EN
  • Anasayfa
  • AŞÇILIK ( SÖĞÜT MESLEK YÜKSEKOKULU )

  • EN
1. Yarıyıl (6 Zorunlu Dersler,2 Seçmeli Dersler)
Ders Adı Tür Ortalama T+U Saat AKTS PDF
AŞÇ101 Mutfak Uygulamaları I Zorunlu Girer 2 + 2 6,0
AŞÇ103 İş Sağlığı ve Güvenliği Zorunlu Girer 3 + 0 3,0
AŞÇ105 Genel Turizm Zorunlu Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ107 Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş Zorunlu Girer 3 + 0 3,0
AŞÇ109 Beslenme İlkeleri Zorunlu Girer 2 + 0 2,0
AŞÇ111 Gıda Hijyeni ve Sanitasyon Zorunlu Girer 2 + 0 2,0
Yarıyıl Zorunlu Toplam AKTS 20,0
1 Yarıyıl Seçmeli Dersler [SÖĞÜT MYO AŞÇILIK MOS - 2,0 AKTS] [SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I - 8,0 AKTS]
MOS101 Genel ve Teknik İletişim (SÖĞÜT MYO AŞÇILIK MOS) Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS102 Girişimcilik (SÖĞÜT MYO AŞÇILIK MOS) Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS103 Ekip Liderliği (SÖĞÜT MYO AŞÇILIK MOS) Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS105 Kalite Güvence ve Standartlar (SÖĞÜT MYO AŞÇILIK MOS) Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS106 Araştırma Teknikleri ve Seminer (SÖĞÜT MYO AŞÇILIK MOS) Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS108 Bilişim Hukuku (SÖĞÜT MYO AŞÇILIK MOS) Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS110 Beden Eğitimi ve Spor (SÖĞÜT MYO AŞÇILIK MOS) Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS111 Türk Müziği (SÖĞÜT MYO AŞÇILIK MOS) Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS112 Güzel Sanatlar (SÖĞÜT MYO AŞÇILIK MOS) Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS113 Herkes İçin Spor (SÖĞÜT MYO AŞÇILIK MOS) Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS115 Hibe Projeleri Hazırlama Teknikleri (SÖĞÜT MYO AŞÇILIK MOS) Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS116 Sanat, Tarih ve Kültür (SÖĞÜT MYO AŞÇILIK MOS) Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS120 İşaret Dili (SÖĞÜT MYO AŞÇILIK MOS) Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS190 Akademik Türkçe (SÖĞÜT MYO AŞÇILIK MOS) Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS202 İş Hukuku (SÖĞÜT MYO AŞÇILIK MOS) Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS203 Pazarlama (SÖĞÜT MYO AŞÇILIK MOS) Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS204 Halkla İlişkiler (SÖĞÜT MYO AŞÇILIK MOS) Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS205 Bilimsel ve Mesleki Etik (SÖĞÜT MYO AŞÇILIK MOS) Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS209 İşletme Yönetimi (SÖĞÜT MYO AŞÇILIK MOS) Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS210 Gönüllülük Çalışmaları (SÖĞÜT MYO AŞÇILIK MOS) Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS212 Trafik Güvenliği (SÖĞÜT MYO AŞÇILIK MOS) Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS215 Kariyer Planlama ve Geliştirme (SÖĞÜT MYO AŞÇILIK MOS) Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS216 Performans Yönetimi (SÖĞÜT MYO AŞÇILIK MOS) Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS217 Davranış Bilimleri (SÖĞÜT MYO AŞÇILIK MOS) Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS219 İnovasyon (SÖĞÜT MYO AŞÇILIK MOS) Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
AŞÇ211 Gıda Coğrafyası (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ212 Restoran Operasyonu, Sorunları ve Çözümleri (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ213 Turizm Etiği (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ214 Gıda Bilimi ve Teknolojisi (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ215 Turizm Pazarlaması (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ216 Soğuk Mutfak (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ217 Yöresel Mutfaklar (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ218 Osmanlı Mutfağı (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ219 Turizm Coğrafyası (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ220 Ekmek Yapım Teknikleri (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ221 Gastronomi ve Medya (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ222 Baharat ve Kahve Kültürü (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ223 Mutfak Hizmetleri Yönetimi (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ224 Mutfak Ekipmanları (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ225 Gıda Muhafaza Teknikleri (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ226 Yaratıcı Mutfak Uygulamaları (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ227 Ziyafet Mutfağı ve Organizasyonu (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ228 Restoran İşletmeciliği (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ229 Sosyal Davranış ve Protokol (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ230 Toplu Yemek Hizmetleri (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ231 Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ232 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ233 Bilecik Mutfağı (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ234 Yiyecek ve İçecek Otomasyon Sistemleri (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ235 Şeker Hamuru ve Modelleme Teknikleri (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ237 Vejetaryen Mutfak (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ238 Moleküler Gastronomi (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ239 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ240 Yeni Mutfak Akımları (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ241 Yemek Yazarlığı (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ242 Mutfak Planlaması (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ243 Yemek, Kültür ve Toplum (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ244 Fermente İçecekler (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ245 Mutfaklarda Çevre ve Atık Yönetimi (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ246 Çorba ve Sos Yapımı (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ247 Füzyon Mutfak (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ249 Dünya Mutfakları (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ250 Yenilebilir Yabani Otlar (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ251 Yemek Sosyolojisi (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ253 Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ254 Yemek Kültürü ve Müzik (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ255 Antik Çağ Yemek Kültürü (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ256 Restoran ve Mutfak Ergonomisi (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ257 Çikolata Yapım Teknikleri (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ258 Tüketici Davranışı (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ259 Menü Mühendisliği (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ260 Mesleki Etik (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ261 Türk Tatlıları (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 3 + 1 4,0
AŞÇ262 Sütlü Tatlılar ve Dondurmalar (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) Seçmeli Dersler Girer 3 + 1 4,0
2. Yarıyıl (6 Zorunlu Dersler,2 Seçmeli Dersler)
Ders Adı Tür Ortalama T+U Saat AKTS PDF
AŞÇ102 Mutfak Uygulamaları II Zorunlu Girer 2 + 2 6,0
AŞÇ104 Menü Planlama Zorunlu Girer 3 + 0 3,0
AŞÇ106 Yiyecek İçecek Yönetimi Zorunlu Girer 3 + 0 3,0
AŞÇ108 Pasta ve Tatlı Yapım Teknikleri Zorunlu Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ110 Türk Mutfak Kültürü Zorunlu Girer 3 + 0 3,0
AŞÇ112 Gastronomi Turizmi Zorunlu Girer 3 + 0 3,0
Yarıyıl Zorunlu Toplam AKTS 22,0
2 Yarıyıl Seçmeli Dersler [SÖĞÜT AŞÇILIK Akademik Türkçe II - 0,0 AKTS] [SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II - 8,0 AKTS]
MOS190 Akademik Türkçe (SÖĞÜT AŞÇILIK Akademik Türkçe II) Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
AŞÇ211 Gıda Coğrafyası (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ212 Restoran Operasyonu, Sorunları ve Çözümleri (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ213 Turizm Etiği (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ214 Gıda Bilimi ve Teknolojisi (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ215 Turizm Pazarlaması (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ216 Soğuk Mutfak (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ217 Yöresel Mutfaklar (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ218 Osmanlı Mutfağı (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ219 Turizm Coğrafyası (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ220 Ekmek Yapım Teknikleri (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ221 Gastronomi ve Medya (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ222 Baharat ve Kahve Kültürü (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ223 Mutfak Hizmetleri Yönetimi (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ224 Mutfak Ekipmanları (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ225 Gıda Muhafaza Teknikleri (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ226 Yaratıcı Mutfak Uygulamaları (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ227 Ziyafet Mutfağı ve Organizasyonu (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ228 Restoran İşletmeciliği (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ229 Sosyal Davranış ve Protokol (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ230 Toplu Yemek Hizmetleri (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ231 Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ232 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ233 Bilecik Mutfağı (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ234 Yiyecek ve İçecek Otomasyon Sistemleri (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ235 Şeker Hamuru ve Modelleme Teknikleri (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ237 Vejetaryen Mutfak (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ238 Moleküler Gastronomi (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ239 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ240 Yeni Mutfak Akımları (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ241 Yemek Yazarlığı (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ242 Mutfak Planlaması (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ243 Yemek, Kültür ve Toplum (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ244 Fermente İçecekler (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ245 Mutfaklarda