EN
  • Anasayfa
  • AŞÇILIK ( SÖĞÜT MESLEK YÜKSEKOKULU )

  • EN

1. Yarıyıl

Ders Adı PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12
AŞÇ101 Mutfak Uygulamaları I - - - - - - - - - - - -
AŞÇ103 İş Sağlığı ve Güvenliği - - - - - - - - - - - -
AŞÇ105 Genel Turizm - - - - - - - - - - - -
AŞÇ107 Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş - - - - - - - - - - - -
AŞÇ109 Beslenme İlkeleri - - - - - - - - - - - -
AŞÇ111 Gıda Hijyeni ve Sanitasyon - - - - - - - - - - - -
1. Yarıyıl Seçmeli Dersler
AŞÇ211 Gıda Coğrafyası - - - - - - - - - - - -
AŞÇ212 Restoran Operasyonu, Sorunları ve Çözümleri - - - - - - - - - - - -
AŞÇ213 Turizm Etiği - - - - - - - - - - - -
AŞÇ214 Gıda Bilimi ve Teknolojisi - - - - - - - - - - - -
AŞÇ215 Turizm Pazarlaması - - - - - - - - - - - -
AŞÇ216 Soğuk Mutfak - - - - - - - - - - - -
AŞÇ217 Yöresel Mutfaklar - - - - - - - - - - - -
AŞÇ218 Osmanlı Mutfağı - - - - - - - - - - - -
AŞÇ219 Turizm Coğrafyası - - - - - - - - - - - -
AŞÇ220 Ekmek Yapım Teknikleri - - - - - - - - - - - -
AŞÇ221 Gastronomi ve Medya - - - - - - - - - - - -
AŞÇ222 Baharat ve Kahve Kültürü - - - - - - - - - - - -
AŞÇ223 Mutfak Hizmetleri Yönetimi - - - - - - - - - - - -
AŞÇ224 Mutfak Ekipmanları - - - - - - - - - - - -
AŞÇ225 Gıda Muhafaza Teknikleri - - - - - - - - - - - -
AŞÇ226 Yaratıcı Mutfak Uygulamaları - - - - - - - - - - - -
AŞÇ227 Ziyafet Mutfağı ve Organizasyonu - - - - - - - - - - - -
AŞÇ228 Restoran İşletmeciliği - - - - - - - - - - - -
AŞÇ229 Sosyal Davranış ve Protokol - - - - - - - - - - - -
AŞÇ230 Toplu Yemek Hizmetleri - - - - - - - - - - - -
AŞÇ231 Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi - - - - - - - - - - - -
AŞÇ232 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık - - - - - - - - - - - -
AŞÇ233 Bilecik Mutfağı - - - - - - - - - - - -
AŞÇ234 Yiyecek ve İçecek Otomasyon Sistemleri - - - - - - - - - - - -
AŞÇ235 Şeker Hamuru ve Modelleme Teknikleri - - - - - - - - - - - -
AŞÇ237 Vejetaryen Mutfak - - - - - - - - - - - -
AŞÇ238 Moleküler Gastronomi - - - - - - - - - - - -
AŞÇ239 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü - - - - - - - - - - - -
AŞÇ240 Yeni Mutfak Akımları - - - - - - - - - - - -
AŞÇ241 Yemek Yazarlığı - - - - - - - - - - - -
AŞÇ242 Mutfak Planlaması - - - - - - - - - - - -
AŞÇ243 Yemek, Kültür ve Toplum - - - - - - - - - - - -
AŞÇ244 Fermente İçecekler - - - - - - - - - - - -
AŞÇ245 Mutfaklarda Çevre ve Atık Yönetimi - - - - - - - - - - - -
AŞÇ246 Çorba ve Sos Yapımı - - - - - - - - - - - -
AŞÇ247 Füzyon Mutfak - - - - - - - - - - - -
AŞÇ249 Dünya Mutfakları - - - - - - - - - - - -
AŞÇ250 Yenilebilir Yabani Otlar - - - - - - - - - - - -
AŞÇ251 Yemek Sosyolojisi - - - - - - - - - - - -
AŞÇ253 Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı - - - - - - - - - - - -
AŞÇ254 Yemek Kültürü ve Müzik - - - - - - - - - - - -
AŞÇ255 Antik Çağ Yemek Kültürü - - - - - - - - - - - -
AŞÇ256 Restoran ve Mutfak Ergonomisi - - - - - - - - - - - -
AŞÇ257 Çikolata Yapım Teknikleri - - - - - - - - - - - -
AŞÇ258 Tüketici Davranışı - - - - - - - - - - - -
AŞÇ259 Menü Mühendisliği - - - - - - - - - - - -
AŞÇ260 Mesleki Etik - - - - - - - - - - - -
AŞÇ261 Türk Tatlıları - - - - - - - - - - - -
AŞÇ262 Sütlü Tatlılar ve Dondurmalar - - - - - - - - - - - -
MOS101 Genel ve Teknik İletişim - - - - - - - - - - - -
MOS102 Girişimcilik - - - - - - - - - - - -
MOS103 Ekip Liderliği - - - - - - - - - - - -
MOS105 Kalite Güvence ve Standartlar - - - - - - - - - - - -
MOS106 Araştırma Teknikleri ve Seminer - - - - - - - - - - - -
MOS108 Bilişim Hukuku - - - - - - - - - - - -
MOS110 Beden Eğitimi ve Spor - - - - - - - - - - - -
MOS111 Türk Müziği - - - - - - - - - - - -
MOS112 Güzel Sanatlar - - - - - - - - - - - -
MOS113 Herkes İçin Spor - - - - - - - - - - - -
MOS115 Hibe Projeleri Hazırlama Teknikleri - - - - - - - - - - - -
MOS116 Sanat, Tarih ve Kültür - - - - - - - - - - - -
MOS120 İşaret Dili - - - - - - - - - - - -
MOS190 Akademik Türkçe - - - - - - - - - - - -
MOS202 İş Hukuku - - - - - - - - - - - -
MOS203 Pazarlama - - - - - - - - - - - -
MOS204 Halkla İlişkiler - - - - - - - - - - - -
MOS205 Bilimsel ve Mesleki Etik - - - - - - - - - - - -
MOS209 İşletme Yönetimi - - - - - - - - - - - -
MOS210 Gönüllülük Çalışmaları - - - - - - - - - - - -
MOS212 Trafik Güvenliği - - - - - - - - - - - -
MOS215 Kariyer Planlama ve Geliştirme - - - - - - - - - - - -
MOS216 Performans Yönetimi - - - - - - - - - - - -
MOS217 Davranış Bilimleri - - - - - - - - - - - -
MOS219 İnovasyon - - - - - - - - - - - -

