1 |
Aşçılık alanındaki teorik alandaki güncel uygulamalarda kullanabilir. |
2 |
Aşçılık alanındaki problemleri tanımlama ve çözme becerisine sahip olur. |
3 |
Başka alanlarla birlikte takım olarak çalışabilme becerisi kazanır. |
4 |
Mesleki etik ve sorumluluk bilincine sahip olur. |
5 |
Alanında yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincini ve bunu gerçekleştirebilme becerisini elde eder. |
6 |
Etkin iletişim kurma becerisi kazanır. |
7 |
Gastronomi ve mutfak sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilir ve uygular. |
8 |
Turizm ve gastronomi alanlarındaki mevcut durumları ve gelişmeleri takip edebilme ve bunlar hakkında yorum yapabilme gücüne sahip olur. |
9 |
Mutfaklar, kültürler ve yaratıcı düşünmeye sevk edecek sanat ve yemek sanatı ile ilgili bilgi donanımına sahip olur. |
10 |
Profesyonel mutfaklarda çalışabilecek iş tutumu geliştirir. |
11 |
Klasik ve modern pişirme teknikleri ve süreçlerine hâkim olur ve ayrıca bu alanda sentez gücüne ve yeterliliğe sahip olur. |
12 |
Türk mutfağının inceliklerine hâkim olur ve Türk yemeklerini kolayca pişirebilir. |