Çevre ve Atık Yönetimi (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ246 Çorba ve Sos Yapımı (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ247 Füzyon Mutfak (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ249 Dünya Mutfakları (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ250 Yenilebilir Yabani Otlar (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ251 Yemek Sosyolojisi (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ253 Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ254 Yemek Kültürü ve Müzik (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ255 Antik Çağ Yemek Kültürü (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ256 Restoran ve Mutfak Ergonomisi (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ257 Çikolata Yapım Teknikleri (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ258 Tüketici Davranışı (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ259 Menü Mühendisliği (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ260 Mesleki Etik (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ261 Türk Tatlıları (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 3 + 1 4,0
AŞÇ262 Sütlü Tatlılar ve Dondurmalar (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) Seçmeli Dersler Girer 3 + 1 4,0
3. Yarıyıl (3 Zorunlu Dersler,1 Seçmeli Dersler)
Ders Adı Tür Ortalama T+U Saat AKTS PDF
ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Zorunlu Girer 2 + 0 2,0
ENG101 İngilizce I Zorunlu Girer 2 + 0 2,0
TRK101 Türk Dili I Zorunlu Girer 2 + 0 2,0
Yarıyıl Zorunlu Toplam AKTS 6,0
3 Yarıyıl Seçmeli Dersler [SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III - 24,0 AKTS]
AŞÇ211 Gıda Coğrafyası (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ212 Restoran Operasyonu, Sorunları ve Çözümleri (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ213 Turizm Etiği (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ214 Gıda Bilimi ve Teknolojisi (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ215 Turizm Pazarlaması (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ216 Soğuk Mutfak (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ217 Yöresel Mutfaklar (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ218 Osmanlı Mutfağı (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ219 Turizm Coğrafyası (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ220 Ekmek Yapım Teknikleri (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ221 Gastronomi ve Medya (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ222 Baharat ve Kahve Kültürü (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ223 Mutfak Hizmetleri Yönetimi (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ224 Mutfak Ekipmanları (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ225 Gıda Muhafaza Teknikleri (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ226 Yaratıcı Mutfak Uygulamaları (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ227 Ziyafet Mutfağı ve Organizasyonu (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ228 Restoran İşletmeciliği (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ229 Sosyal Davranış ve Protokol (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ230 Toplu Yemek Hizmetleri (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ231 Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ232 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ233 Bilecik Mutfağı (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ234 Yiyecek ve İçecek Otomasyon Sistemleri (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ235 Şeker Hamuru ve Modelleme Teknikleri (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ237 Vejetaryen Mutfak (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ238 Moleküler Gastronomi (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ239 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ240 Yeni Mutfak Akımları (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ241 Yemek Yazarlığı (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ242 Mutfak Planlaması (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ243 Yemek, Kültür ve Toplum (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ244 Fermente İçecekler (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ245 Mutfaklarda Çevre ve Atık Yönetimi (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ246 Çorba ve Sos Yapımı (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ247 Füzyon Mutfak (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ249 Dünya Mutfakları (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ250 Yenilebilir Yabani Otlar (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ251 Yemek Sosyolojisi (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ253 Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ254 Yemek Kültürü ve Müzik (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ255 Antik Çağ Yemek Kültürü (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ256 Restoran ve Mutfak Ergonomisi (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ257 Çikolata Yapım Teknikleri (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ258 Tüketici Davranışı (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ259 Menü Mühendisliği (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ260 Mesleki Etik (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ261 Türk Tatlıları (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 1 4,0