2. Yarıyıl

Ders Adı PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12
AŞÇ102 Mutfak Uygulamaları II - - - - - - - - - - - -
AŞÇ104 Menü Planlama - - - - - - - - - - - -
AŞÇ106 Yiyecek İçecek Yönetimi - - - - - - - - - - - -
AŞÇ108 Pasta ve Tatlı Yapım Teknikleri - - - - - - - - - - - -
AŞÇ110 Türk Mutfak Kültürü - - - - - - - - - - - -
AŞÇ112 Gastronomi Turizmi - - - - - - - - - - - -
2. Yarıyıl Seçmeli Dersler
AŞÇ211 Gıda Coğrafyası - - - - - - - - - - - -
AŞÇ212 Restoran Operasyonu, Sorunları ve Çözümleri - - - - - - - - - - - -
AŞÇ213 Turizm Etiği - - - - - - - - - - - -
AŞÇ214 Gıda Bilimi ve Teknolojisi - - - - - - - - - - - -
AŞÇ215 Turizm Pazarlaması - - - - - - - - - - - -
AŞÇ216 Soğuk Mutfak - - - - - - - - - - - -
AŞÇ217 Yöresel Mutfaklar - - - - - - - - - - - -
AŞÇ218 Osmanlı Mutfağı - - - - - - - - - - - -
AŞÇ219 Turizm Coğrafyası - - - - - - - - - - - -
AŞÇ220 Ekmek Yapım Teknikleri - - - - - - - - - - - -
AŞÇ221 Gastronomi ve Medya - - - - - - - - - - - -
AŞÇ222 Baharat ve Kahve Kültürü - - - - - - - - - - - -
AŞÇ223 Mutfak Hizmetleri Yönetimi - - - - - - - - - - - -
AŞÇ224 Mutfak Ekipmanları - - - - - - - - - - - -
AŞÇ225 Gıda Muhafaza Teknikleri - - - - - - - - - - - -
AŞÇ226 Yaratıcı Mutfak Uygulamaları - - - - - - - - - - - -
AŞÇ227 Ziyafet Mutfağı ve Organizasyonu - - - - - - - - - - - -
AŞÇ228 Restoran İşletmeciliği - - - - - - - - - - - -
AŞÇ229 Sosyal Davranış ve Protokol - - - - - - - - - - - -
AŞÇ230 Toplu Yemek Hizmetleri - - - - - - - - - - - -
AŞÇ231 Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi - - - - - - - - - - - -
AŞÇ232 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık - - - - - - - - - - - -
AŞÇ233 Bilecik Mutfağı - - - - - - - - - - - -
AŞÇ234 Yiyecek ve İçecek Otomasyon Sistemleri - - - - - - - - - - - -
AŞÇ235 Şeker Hamuru ve Modelleme Teknikleri - - - - - - - - - - - -
AŞÇ237 Vejetaryen Mutfak - - - - - - - - - - - -
AŞÇ238 Moleküler Gastronomi - - - - - - - - - - - -
AŞÇ239 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü - - - - - - - - - - - -
AŞÇ240 Yeni Mutfak Akımları - - - - - - - - - - - -
AŞÇ241 Yemek Yazarlığı - - - - - - - - - - - -
AŞÇ242 Mutfak Planlaması - - - - - - - - - - - -
AŞÇ243 Yemek, Kültür ve Toplum - - - - - - - - - - - -
AŞÇ244 Fermente İçecekler - - - - - - - - - - - -
AŞÇ245 Mutfaklarda Çevre ve Atık Yönetimi - - - - - - - - - - - -
AŞÇ246 Çorba ve Sos Yapımı - - - - - - - - - - - -
AŞÇ247 Füzyon Mutfak - - - - - - - - - - - -
AŞÇ249 Dünya Mutfakları - - - - - - - - - - - -
AŞÇ250 Yenilebilir Yabani Otlar - - - - - - - - - - - -
AŞÇ251 Yemek Sosyolojisi - - - - - - - - - - - -
AŞÇ253 Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı - - - - - - - - - - - -
AŞÇ254 Yemek Kültürü ve Müzik - - - - - - - - - - - -
AŞÇ255 Antik Çağ Yemek Kültürü - - - - - - - - - - - -
AŞÇ256 Restoran ve Mutfak Ergonomisi - - - - - - - - - - - -
AŞÇ257 Çikolata Yapım Teknikleri - - - - - - - - - - - -
AŞÇ258 Tüketici Davranışı - - - - - - - - - - - -
AŞÇ259 Menü Mühendisliği - - - - - - - - - - - -
AŞÇ260 Mesleki Etik - - - - - - - - - - - -
AŞÇ261 Türk Tatlıları - - - - - - - - - - - -
AŞÇ262 Sütlü Tatlılar ve Dondurmalar - - - - - - - - - - - -
MOS190 Akademik Türkçe - - - - - - - - - - - -

