaynakları Yönetimi - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ253 Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ254 Yemek Kültürü ve Müzik - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ255 Antik Çağ Yemek Kültürü - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ256 Restoran ve Mutfak Ergonomisi - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ257 Çikolata Yapım Teknikleri - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ258 Tüketici Davranışı 1 4 2,4 1 1 2,6 1 1 2,4 1 4 3 3
AŞÇ259 Menü Mühendisliği - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ260 Mesleki Etik - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ261 Türk Tatlıları - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ262 Sütlü Tatlılar ve Dondurmalar - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ263 Hızlı Yemek Restoran Uygulamaları - - - - - - - - - - - - -
BŞÜ200 İşletmede Mesleki Eğitim - - - - - - - - - - - - -
Ders - Program Çıktıları İlişkileri
Program Çıktıları Etkilediği Yüzde
Aşçılık ile ilgili kuramlar, olgular kavramlar ve ilkeler hakkında temel düzeyde bilgi sahibi olur ve aşçılık ile ilgili edindiği bilgileri iş ortamında ve mesleğinde kullanır. 11,50
Turizm kavramı, turizm çeşitleri, gastronomi turizmi, ağırlama işletmelerinde verilen hizmetler hakkında bilgi sahibi olur ve bu bilgileri çalışma hayatında kullanır. 8,06
Menü planlama, pişirme yöntemleri, dünya mutfakları, yöresel mutfaklar gibi çeşitli konularda bilgi ve yöntem sahibi olma ve bu bilgi ve yöntemleri mesleki gelişime yönelik kullanabilir. 9,96
Beslenme ilkeleri, besinlerin hazırlanmasında hijyen sanitasyon, gıdaların saklama koşuları, işlevsel besinler ve beslenme türleri hakkında bilgi sahibi olur. 7,22
Yiyecek içecek terminolojisine hâkim olmak, yiyeceklerin nasıl hazırlanması gerektiği, menü kalemleri hazırlanması ve yiyeceklerin maliyetlerini çıkarma konusunda bilgi sahibi olur. 8,47
Mutfak planlama ve organizasyonu, aşçılık mesleği ile ilgili kalite hizmetleri, mutfakta iş güvenliği ve ilk yardım, aşçılık mesleğinde etik davranışlar hakkında bilgi sahibi olur. 7,25
Soğuk mezeler-salatalar hazırlamak, pastane ürünleri hazırlamak, ziyafet menüleri oluşturmak becerisi kazandırır. 4,27
Farklı ülke mutfaklarına ait menülerin hazırlanması ve servis edilme şekilleri becerisini kazandırmak. 5,89
Ahlak, İş ve meslek etiği, turizmde iş etiği, etik kaynakları, etik standartları, turizm işletmelerinde yaşanan etik sorunlar hakkında bilgi sahibi olur 5,91
Anadolu uygarlıkları, Türkiye'nin genel coğrafyası, Türkiye'deki kültürel miras unsurları, dünya harikaları hakkında bilgi sahibi olur 7,58
Turizm pazarlaması ile ilgili temel prensipler, turizm hizmet pazarlaması, geliştirilmiş pazarlama karması ve yeni turizm pazarlama anlayışı hakkında bilgi sahibi olur 6,02
Turizm hareketlerinin sınırlandırılması, turizm gelişimini etkileyen unsurlar, turizm arz ve talebi hakkında bilgi sahibi olur 4,68
Edinilen teorik ve pratik bilgiler İş yeri uygulaması ve İş yeri eğitimi dahilinde sektörel anlamda tatbik edilir ve deneyim kazanılır 13,19