AŞÇ262 Sütlü Tatlılar ve Dondurmalar (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 3 + 1 4,0
AŞÇ263 Hızlı Yemek Restoran Uygulamaları (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
4. Yarıyıl (4 Zorunlu Dersler,1 Seçmeli Dersler)
Ders Adı Tür Ortalama T+U Saat AKTS PDF
AŞÇ200 Staj Zorunlu Girmez 0 + 2 5,0
ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II Zorunlu Girer 2 + 0 2,0
ENG102 İngilizce II Zorunlu Girer 2 + 0 2,0
TRK102 Türk Dili II Zorunlu Girer 2 + 0 2,0
Yarıyıl Zorunlu Toplam AKTS 11,0
4 Yarıyıl Seçmeli Dersler [SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV - 19,0 AKTS]
AŞÇ211 Gıda Coğrafyası (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ212 Restoran Operasyonu, Sorunları ve Çözümleri (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ213 Turizm Etiği (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ214 Gıda Bilimi ve Teknolojisi (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ215 Turizm Pazarlaması (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ216 Soğuk Mutfak (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ217 Yöresel Mutfaklar (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ218 Osmanlı Mutfağı (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ219 Turizm Coğrafyası (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ220 Ekmek Yapım Teknikleri (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ221 Gastronomi ve Medya (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ222 Baharat ve Kahve Kültürü (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ223 Mutfak Hizmetleri Yönetimi (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ224 Mutfak Ekipmanları (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ225 Gıda Muhafaza Teknikleri (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ226 Yaratıcı Mutfak Uygulamaları (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ227 Ziyafet Mutfağı ve Organizasyonu (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ228 Restoran İşletmeciliği (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ229 Sosyal Davranış ve Protokol (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ230 Toplu Yemek Hizmetleri (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ231 Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ232 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ233 Bilecik Mutfağı (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ234 Yiyecek ve İçecek Otomasyon Sistemleri (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ235 Şeker Hamuru ve Modelleme Teknikleri (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ236 Yemek Tarifleri ve Standartlaşma (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 3,0
AŞÇ237 Vejetaryen Mutfak (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ238 Moleküler Gastronomi (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ239 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ240 Yeni Mutfak Akımları (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ241 Yemek Yazarlığı (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ242 Mutfak Planlaması (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ243 Yemek, Kültür ve Toplum (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ244 Fermente İçecekler (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ245 Mutfaklarda Çevre ve Atık Yönetimi (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ246 Çorba ve Sos Yapımı (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ247 Füzyon Mutfak (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ248 Yiyecek ve İçecek Servisi (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 3,0
AŞÇ249 Dünya Mutfakları (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ250 Yenilebilir Yabani Otlar (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ251 Yemek Sosyolojisi (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ252 İnsan Kaynakları Yönetimi (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 3,0
AŞÇ253 Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ254 Yemek Kültürü ve Müzik (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ255 Antik Çağ Yemek Kültürü (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ256 Restoran ve Mutfak Ergonomisi (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ257 Çikolata Yapım Teknikleri (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ258 Tüketici Davranışı (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ259 Menü Mühendisliği (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ260 Mesleki Etik (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ261 Türk Tatlıları (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 1 4,0
AŞÇ262 Sütlü Tatlılar ve Dondurmalar (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 3 + 1 4,0
AŞÇ263 Hızlı Yemek Restoran Uygulamaları (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
BŞÜ200 İşletmede Mesleki Eğitim (SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) Seçmeli Dersler Girer 5 + 10 19,0