Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı | AŞÇ253 | 2 | 3 + 0 | 4,0 |
Birim Bölüm | AŞÇILIK |
Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
EBS Koordinatörü | Öğr. Gör. Burak ÇITAK |
Ders Veren | |
Amaç |
Bu derste her sektörde hizmet veren ayrı ayrı mutfak kuruluşlarının nasıl işlediğini ve tasarımlarının nasıl yapıldığı anlatılacaktır. Öğrenciler bir mutfak kurulumu yapabilir pozisyona geleceklerdir. |
Ders İçeriği |
Temel Mutfak Bilgisi, Mutfağın Örgütsel Yapısı, Mutfak Yönetimi, Yiyecek Döngüsü, Servis Sistemleri, Mutfak Tasarımı, Mutfak Tipleri, Mutfak İşleyişi |
Ders Kaynakları |
Koçak, N. (2016). Yiyecek içecek Hizmetleri Yönetimi. Ankara: Detay Yayıncılık
|
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Yiyecek servis sistemleri | Ders Gösterim Grup Çalışması |
2 | Yiyecek servis sistemlerinin mutfak tasarımına etkisi | Ders Gösterim Grup Çalışması |
2 | Yiyecek servis sistemlerinin mutfak tasarımına etkisi | Ders Gösterim Grup Çalışması |
4 | Endüstriyel mutfak malzemeleri -Cafe-bar mutfakları tasarım ve işleyiş süreci | Ders Gösterim Grup Çalışması |
5 | Ar-ge mutfakları tasarım ve işleyiş süreci | Ders Gösterim Grup Çalışması |
6 | Havalimanı hizmet mutfakları ve tasarım ve işleyiş süreci | Ders Gösterim Grup Çalışması |
7 | Ara sınav. Havalimanı hizmet mutfakları ve tasarım ve işleyiş süreci | Ders Gösterim Grup Çalışması |
8 | Fast-food üretim yapan mutfaklar ve tasarım süreci | Ders Gösterim Grup Çalışması |
9 | Otel mutfakları tasarım ve işleyiş süreci | Ders Gösterim Grup Çalışması |
10 | Restoran mutfakları tasarım ve işleyiş süreci | Ders Gösterim Grup Çalışması |
11 | Pastane mutfakları tasarım ve işleyiş süreci | Ders Gösterim Grup Çalışması |
12 | Özel tasarım mutfaklar | Ders Gösterim Grup Çalışması |
13 | Mutfak tasarımları ile ilgili problemlerde çözüm geliştirme | Ders Gösterim Grup Çalışması |
13 | Mutfak tasarımları ile ilgili problemlerde çözüm geliştirme | Ders Gösterim Grup Çalışması |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Restoran yönetiminin nasıl olması gerektiği hakkında yeterli bilgiye sahip olunur | Yazılı Sınav | Tartışmalı Ders Grup Çalışması | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması |
Yönetim sistemleri ve işleyiş süreçlerine hakim olur. | Yazılı Sınav | Tartışmalı Ders Grup Çalışması | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması |
Mutfak tasarımının önemini kavrar. | Yazılı Sınav | Tartışmalı Ders Grup Çalışması | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması |
Profesyonel mutfakların işleyiş sistemlerini kavrar | Yazılı Sınav | Tartışmalı Ders Grup Çalışması | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması |
Yiyecek içecek işletmelerinde departmanlar arasındaki ilişkiyi kavrar | Yazılı Sınav | Tartışmalı Ders Grup Çalışması | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Restoran yönetiminin nasıl olması gerektiği hakkında yeterli bilgiye sahip olunur | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Yönetim sistemleri ve işleyiş süreçlerine hakim olur. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Mutfak tasarımının önemini kavrar. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Profesyonel mutfakların işleyiş sistemlerini kavrar | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Yiyecek içecek işletmelerinde departmanlar arasındaki ilişkiyi kavrar | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |