Söğüt Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı; 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim vermeye başlamıştır. İki yıllık önlisans düzeyinde eğitim vermektedir. Programın eğitim dili Türkçedir. Aşçılık Programında 41 öğrenci eğitimine devam etmektedir.
Birim Bölüm
|
Söğüt Meslek Yüksekokulu / Aşçılık / 4 YY / 5. Düzey Önlisans |
Birim EBS Koordinatörü
|
Öğr. Gör. Erhan GENÇ
|
Bölüm Başkanı
|
|
Program EBS Koordinatörü |
Öğr. Gör. Cevdet SÖKMEN
|
Eğitim Türü |
Tam Zamanlı / Türkçe |
Derece Seviye |
5. Düzey Önlisans (Düzey Kodları: EQF_LLL: 5 / QF_EHEA: Kısa Düzey)
ISCED Alan Kodu: 81 (Kişisel Hizmetler )
Bu programdan mezun olan öğrenciler Aşçılık alanında ön lisans derecesi almaya hak kazanırlar.
|
Amaç
• Temel ve ileri düzey pişirme tekniklerini öğretmek.
• Gıda maddeleri ve beslenme bilgisi konusunda öğrencileri bilgilendirmek.
• Öğrencilerin yaratıcılıklarını geliştirmek ve yeni yemek tarifleri oluşturma konusunda teşvik etmek.
• Mutfak operasyonlarının planlanması ve organizasyonu konusunda bilgi sağlamak.
• Mesleki etik kuralları ve profesyonel davranış standartlarını öğretmek.
Hedef
• Çeşitli gıda hazırlama ve pişirme tekniklerini etkin bir şekilde uygulayabilmek.
• Menü planlaması yapabilme ve çeşitli diyet ihtiyaçlarını karşılayabilecek menüler oluşturma becerisi kazandırmak.
• Gıda güvenliği ve hijyen kurallarını eksiksiz uygulayabilmek.
• Farklı malzemeleri ve pişirme tekniklerini kullanarak yaratıcı ve estetik açıdan çekici yemekler tasarlamak.
• Kariyer hedeflerini belirleyip bu hedeflere ulaşmak için gerekli adımları atabilmek.