Söğüt Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı; 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim vermeye başlamıştır. İki yıllık önlisans düzeyinde eğitim vermektedir. Programın eğitim dili Türkçedir. Aşçılık Programında 41 öğrenci eğitimine devam etmektedir.
Birim Bölüm
|
Söğüt Meslek Yüksekokulu / Aşçılık / 4 YY / 5. Düzey Önlisans |
Birim EBS Koordinatörü
|
Öğr. Gör. Erhan GENÇ
|
Bölüm Başkanı
|
|
Program EBS Koordinatörü |
Öğr. Gör. Cevdet SÖKMEN
|
Eğitim Türü |
Tam Zamanlı / Türkçe |
Derece Seviye |
5. Düzey Önlisans (Düzey Kodları: EQF_LLL: 5 / QF_EHEA: Kısa Düzey)
ISCED Alan Kodu: 81 (Kişisel Hizmetler )
Bu programdan mezun olan öğrenciler Aşçılık alanında ön lisans derecesi almaya hak kazanırlar.
|
Amaç
Söğüt Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı, sektöre; mutfak, servis gibi konulara ve aşçılık alanı ile ilgili gerekli bilgi ve becerilere sahip nitelikli çalışan kazandırmayı, bu alanda yenilikleri takip edebilecek bireyler yetiştirmeyi ve bu alanda ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağını yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Hedef
Söğüt Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programının hedefi; gerek teorik dersler, gerek uygulamalı dersler ve yaz stajı gerekse de 3+1 iş yeri uygulaması sistemi ile teorik ve uygulamalı eğitimi bir araya getirerek, sektöre nitelikli aşçılar yetiştirebilmektir.