3. Yarıyıl

Ders Adı PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12
ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I - - - - - - - - - - - -
ENG101 İngilizce I - - - - - - - - 5 - - -
TRK101 Türk Dili I - - - - - - - - - - - -
3. Yarıyıl Seçmeli Dersler
AŞÇ211 Gıda Coğrafyası - - - - - - - - - - - -
AŞÇ212 Restoran Operasyonu, Sorunları ve Çözümleri - - - - - - - - - - - -
AŞÇ213 Turizm Etiği - - - - - - - - - - - -
AŞÇ214 Gıda Bilimi ve Teknolojisi - - - - - - - - - - - -
AŞÇ215 Turizm Pazarlaması - - - - - - - - - - - -
AŞÇ216 Soğuk Mutfak - - - - - - - - - - - -
AŞÇ217 Yöresel Mutfaklar - - - - - - - - - - - -
AŞÇ218 Osmanlı Mutfağı - - - - - - - - - - - -
AŞÇ219 Turizm Coğrafyası - - - - - - - - - - - -
AŞÇ220 Ekmek Yapım Teknikleri - - - - - - - - - - - -
AŞÇ221 Gastronomi ve Medya - - - - - - - - - - - -
AŞÇ222 Baharat ve Kahve Kültürü - - - - - - - - - - - -
AŞÇ223 Mutfak Hizmetleri Yönetimi - - - - - - - - - - - -
AŞÇ224 Mutfak Ekipmanları - - - - - - - - - - - -
AŞÇ225 Gıda Muhafaza Teknikleri - - - - - - - - - - - -
AŞÇ226 Yaratıcı Mutfak Uygulamaları - - - - - - - - - - - -
AŞÇ227 Ziyafet Mutfağı ve Organizasyonu - - - - - - - - - - - -
AŞÇ228 Restoran İşletmeciliği - - - - - - - - - - - -
AŞÇ229 Sosyal Davranış ve Protokol - - - - - - - - - - - -
AŞÇ230 Toplu Yemek Hizmetleri - - - - - - - - - - - -
AŞÇ231 Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi - - - - - - - - - - - -
AŞÇ232 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık - - - - - - - - - - - -
AŞÇ233 Bilecik Mutfağı - - - - - - - - - - - -
AŞÇ234 Yiyecek ve İçecek Otomasyon Sistemleri - - - - - - - - - - - -
AŞÇ235 Şeker Hamuru ve Modelleme Teknikleri - - - - - - - - - - - -
AŞÇ237 Vejetaryen Mutfak - - - - - - - - - - - -
AŞÇ238 Moleküler Gastronomi - - - - - - - - - - - -
AŞÇ239 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü - - - - - - - - - - - -
AŞÇ240 Yeni Mutfak Akımları - - - - - - - - - - - -
AŞÇ241 Yemek Yazarlığı - - - - - - - - - - - -
AŞÇ242 Mutfak Planlaması - - - - - - - - - - - -
AŞÇ243 Yemek, Kültür ve Toplum - - - - - - - - - - - -
AŞÇ244 Fermente İçecekler - - - - - - - - - - - -
AŞÇ245 Mutfaklarda Çevre ve Atık Yönetimi - - - - - - - - - - - -
AŞÇ246 Çorba ve Sos Yapımı - - - - - - - - - - - -
AŞÇ247 Füzyon Mutfak - - - - - - - - - - - -
AŞÇ249 Dünya Mutfakları - - - - - - - - - - - -
AŞÇ250 Yenilebilir Yabani Otlar - - - - - - - - - - - -
AŞÇ251 Yemek Sosyolojisi - - - - - - - - - - - -
AŞÇ253 Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı - - - - - - - - - - - -
AŞÇ254 Yemek Kültürü ve Müzik - - - - - - - - - - - -
AŞÇ255 Antik Çağ Yemek Kültürü - - - - - - - - - - - -
AŞÇ256 Restoran ve Mutfak Ergonomisi - - - - - - - - - - - -
AŞÇ257 Çikolata Yapım Teknikleri - - - - - - - - - - - -
AŞÇ258 Tüketici Davranışı - - - - - - - - - - - -
AŞÇ259 Menü Mühendisliği - - - - - - - - - - - -
AŞÇ260 Mesleki Etik - - - - - - - - - - - -
AŞÇ261 Türk Tatlıları - - - - - - - - - - - -
AŞÇ262 Sütlü Tatlılar ve Dondurmalar - - - - - - - - - - - -
AŞÇ263 Hızlı Yemek Restoran Uygulamaları - - - - - - - - - - - -

4. Yarıyıl

Ders Adı PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12
AŞÇ200 Staj - - - - - - - - - - - -
ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II - - - - - - - - - - - -
ENG102 İngilizce II - - - - - - - - - - - -
TRK102 Türk Dili II - - - - - - - - - - - -
4. Yarıyıl Seçmeli Dersler
AŞÇ211 Gıda Coğrafyası - - - - - - - - - - - -
AŞÇ212 Restoran Operasyonu, Sorunları ve Çözümleri - - - - - - - - - - - -
AŞÇ213 Turizm Etiği - - - - - - - - - - - -
AŞÇ214 Gıda Bilimi ve Teknolojisi - - - - - - - - - - - -
AŞÇ215 Turizm Pazarlaması - - - - - - - - - - - -
AŞÇ216 Soğuk Mutfak - - - - - - - - - - - -
AŞÇ217 Yöresel Mutfaklar - - - - - - - - - - - -
AŞÇ218 Osmanlı Mutfağı - - - - - - - - - - - -
AŞÇ219 Turizm Coğrafyası - - - - - - - - - - - -
AŞÇ220 Ekmek Yapım Teknikleri - - - - - - - - - - - -
AŞÇ221 Gastronomi ve Medya - - - - - - - - - - - -
AŞÇ222 Baharat ve Kahve Kültürü - - - - - - - - - - - -
AŞÇ223 Mutfak Hizmetleri Yönetimi - - - - - - - - - - - -
AŞÇ224 Mutfak Ekipmanları - - - - - - - - - - - -
AŞÇ225 Gıda Muhafaza Teknikleri - - - - - - - - - - - -
AŞÇ226 Yaratıcı Mutfak Uygulamaları - - - - - - - - - - - -
AŞÇ227 Ziyafet Mutfağı ve Organizasyonu - - - - - - - - - - - -
AŞÇ228 Restoran İşletmeciliği - - - - - - - - - - - -
AŞÇ229 Sosyal Davranış ve Protokol - - - - - - - - - - - -
AŞÇ230 Toplu Yemek Hizmetleri - - - - - - - - - - - -
AŞÇ231 Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi - - - - - - - - - - - -
AŞÇ232 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık - - - - - - - - - - - -
AŞÇ233 Bilecik Mutfağı - - - - - - - - - - - -
AŞÇ234 Yiyecek ve İçecek Otomasyon Sistemleri - - - - - - - - - - - -
AŞÇ235 Şeker Hamuru ve Modelleme Teknikleri - - - - - - - - - - - -
AŞÇ236 Yemek Tarifleri ve Standartlaşma - - - - - - - - - - - -
AŞÇ237 Vejetaryen Mutfak - - - - - - - - - - - -
AŞÇ238 Moleküler Gastronomi - - - - - - - - - - - -
AŞÇ239 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü - - - - - - - - - - - -
AŞÇ240 Yeni Mutfak Akımları - - - - - - - - - - - -
AŞÇ241 Yemek Yazarlığı - - - - - - - - - - - -
AŞÇ242 Mutfak Planlaması - - - - - - - - - - - -
AŞÇ243 Yemek, Kültür ve Toplum - - - - - - - - - - - -
AŞÇ244 Fermente İçecekler - - - - - - - - - - - -
AŞÇ245 Mutfaklarda Çevre ve Atık Yönetimi - - - - - - - - - - - -
AŞÇ246 Çorba ve Sos Yapımı - - - - - - - - - - - -
AŞÇ247 Füzyon Mutfak - - - - - - - - - - - -
AŞÇ248 Yiyecek ve İçecek Servisi - - - - - - - - - - - -
AŞÇ249 Dünya Mutfakları - - - - - - - - - - - -
AŞÇ250 Yenilebilir Yabani Otlar - - - - - - - - - - - -
AŞÇ251 Yemek Sosyolojisi - - - - - - - - - - - -
AŞÇ252 İnsan Kaynakları Yönetimi - - - - - - - - - - - -
AŞÇ253 Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı - - - - - - - - - - - -
AŞÇ254 Yemek Kültürü ve Müzik - - - - - - - - - - - -
AŞÇ255 Antik Çağ Yemek Kültürü - - - - - - - - - - - -
AŞÇ256 Restoran ve Mutfak Ergonomisi - - - - - - - - - - - -
AŞÇ257 Çikolata Yapım Teknikleri - - - - - - - - - - - -
AŞÇ258 Tüketici Davranışı - - - - - - - - - - - -
AŞÇ259 Menü Mühendisliği - - - - - - - - - - - -
AŞÇ260 Mesleki Etik - - - - - - - - - - - -
AŞÇ261 Türk Tatlıları - - - - - - - - - - - -
AŞÇ262 Sütlü Tatlılar ve Dondurmalar - - - - - - - - - - - -
AŞÇ263 Hızlı Yemek Restoran Uygulamaları - - - - - - - - - - - -
BŞÜ200 İşletmede Mesleki Eğitim - - - - - - - - - - - -
Ders - Program Çıktıları İlişkileri
Program Çıktıları Etkilediği Yüzde
Aşçılık alanındaki teorik alandaki güncel uygulamalarda kullanabilir. 0,00
Aşçılık alanındaki problemleri tanımlama ve çözme becerisine sahip olur. 0,00
Başka alanlarla birlikte takım olarak çalışabilme becerisi kazanır. 0,00
Mesleki etik ve sorumluluk bilincine sahip olur. 0,00
Alanında yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincini ve bunu gerçekleştirebilme becerisini elde eder. 0,00
Etkin iletişim kurma becerisi kazanır. 0,00
Gastronomi ve mutfak sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilir ve uygular. 0,00
Turizm ve gastronomi alanlarındaki mevcut durumları ve gelişmeleri takip edebilme ve bunlar hakkında yorum yapabilme gücüne sahip olur. 0,00
Mutfaklar, kültürler ve yaratıcı düşünmeye sevk edecek sanat ve yemek sanatı ile ilgili bilgi donanımına sahip olur. 100,00
Profesyonel mutfaklarda çalışabilecek iş tutumu geliştirir. 0,00
Klasik ve modern pişirme teknikleri ve süreçlerine hâkim olur ve ayrıca bu alanda sentez gücüne ve yeterliliğe sahip olur. 0,00
Türk mutfağının inceliklerine hâkim olur ve Türk yemeklerini kolayca pişirebilir. 0,00