Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Yöresel Mutfaklar | AŞÇ217 | 3 | 2 + 2 | 4,0 |
Birim Bölüm | AŞÇILIK |
Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Yüz yüze / Örgün / Uygulamalı / Türkçe |
EBS Koordinatörü | Öğr. Gör. Ebubekir YILMAZ |
Ders Veren | |
Amaç |
Bu ders ile öğrencilerin yöresel mutfakların özelliklerini, bölgelere has yiyeceklerin hazırlanması, yiyecekler hazırlanırken kullanılan malzemeler ve teknikleri öğrenmesi amaçlanmaktadır. |
Ders İçeriği |
Yöresel mutfakların özellikleri, Marmara Bölgesi mutfak kültürü, Ege Bölgesi mutfak kültürü, İç Anadolu Bölgesi mutfak kültürü, Akdeniz Bölgesi mutfak kültürü, Güneydoğu Anadolu Bölgesi mutfak kültürü, Doğu Anadolu Bölgesi mutfak kültürü, Karadeniz Bölgesi mutfak kültürü |
Ders Kaynakları |
Yöresel Mutfaklar Ders Kitabı (Anadolu Üniversitesi Yayınları)
|
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Türkiye'de Yöresel Mutfaklar | Ders |
2 | Marmara Bölgesi Mutfak Kültürü | Ders |
3 | Marmara Bölgesi Mutfak Kültürü (Uygulamalı) | Ders Laboratuar |
4 | Ege Bölgesi Mutfak Kültürü (Uygulamalı) | Ders Laboratuar |
4 | Ege Bölgesi Mutfak Kültürü (Uygulamalı) | Ders Laboratuar |
6 | İç Anadolu Bölgesi Mutfak Kültürü (Uygulamalı) | Ders Laboratuar |
6 | İç Anadolu Bölgesi Mutfak Kültürü (Uygulamalı) | Ders Laboratuar |
8 | Akdeniz Bölgesi Mutfak Kültürü (Uygulamalı) | Ders Laboratuar |
8 | Akdeniz Bölgesi Mutfak Kültürü (Uygulamalı) | Ders Laboratuar |
10 | Güneydoğu Anadolu Bölgesi Mutfak Kültürü (Uygulamalı) | Ders Laboratuar |
10 | Güneydoğu Anadolu Bölgesi Mutfak Kültürü (Uygulamalı) | Ders Laboratuar |
12 | Doğu Anadolu Bölgesi Mutfak Kültürü (Uygulamalı) | Ders Laboratuar |
13 | Karadeniz Bölgesi Mutfak Kültürü (Uygulamalı) | Ders Laboratuar |
13 | Karadeniz Bölgesi Mutfak Kültürü (Uygulamalı) | Ders Laboratuar |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Türkiye'de mevcut yöresel mutfaklar ile ilgili bilgi sahibi olur. | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Türkiye'de mevcut yöresel mutfaklar ile ilgili uygulama yapabilme yeteneği kazanır. | Yazılı Sınav Laboratuvar Çalışması | Ders Laboratuar | Dinleme ve anlamlandırma Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması |
Türkiye'de mevcut yöresel mutfaklarda hazırlanan yiyecekler için gerekli malzeme ve ekipman bilgisini kazanır. | Yazılı Sınav Laboratuvar Çalışması | Ders Laboratuar | Dinleme ve anlamlandırma Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması |
Bölgesel farklılıkları ve hangi yiyeceğin nerede hazırlandığı bilgisini kazanır. | Yazılı Sınav Laboratuvar Çalışması | Ders Laboratuar | Dinleme ve anlamlandırma Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması |
Türkiye'deki yöresel olarak meşhur ve patentli ürünler hakkında bilgi sahibi olur. | Yazılı Sınav Laboratuvar Çalışması | Ders Laboratuar | Dinleme ve anlamlandırma Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Türkiye'de mevcut yöresel mutfaklar ile ilgili bilgi sahibi olur. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Türkiye'de mevcut yöresel mutfaklar ile ilgili uygulama yapabilme yeteneği kazanır. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Türkiye'de mevcut yöresel mutfaklarda hazırlanan yiyecekler için gerekli malzeme ve ekipman bilgisini kazanır. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Bölgesel farklılıkları ve hangi yiyeceğin nerede hazırlandığı bilgisini kazanır. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Türkiye'deki yöresel olarak meşhur ve patentli ürünler hakkında bilgi sahibi olur. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |