Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Mutfak Ekipmanları | AŞÇ224 | 3 | 3 + 0 | 4,0 |
Birim Bölüm | AŞÇILIK |
Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
EBS Koordinatörü | Öğr. Gör. Cevdet SÖKMEN |
Ders Veren | |
Amaç |
Mutfak ekipmanlarının tarihsel gelişimi, yeni trendler ve yeni teknolojiler; depolama, hazırlık, pişirme, servis ve dağıtım, açık büfe, bulaşık ve atık ekipmanları, pişir-soğut teknolojisi, evsel aletler, mutfakta ihtiyaç duyulan ekipmanların belirlenmesi, satın alınma süreci ve bu ekipmanların kurulumu bakımı ve koruma prosedürleri öğretilir. |
Ders İçeriği |
Mutfak bilgisine genel bir bakış, mutfak planı ve fiziksel özellikleri, mutfak malzemeleri, mutfak ekipman ve aletleri, depolar, ana mutfak ekipmanları, kasaphane ve kasaphanede kullanılan ekipmanlar, sıcak mutfak ve sıcak mutfakta kullanılan ekipmanlar, soğuk mutfak ve soğuk mutfakta kullanılan ekipmanlar. |
Ders Kaynakları |
Türkan, C. (2010). Mutfak Teknolojisi. Cemalturkan Yayınları, Bolu.
|
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Mutfak bilgisine genel bir bakış, mutfak planı ve fiziksel özellikleri | Ders |
2 | Mutfak malzemeleri, mutfak ekipman ve aletleri | Ders |
3 | Depolar | Ders |
4 | Ana mutfak ekipmanları | Ders |
5 | Kasaphane ve kasaphanede kullanılan ekipmanlar | Ders |
6 | Sıcak mutfak ve sıcak mutfakta kullanılan ekipmanlar | Ders |
7 | Soğuk mutfak ve soğuk mutfakta kullanılan ekipmanlar | Ders |
8 | Ara Sınav | Ders |
9 | Pastane ekipmanları | Ders |
10 | Kahvaltı hazırlık ekipmanları ve şov mutfağında kullanılan ekipmanlar | Ders |
11 | Banket mutfağında kullanılan ekipmanlar | Ders |
12 | Soğuk odalar | Ders |
13 | Ana bulaşıkhane ve kazan yıkama | Ders |
14 | Çöp yönetimi ve yangın sistemi | Ders |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Mutfak ekipmanlarını tanır, kullanımlarını bilir. | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Mutfak ekipmanlarının ve malzemelerinin seçimini öğrenir. | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Mutfak ekipmanlarının özelliklerini bilir. | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Mutfak ekipmanlarını tanır, kullanımlarını bilir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Mutfak ekipmanlarının ve malzemelerinin seçimini öğrenir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Mutfak ekipmanlarının özelliklerini bilir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |