Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Fermente İçecekler | AŞÇ244 | 2 | 2 + 1 | 4,0 |
Birim Bölüm | AŞÇILIK |
Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
EBS Koordinatörü | Öğr. Gör. Olgun ÇIRAK |
Ders Veren | |
Amaç |
Ders kapsamında içecek işletmelerinin tarihsel gelişimi, Türkiye’deki durumu ve içecek işletmelerinde fermente içecek üretim yönetimi süreçleri ve içecek sektöründe tedarik zinciri yönetimi öğretilmektedir. |
Ders İçeriği |
Fermantasyon teknolojisi ve fermente içecekler |
Ders Kaynakları |
Ders Notları
|
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Giriş ve fermantasyon teknolojisi tanımı | Ders Tartışmalı Ders |
2 | Fermantasyon teknolojileri ve süreçler | Ders Tartışmalı Ders |
3 | Fermantasyon Türleri | Ders Tartışmalı Ders |
4 | Fermantasyon sürecinde mikrobiyal aktivite | Ders Tartışmalı Ders |
5 | Fermente Ürünlerinin Sağlık Üzerine Etkisi | Ders Tartışmalı Ders |
6 | Şarabın Tanımı, Türleri ve Tarihi | Ders Tartışmalı Ders |
7 | Şarap Üretim Süreci | Ders Tartışmalı Ders |
8 | Ara Sınav | Ders |
9 | Biranın Tanımı ve Tarihi | Ders Tartışmalı Ders |
10 | Bira Üretim Süreci | Ders Tartışmalı Ders |
11 | Kefir Üretim Süreci | Ders Tartışmalı Ders |
12 | Sirke Üretim Süreci | Ders Tartışmalı Ders |
13 | Turşu Üretim Süreci | Ders Tartışmalı Ders |
14 | Genel Değerlendirme | Ders Tartışmalı Ders |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Fermantasyon hakkında bilgi sahibi olur | Yazılı Sınav | Ders Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
Fermantasyon sürecini tanımlar | Yazılı Sınav | Ders Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
Fermente içeceklerin hazırlanması hakkında bilgi sahibi olur. | Yazılı Sınav | Ders Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Fermantasyon hakkında bilgi sahibi olur | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Fermantasyon sürecini tanımlar | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Fermente içeceklerin hazırlanması hakkında bilgi sahibi olur. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |