Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Gıda Bilimi ve Teknolojisi | AŞÇ214 | 3 | 3 + 0 | 4,0 |
Birim Bölüm | AŞÇILIK |
Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Yüz Yüze Eğitim |
EBS Koordinatörü | Öğr. Gör. Olgun ÇIRAK |
Ders Veren | |
Amaç |
Her türlü gıdanın üretilmesinden tüketilmesine kadar olan gıda zincirinin her aşamasında yer alabilmelerini sağlayacak bilgi düzeyini öğrencilere kazandırmaktır. Gıdaların hem kalite hem de ekonomik açıdan iyileştirilmesini sağlayabilecek bilgi ve beceride profesyoneller yetiştirmektir. |
Ders İçeriği |
Gıdaların bileşenleri, tahıl teknolojisi, et ve et ürünleri teknolojisi, süt ve süt ürünleri teknolojisi, meyve ve sebze işleme ve teknolojisi |
Ders Kaynakları |
Ders Notları
Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Prof. Dr. Necati Akbulut – Doç. Dr. Cem Karagözlü |
Açıldığı Öğretim Yılı | 2021 - 2022 |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Gıda bilimi ve teknolojisi hakkında temel kavramlar | Ders Tartışmalı Ders |
2 | Gıdaların Kimyasal Bileşimi - Su | Ders Tartışmalı Ders |
3 | Karbonhidratlar 1 | Ders Tartışmalı Ders |
4 | Karbonhidratlar 2 | Ders Tartışmalı Ders |
5 | Proteinler 1 | Ders Tartışmalı Ders |
6 | Proteinler 2 | Ders Tartışmalı Ders |
7 | Lipidler | Ders Tartışmalı Ders |
8 | Ara Sınav | Ders |
9 | Süt ve Süt Ürünleri İşleme Teknolojisi 1 | Ders Tartışmalı Ders |
10 | Süt ve Süt Ürünleri İşleme Teknolojisi 2 | Ders Tartışmalı Ders |
11 | Et ve Et Ürünleri İşleme Teknolojisi 1 | Ders Tartışmalı Ders |
12 | Et ve Et Ürünleri İşleme Teknolojisi 2 | Ders Tartışmalı Ders |
13 | Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi | Ders Tartışmalı Ders |
14 | Tahıl İşleme Teknolojisi | Ders Tartışmalı Ders |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Gıda biliminde kullanılan temel kavramları öğrenir. | Yazılı Sınav | Ders Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
Gıdaların bileşenlerini ve bunların önemlerini öğrenir. | Yazılı Sınav | Ders Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
Çeşitli teknolojiler hakkında bilgi sahibi olur. | Yazılı Sınav | Ders Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
Gıdalarda kalite kontrol uygulamaları hakkında bilgi sahibi olur. | Yazılı Sınav | Ders Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Gıda biliminde kullanılan temel kavramları öğrenir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Gıdaların bileşenlerini ve bunların önemlerini öğrenir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Çeşitli teknolojiler hakkında bilgi sahibi olur. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Gıdalarda kalite kontrol uygulamaları hakkında bilgi sahibi olur. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |