EN
  • Anasayfa
  • AŞÇ227 Ziyafet Mutfağı ve Organizasyonu (2024 - 2025 / 2. Yarıyıl)
  • EN
AŞÇ227 - Ziyafet Mutfağı ve Organizasyonu
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Ziyafet Mutfağı ve Organizasyonu AŞÇ227 2 2 + 2 4,0 Pdf
Birim Bölüm
AŞÇILIK
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Cevdet SÖKMEN
Ders Veren
Amaç

Ala Cart ve banket çalışma sistemleri, masa yerleşimi ve hazırlama teknikleri, yiyecek sektöründe takım çalışmasının ve müşteri memnuniyetinin önemi ve bunların sağlanması için kullanılan yiyecek servis sistemlerinin incelenerek nasıl analiz edilmesi gerektiği öğretilir. Ziyafet yemekleri hazırlama ve sunuma hazır hale getirme, catering organizasyonu, catering faaliyeti sonrası geri bildirim alma, kahvaltı büfesi hazırlama, yemek ve kokteyl hazırlama öğretilir.

Ders İçeriği

Giriş, yiyecek içecek hizmet sektörü ve yiyecek içecek işletmelerinde yönetim fonksiyonları, yiyecek içecek işletmelerinin kapsamı ve önemi, ziyafet organizasyonun amacı, kapsamı ve yönetimi, ziyafet organizasyonun planlanması ve akış düzeni, otel işletmelerindeki ziyafet faaliyetlerinin yönetimi organizasyon, otel işletmelerindeki ziyafet faaliyetlerinin denetim fonksiyonu, büfe-kokteyl ve toplantı organizasyonu yönetim ve denetim fonksiyonları, yiyecek içecek işletmeleri ziyafet yönetiminde koordinasyon.

Ders Kaynakları Nenes, M. F. (2008). International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc., New Jersey.
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Giriş, yiyecek içecek hizmet sektörü ve yiyecek içecek işletmelerinde yönetim fonksiyonları Ders
2 Yiyecek içecek işletmelerinin kapsamı ve önemi Ders
3 Ziyafet organizasyonun amacı, kapsamı ve yönetimi Ders
4 Ziyafet organizasyonun planlanması ve akış Düzeni Ders
5 Otel işletmelerindeki ziyafet faaliyetlerinin yönetimi organizasyon Ders
6 Otel işletmelerindeki ziyafet faaliyetlerinin denetim fonksiyonu Ders
7 Büfe-kokteyl ve toplantı organizasyonu yönetim ve denetim fonksiyonları Ders
8 Ara Sınav Ders
9 Ziyafet organizasyonlarında yiyecek üretim sürecinin kontrolü işgücü planlaması-maliyet ve satışların analizi Ders
10 Otel ve yiyecek içecek işletmelerinde pazarlama ve ziyafet bütçesi Ders
11 Yiyecek içecek işletmelerinde ziyafet dekorasyon ve düzen uygulamaları Ders
12 Yiyecek içecek işletmeleri ziyafet yönetiminde koordinasyon Ders
13 Öğrenci sunumları, otel gezisi Ders
14 Genel tekrar Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Ziyafet mutfağını öğrenir. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Organizasyonun temel unsurlarını öğrenir. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Personel yapılanmasını öğrenir. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
İşletmelerde ziyafet, kokteyl, özel günler için düzenlenen davetlerin niteliklerini ayrıntılı irdeleyebilme becerisi kazanır. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12
Ziyafet mutfağını öğrenir. - - - - - - - - - - - -
Organizasyonun temel unsurlarını öğrenir. - - - - - - - - - - - -
Personel yapılanmasını öğrenir. - - - - - - - - - - - -
İşletmelerde ziyafet, kokteyl, özel günler için düzenlenen davetlerin niteliklerini ayrıntılı irdeleyebilme becerisi kazanır. - - - - - - - - - - - -