EN

PROGRAM AÇIKLAMA

Söğüt Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı; 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim vermeye başlamıştır. İki yıllık önlisans düzeyinde eğitim vermektedir. Programın eğitim dili Türkçedir. Aşçılık Programında 41 öğrenci eğitimine devam etmektedir.
Birim Bölüm Söğüt Meslek Yüksekokulu / Aşçılık / 4 YY / 5. Düzey Önlisans
Birim EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Erhan GENÇ
Bölüm Başkanı
Program EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Cevdet SÖKMEN
Eğitim Türü Tam Zamanlı / Türkçe
Derece Seviye

5. Düzey Önlisans (Düzey Kodları: EQF_LLL: 5 / QF_EHEA: Kısa Düzey) ISCED Alan Kodu: 81 (Kişisel Hizmetler )

Bu programdan mezun olan öğrenciler Aşçılık alanında ön lisans derecesi almaya hak kazanırlar.

Amaç
• Temel ve ileri düzey pişirme tekniklerini öğretmek. • Gıda maddeleri ve beslenme bilgisi konusunda öğrencileri bilgilendirmek. • Öğrencilerin yaratıcılıklarını geliştirmek ve yeni yemek tarifleri oluşturma konusunda teşvik etmek. • Mutfak operasyonlarının planlanması ve organizasyonu konusunda bilgi sağlamak. • Mesleki etik kuralları ve profesyonel davranış standartlarını öğretmek.
Hedef
• Çeşitli gıda hazırlama ve pişirme tekniklerini etkin bir şekilde uygulayabilmek. • Menü planlaması yapabilme ve çeşitli diyet ihtiyaçlarını karşılayabilecek menüler oluşturma becerisi kazandırmak. • Gıda güvenliği ve hijyen kurallarını eksiksiz uygulayabilmek. • Farklı malzemeleri ve pişirme tekniklerini kullanarak yaratıcı ve estetik açıdan çekici yemekler tasarlamak. • Kariyer hedeflerini belirleyip bu hedeflere ulaşmak için gerekli adımları atabilmek.