Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Mutfak Hizmetleri Yönetimi | AŞÇ223 | 2 | 3 + 0 | 4,0 |
Birim Bölüm | AŞÇILIK |
Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
EBS Koordinatörü | Öğr. Gör. Cevdet SÖKMEN |
Ders Veren | Öğr. Gör. Yakup YILMAZ |
Amaç |
Dersin amacı öğrencilerinin aşağıda yer alan kazanımlara sahip olmasıdır. 1. Mutfak hizmetleri yönetimi dersinde yönetim ve yönetici kavramlarını tanıyabilme. 2. Mutfak yönetiminin verimlilik üzerine etkilerini görebilme. 3. Mutfak yönetiminde verimliliğin ve yetki devrinin önemini kavrayabilme. |
Ders İçeriği |
Mutfak yönetiminde verimlilik. Mutfak yönetiminde verimliliğin artırılmasına ilişkin yöntemler. Yetki devri. Mutfakta yetki devrinin amaçları. Yetki devrinin faydaları. Mutfakta yetki devrini engelleyici faktörler. Yönetsel zaman. Yöneticilerin yönetsel zamanını etkileyen faktörler. Kişilik yapıları ve çalışma alışkanlıkları. Ödev sunumu ve soru cevap şeklinde konuların irdelenmesi. Ödev sunumu ve soru cevap şeklinde konuların irdelenmesi. Ödev sunumu ve soru cevap şeklinde konuların irdelenmesi. |
Ders Kaynakları |
Gökdemir, A., Mutfak Hizmetleri Yönetimi, 2009, Detay Yayıncılık, Ankara.
|
Açıldığı Öğretim Yılı | 2019 - 2020 2020 - 2021 2021 - 2022 2022 - 2023 2023-2024 2024 - 2025 |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Ara Sınav 1 | 30 |
Ödev (Sunum) | 20 |
Toplam | 50 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Final | %50 |
Toplam | %50 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %50 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %50 |
Toplam | %100 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Mutfak yönetiminde verimlilik. | Ders |
2 | Mutfak yönetiminde verimliliğin artırılmasına ilişkin yöntemler. | Ders |
3 | Yetki devri. | Ders |
4 | Mutfakta yetki devrinin amaçları. | Ders |
5 | Yetki devrinin faydaları. | Ders |
6 | Mutfakta yetki devrini engelleyici faktörler. | Ders |
7 | Yönetsel zaman. | Ders |
8 | Ara sınav. | Ders |
9 | Yöneticilerin yönetsel zamanını etkileyen faktörler. | Ders |
10 | Kişilik yapıları ve çalışma alışkanlıkları. | Ders |
11 | Planlama planlı çalışma alışkanlıkları. | Ders |
12 | Ödev sunumu ve soru cevap şeklinde konuların irdelenmesi. | Ders |
12 | Ödev sunumu ve soru cevap şeklinde konuların irdelenmesi. | Ders |
12 | Ödev sunumu ve soru cevap şeklinde konuların irdelenmesi. | Ders |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Mutfak hizmetleri yönetimi dersinde yönetim ve yönetici kavramlarını tanıyabilir. | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Mutfak yönetiminin verimlilik üzerine etkilerini görebilir. | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Mutfak yönetiminde Verimliliğin ve yetki devrinin önemini kavrayabilir. | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Mutfak hizmetleri yönetimi dersinde yönetim ve yönetici kavramlarını tanıyabilir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Mutfak yönetiminin verimlilik üzerine etkilerini görebilir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Mutfak yönetiminde Verimliliğin ve yetki devrinin önemini kavrayabilir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |