EN
  • Anasayfa
  • AŞÇILIK ( SÖĞÜT MESLEK YÜKSEKOKULU )

  • EN
Kategori Ders Kategori Yüzdesi (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri %NaN
Destek Dersleri %NaN
Ek Dersler %NaN
Kategori %NaN
Mesleki Seçmeli Dersler %NaN
Temel Meslek Dersleri %NaN
Uygulama Dersleri %NaN
Uzmanlık / Alan Dersleri %NaN
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri %NaN

1. Yarıyıl

Ders Adı Aktarılabilir Beceri Dersleri Destek Dersleri Ek Dersler Kategori Mesleki Seçmeli Dersler Temel Meslek Dersleri Uygulama Dersleri Uzmanlık / Alan Dersleri Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
AŞÇ101 Mutfak Uygulamaları I
AŞÇ103 İş Sağlığı ve Güvenliği
AŞÇ105 Genel Turizm
AŞÇ107 Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş
AŞÇ109 Beslenme İlkeleri
AŞÇ111 Gıda Hijyeni ve Sanitasyon

1. Yarıyıl Seçmeli Dersler

Ders Adı Aktarılabilir Beceri Dersleri Destek Dersleri Ek Dersler Kategori Mesleki Seçmeli Dersler Temel Meslek Dersleri Uygulama Dersleri Uzmanlık / Alan Dersleri Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
AŞÇ211 Gıda Coğrafyası
AŞÇ212 Restoran Operasyonu, Sorunları ve Çözümleri
AŞÇ213 Turizm Etiği
AŞÇ214 Gıda Bilimi ve Teknolojisi
AŞÇ215 Turizm Pazarlaması
AŞÇ216 Soğuk Mutfak
AŞÇ217 Yöresel Mutfaklar
AŞÇ218 Osmanlı Mutfağı
AŞÇ219 Turizm Coğrafyası
AŞÇ220 Ekmek Yapım Teknikleri
AŞÇ221 Gastronomi ve Medya
AŞÇ222 Baharat ve Kahve Kültürü
AŞÇ223 Mutfak Hizmetleri Yönetimi
AŞÇ224 Mutfak Ekipmanları
AŞÇ225 Gıda Muhafaza Teknikleri
AŞÇ226 Yaratıcı Mutfak Uygulamaları
AŞÇ227 Ziyafet Mutfağı ve Organizasyonu
AŞÇ228 Restoran İşletmeciliği
AŞÇ229 Sosyal Davranış ve Protokol
AŞÇ230 Toplu Yemek Hizmetleri
AŞÇ231 Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi
AŞÇ232 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık
AŞÇ233 Bilecik Mutfağı
AŞÇ234 Yiyecek ve İçecek Otomasyon Sistemleri
AŞÇ235 Şeker Hamuru ve Modelleme Teknikleri
AŞÇ237 Vejetaryen Mutfak
AŞÇ238 Moleküler Gastronomi
AŞÇ239 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü
AŞÇ240 Yeni Mutfak Akımları
AŞÇ241 Yemek Yazarlığı
AŞÇ242 Mutfak Planlaması
AŞÇ243 Yemek, Kültür ve Toplum
AŞÇ244 Fermente İçecekler
AŞÇ245 Mutfaklarda Çevre ve Atık Yönetimi
AŞÇ246 Çorba ve Sos Yapımı
AŞÇ247 Füzyon Mutfak
AŞÇ249 Dünya Mutfakları
AŞÇ250 Yenilebilir Yabani Otlar
AŞÇ251 Yemek Sosyolojisi
AŞÇ253 Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı
AŞÇ254 Yemek Kültürü ve Müzik
AŞÇ255 Antik Çağ Yemek Kültürü
AŞÇ256 Restoran ve Mutfak Ergonomisi
AŞÇ257 Çikolata Yapım Teknikleri
AŞÇ258 Tüketici Davranışı
AŞÇ259 Menü Mühendisliği
AŞÇ260 Mesleki Etik
AŞÇ261 Türk Tatlıları
AŞÇ262 Sütlü Tatlılar ve Dondurmalar
MOS101 Genel ve Teknik İletişim
MOS102 Girişimcilik
MOS103 Ekip Liderliği
MOS105 Kalite Güvence ve Standartlar
MOS106 Araştırma Teknikleri ve Seminer
MOS108 Bilişim Hukuku
MOS110 Beden Eğitimi ve Spor
MOS111 Türk Müziği
MOS112 Güzel Sanatlar
MOS113 Herkes İçin Spor
MOS115 Hibe Projeleri Hazırlama Teknikleri
MOS116 Sanat, Tarih ve Kültür
MOS120 İşaret Dili
MOS190 Akademik Türkçe
MOS202 İş Hukuku
MOS203 Pazarlama
MOS204 Halkla İlişkiler
MOS205 Bilimsel ve Mesleki Etik
MOS209 İşletme Yönetimi
MOS210 Gönüllülük Çalışmaları
MOS212 Trafik Güvenliği
MOS215 Kariyer Planlama ve Geliştirme
MOS216 Performans Yönetimi
MOS217 Davranış Bilimleri
MOS219 İnovasyon

2. Yarıyıl

Ders Adı Aktarılabilir Beceri Dersleri Destek Dersleri Ek Dersler Kategori Mesleki Seçmeli Dersler Temel Meslek Dersleri Uygulama Dersleri Uzmanlık / Alan Dersleri Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
AŞÇ102 Mutfak Uygulamaları II
AŞÇ104 Menü Planlama
AŞÇ106 Yiyecek İçecek Yönetimi
AŞÇ108 Pasta ve Tatlı Yapım Teknikleri
AŞÇ110 Türk Mutfak Kültürü
AŞÇ112 Gastronomi Turizmi

2. Yarıyıl Seçmeli Dersler

Ders Adı Aktarılabilir Beceri Dersleri Destek Dersleri Ek Dersler Kategori Mesleki Seçmeli Dersler Temel Meslek Dersleri Uygulama Dersleri Uzmanlık / Alan Dersleri Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
AŞÇ211 Gıda Coğrafyası
AŞÇ212 Restoran Operasyonu, Sorunları ve Çözümleri
AŞÇ213 Turizm Etiği
AŞÇ214 Gıda Bilimi ve Teknolojisi
AŞÇ215 Turizm Pazarlaması
AŞÇ216 Soğuk Mutfak
AŞÇ217 Yöresel Mutfaklar
AŞÇ218 Osmanlı Mutfağı
AŞÇ219 Turizm Coğrafyası
AŞÇ220 Ekmek Yapım Teknikleri
AŞÇ221 Gastronomi ve Medya
AŞÇ222 Baharat ve Kahve Kültürü
AŞÇ223 Mutfak Hizmetleri Yönetimi
AŞÇ224 Mutfak Ekipmanları
AŞÇ225 Gıda Muhafaza Teknikleri
AŞÇ226 Yaratıcı Mutfak Uygulamaları
AŞÇ227 Ziyafet Mutfağı ve Organizasyonu
AŞÇ228 Restoran İşletmeciliği
AŞÇ229 Sosyal Davranış ve Protokol
AŞÇ230 Toplu Yemek Hizmetleri
AŞÇ231 Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi
AŞÇ232 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık
AŞÇ233 Bilecik Mutfağı
AŞÇ234 Yiyecek ve İçecek Otomasyon Sistemleri
AŞÇ235 Şeker Hamuru ve Modelleme Teknikleri
AŞÇ237 Vejetaryen Mutfak
AŞÇ238 Moleküler Gastronomi
AŞÇ239 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü
AŞÇ240 Yeni Mutfak Akımları
AŞÇ241 Yemek Yazarlığı
AŞÇ242 Mutfak Planlaması
AŞÇ243 Yemek, Kültür ve Toplum
AŞÇ244 Fermente İçecekler
AŞÇ245 Mutfaklarda Çevre ve Atık Yönetimi
AŞÇ246 Çorba ve Sos Yapımı
AŞÇ247 Füzyon Mutfak
AŞÇ249 Dünya Mutfakları
AŞÇ250 Yenilebilir Yabani Otlar
AŞÇ251 Yemek Sosyolojisi
AŞÇ253 Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı
AŞÇ254 Yemek Kültürü ve Müzik
AŞÇ255 Antik Çağ Yemek Kültürü
AŞÇ256 Restoran ve Mutfak Ergonomisi
AŞÇ257 Çikolata Yapım Teknikleri
AŞÇ258 Tüketici Davranışı
AŞÇ259 Menü Mühendisliği
AŞÇ260 Mesleki Etik
AŞÇ261 Türk Tatlıları
AŞÇ262 Sütlü Tatlılar ve Dondurmalar
MOS190 Akademik Türkçe

3. Yarıyıl

Ders Adı Aktarılabilir Beceri Dersleri Destek Dersleri Ek Dersler Kategori Mesleki Seçmeli Dersler Temel Meslek Dersleri Uygulama Dersleri Uzmanlık / Alan Dersleri Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I
ENG101 İngilizce I
TRK101 Türk Dili I

3. Yarıyıl Seçmeli Dersler

Ders Adı Aktarılabilir Beceri Dersleri Destek Dersleri Ek Dersler Kategori Mesleki Seçmeli Dersler Temel Meslek Dersleri Uygulama Dersleri Uzmanlık / Alan Dersleri Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
AŞÇ211 Gıda Coğrafyası
AŞÇ212 Restoran Operasyonu, Sorunları ve Çözümleri
AŞÇ213 Turizm Etiği
AŞÇ214 Gıda Bilimi ve Teknolojisi
AŞÇ215 Turizm Pazarlaması
AŞÇ216 Soğuk Mutfak
AŞÇ217 Yöresel Mutfaklar
AŞÇ218 Osmanlı Mutfağı
AŞÇ219 Turizm Coğrafyası
AŞÇ220 Ekmek Yapım Teknikleri
AŞÇ221 Gastronomi ve Medya
AŞÇ222 Baharat ve Kahve Kültürü
AŞÇ223 Mutfak Hizmetleri Yönetimi
AŞÇ224 Mutfak Ekipmanları
AŞÇ225 Gıda Muhafaza Teknikleri
AŞÇ226 Yaratıcı Mutfak Uygulamaları
AŞÇ227 Ziyafet Mutfağı ve Organizasyonu
AŞÇ228 Restoran İşletmeciliği
AŞÇ229 Sosyal Davranış ve Protokol
AŞÇ230 Toplu Yemek Hizmetleri
AŞÇ231 Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi
AŞÇ232 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık
AŞÇ233 Bilecik Mutfağı
AŞÇ234 Yiyecek ve İçecek Otomasyon Sistemleri
AŞÇ235 Şeker Hamuru ve Modelleme Teknikleri
AŞÇ237 Vejetaryen Mutfak
AŞÇ238 Moleküler Gastronomi
AŞÇ239 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü
AŞÇ240 Yeni Mutfak Akımları
AŞÇ241 Yemek Yazarlığı
AŞÇ242 Mutfak Planlaması
AŞÇ243 Yemek, Kültür ve Toplum
AŞÇ244 Fermente İçecekler
AŞÇ245 Mutfaklarda Çevre ve Atık Yönetimi
AŞÇ246 Çorba ve Sos Yapımı
AŞÇ247 Füzyon Mutfak
AŞÇ249 Dünya Mutfakları
AŞÇ250 Yenilebilir Yabani Otlar
AŞÇ251 Yemek Sosyolojisi
AŞÇ253 Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı
AŞÇ254 Yemek Kültürü ve Müzik
AŞÇ255 Antik Çağ Yemek Kültürü
AŞÇ256 Restoran ve Mutfak Ergonomisi
AŞÇ257 Çikolata Yapım Teknikleri
AŞÇ258 Tüketici Davranışı
AŞÇ259 Menü Mühendisliği
AŞÇ260 Mesleki Etik
AŞÇ261 Türk Tatlıları
AŞÇ262 Sütlü Tatlılar ve Dondurmalar
AŞÇ263 Hızlı Yemek Restoran Uygulamaları

4. Yarıyıl

Ders Adı Aktarılabilir Beceri Dersleri Destek Dersleri Ek Dersler Kategori Mesleki Seçmeli Dersler Temel Meslek Dersleri Uygulama Dersleri Uzmanlık / Alan Dersleri Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
AŞÇ200 Staj
ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II
ENG102 İngilizce II
TRK102 Türk Dili II

4. Yarıyıl Seçmeli Dersler

Ders Adı Aktarılabilir Beceri Dersleri Destek Dersleri Ek Dersler Kategori Mesleki Seçmeli Dersler Temel Meslek Dersleri Uygulama Dersleri Uzmanlık / Alan Dersleri Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
AŞÇ211 Gıda Coğrafyası
AŞÇ212 Restoran Operasyonu, Sorunları ve Çözümleri
AŞÇ213 Turizm Etiği
AŞÇ214 Gıda Bilimi ve Teknolojisi
AŞÇ215 Turizm Pazarlaması
AŞÇ216 Soğuk Mutfak
AŞÇ217 Yöresel Mutfaklar
AŞÇ218 Osmanlı Mutfağı
AŞÇ219 Turizm Coğrafyası
AŞÇ220 Ekmek Yapım Teknikleri
AŞÇ221 Gastronomi ve Medya
AŞÇ222 Baharat ve Kahve Kültürü
AŞÇ223 Mutfak Hizmetleri Yönetimi
AŞÇ224 Mutfak Ekipmanları
AŞÇ225 Gıda Muhafaza Teknikleri
AŞÇ226 Yaratıcı Mutfak Uygulamaları
AŞÇ227 Ziyafet Mutfağı ve Organizasyonu
AŞÇ228 Restoran İşletmeciliği
AŞÇ229 Sosyal Davranış ve Protokol
AŞÇ230 Toplu Yemek Hizmetleri
AŞÇ231 Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi
AŞÇ232 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık
AŞÇ233 Bilecik Mutfağı
AŞÇ234 Yiyecek ve İçecek Otomasyon Sistemleri
AŞÇ235 Şeker Hamuru ve Modelleme Teknikleri
AŞÇ236 Yemek Tarifleri ve Standartlaşma
AŞÇ237 Vejetaryen Mutfak
AŞÇ238 Moleküler Gastronomi
AŞÇ239 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü
AŞÇ240 Yeni Mutfak Akımları
AŞÇ241 Yemek Yazarlığı
AŞÇ242 Mutfak Planlaması
AŞÇ243 Yemek, Kültür ve Toplum
AŞÇ244 Fermente İçecekler
AŞÇ245 Mutfaklarda Çevre ve Atık Yönetimi
AŞÇ246 Çorba ve Sos Yapımı
AŞÇ247 Füzyon Mutfak
AŞÇ248 Yiyecek ve İçecek Servisi
AŞÇ249 Dünya Mutfakları
AŞÇ250 Yenilebilir Yabani Otlar
AŞÇ251 Yemek Sosyolojisi
AŞÇ252 İnsan Kaynakları Yönetimi
AŞÇ253 Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı
AŞÇ254 Yemek Kültürü ve Müzik
AŞÇ255 Antik Çağ Yemek Kültürü
AŞÇ256 Restoran ve Mutfak Ergonomisi
AŞÇ257 Çikolata Yapım Teknikleri
AŞÇ258 Tüketici Davranışı
AŞÇ259 Menü Mühendisliği
AŞÇ260 Mesleki Etik
AŞÇ261 Türk Tatlıları
AŞÇ262 Sütlü Tatlılar ve Dondurmalar
AŞÇ263 Hızlı Yemek Restoran Uygulamaları
BŞÜ200 İşletmede Mesleki Eğitim