• Anasayfa
  • AŞÇILIK

    ( SÖĞÜT MESLEK YÜKSEKOKULU )
  • EN
1. Yarıyıl
(6 Zorunlu Dersler,2 Seçmeli Dersler)
Ders Adı Tür Ortalama T+U Saat AKTS PDF
AŞÇ101 Mutfak Uygulamaları I Zorunlu Girer 2 + 2 6,0
AŞÇ103 İş Sağlığı ve Güvenliği Zorunlu Girer 3 + 0 3,0
AŞÇ105 Genel Turizm Zorunlu Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ107 Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş Zorunlu Girer 3 + 0 3,0
AŞÇ109 Beslenme İlkeleri Zorunlu Girer 2 + 0 2,0
AŞÇ111 Gıda Hijyeni ve Sanitasyon Zorunlu Girer 2 + 0 2,0
Yarıyıl Zorunlu Toplam AKTS 20,0
1 Yarıyıl Seçmeli Dersler [SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I - 8,0 AKTS] [SÖĞÜT MYO AŞÇILIK MOS - 2,0 AKTS]
AŞÇ211 Gıda Coğrafyası Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ212 Restoran Operasyonu, Sorunları ve Çözümleri Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ213 Turizm Etiği Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ214 Gıda Bilimi ve Teknolojisi Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ215 Turizm Pazarlaması Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ216 Soğuk Mutfak Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ217 Yöresel Mutfaklar Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ218 Osmanlı Mutfağı Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ219 Turizm Coğrafyası Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ220 Ekmek Yapım Teknikleri Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ221 Gastronomi ve Medya Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ222 Baharat ve Kahve Kültürü Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ223 Mutfak Hizmetleri Yönetimi Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ224 Mutfak Ekipmanları Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ225 Gıda Muhafaza Teknikleri Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ226 Yaratıcı Mutfak Uygulamaları Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ227 Ziyafet Mutfağı ve Organizasyonu Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ228 Restoran İşletmeciliği Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ229 Sosyal Davranış ve Protokol Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ230 Toplu Yemek Hizmetleri Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ231 Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ232 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ233 Bilecik Mutfağı Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ234 Yiyecek ve İçecek Otomasyon Sistemleri Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ235 Şeker Hamuru ve Modelleme Teknikleri Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ236 Yemek Tarifleri ve Standartlaşma Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ237 Vejetaryen Mutfak Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ238 Moleküler Gastronomi Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ239 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ240 Yeni Mutfak Akımları Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ241 Yemek Yazarlığı Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ242 Mutfak Planlaması Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ243 Yemek, Kültür ve Toplum Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ244 Fermente İçecekler Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ245 Mutfaklarda Çevre ve Atık Yönetimi Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ246 Çorba ve Sos Yapımı Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ247 Füzyon Mutfak Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ248 Yiyecek ve İçecek Servisi Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ249 Dünya Mutfakları Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ250 Yenilebilir Yabani Otlar Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ251 Yemek Sosyolojisi Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ252 İnsan Kaynakları Yönetimi Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ253 Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ254 Yemek Kültürü ve Müzik Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ255 Antik Çağ Yemek Kültürü Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ256 Restoran ve Mutfak Ergonomisi Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ257 Çikolata Yapım Teknikleri Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ258 Tüketici Davranışı Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ259 Menü Mühendisliği Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ260 Mesleki Etik Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
MOS101 Genel ve Teknik İletişim Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS102 Girişimcilik Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS103 Ekip Liderliği Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS105 Kalite Güvence ve Standartlar Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS106 Araştırma Teknikleri ve Seminer Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS108 Bilişim Hukuku Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS110 Beden Eğitimi ve Spor Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS111 Türk Müziği Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS112 Güzel Sanatlar Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS113 Herkes İçin Spor Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS115 Hibe Projeleri Hazırlama Teknikleri Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS116 Sanat, Tarih ve Kültür Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS120 İşaret Dili Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS190 Akademik Türkçe Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS202 İş Hukuku Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS203 Pazarlama Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS204 Halkla İlişkiler Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS205 Bilimsel ve Mesleki Etik Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS209 İşletme Yönetimi Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS210 Gönüllülük Çalışmaları Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS212 Trafik Güvenliği Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS215 Kariyer Planlama ve Geliştirme Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS216 Performans Yönetimi Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS217 Davranış Bilimleri Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
MOS219 İnovasyon Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
2. Yarıyıl
(6 Zorunlu Dersler,2 Seçmeli Dersler)
Ders Adı Tür Ortalama T+U Saat AKTS PDF
AŞÇ102 Mutfak Uygulamaları II Zorunlu Girer 2 + 2 6,0
AŞÇ104 Menü Planlama Zorunlu Girer 3 + 0 3,0
AŞÇ106 Yiyecek İçecek Yönetimi Zorunlu Girer 3 + 0 3,0
AŞÇ108 Pasta ve Tatlı Yapım Teknikleri Zorunlu Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ110 Türk Mutfak Kültürü Zorunlu Girer 3 + 0 3,0
AŞÇ112 Gastronomi Turizmi Zorunlu Girer 3 + 0 3,0
Yarıyıl Zorunlu Toplam AKTS 22,0
2 Yarıyıl Seçmeli Dersler [SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II - 8,0 AKTS] [SÖĞÜT AŞÇILIK Akademik Türkçe II - 0,0 AKTS]
AŞÇ211 Gıda Coğrafyası Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ212 Restoran Operasyonu, Sorunları ve Çözümleri Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ213 Turizm Etiği Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ214 Gıda Bilimi ve Teknolojisi Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ215 Turizm Pazarlaması Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ216 Soğuk Mutfak Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ217 Yöresel Mutfaklar Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ218 Osmanlı Mutfağı Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ219 Turizm Coğrafyası Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ220 Ekmek Yapım Teknikleri Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ221 Gastronomi ve Medya Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ222 Baharat ve Kahve Kültürü Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ223 Mutfak Hizmetleri Yönetimi Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ224 Mutfak Ekipmanları Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ225 Gıda Muhafaza Teknikleri Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ226 Yaratıcı Mutfak Uygulamaları Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ227 Ziyafet Mutfağı ve Organizasyonu Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ228 Restoran İşletmeciliği Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ229 Sosyal Davranış ve Protokol Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ230 Toplu Yemek Hizmetleri Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ231 Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ232 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ233 Bilecik Mutfağı Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ234 Yiyecek ve İçecek Otomasyon Sistemleri Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ235 Şeker Hamuru ve Modelleme Teknikleri Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ236 Yemek Tarifleri ve Standartlaşma Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ237 Vejetaryen Mutfak Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ238 Moleküler Gastronomi Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ239 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ240 Yeni Mutfak Akımları Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ241 Yemek Yazarlığı Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ242 Mutfak Planlaması Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ243 Yemek, Kültür ve Toplum Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ244 Fermente İçecekler Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ245 Mutfaklarda Çevre ve Atık Yönetimi Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ246 Çorba ve Sos Yapımı Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ247 Füzyon Mutfak Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ248 Yiyecek ve İçecek Servisi Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ249 Dünya Mutfakları Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ250 Yenilebilir Yabani Otlar Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ251 Yemek Sosyolojisi Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ252 İnsan Kaynakları Yönetimi Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ253 Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ254 Yemek Kültürü ve Müzik Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ255 Antik Çağ Yemek Kültürü Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ256 Restoran ve Mutfak Ergonomisi Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ257 Çikolata Yapım Teknikleri Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ258 Tüketici Davranışı Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ259 Menü Mühendisliği Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ260 Mesleki Etik Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
MOS190 Akademik Türkçe Seçmeli Dersler Girer 2 + 0 2,0
3. Yarıyıl
(3 Zorunlu Dersler,1 Seçmeli Dersler)
Ders Adı Tür Ortalama T+U Saat AKTS PDF
ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Zorunlu Girer 2 + 0 2,0
ENG101 İngilizce I Zorunlu Girer 2 + 0 2,0
TRK101 Türk Dili I Zorunlu Girer 2 + 0 2,0
Yarıyıl Zorunlu Toplam AKTS 6,0
3 Yarıyıl Seçmeli Dersler [SÖĞÜT AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III - 24,0 AKTS]
AŞÇ211 Gıda Coğrafyası Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ212 Restoran Operasyonu, Sorunları ve Çözümleri Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ213 Turizm Etiği Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ214 Gıda Bilimi ve Teknolojisi Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ215 Turizm Pazarlaması Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ216 Soğuk Mutfak Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ217 Yöresel Mutfaklar Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ218 Osmanlı Mutfağı Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ219 Turizm Coğrafyası Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ220 Ekmek Yapım Teknikleri Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ221 Gastronomi ve Medya Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ222 Baharat ve Kahve Kültürü Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ223 Mutfak Hizmetleri Yönetimi Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ224 Mutfak Ekipmanları Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ225 Gıda Muhafaza Teknikleri Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ226 Yaratıcı Mutfak Uygulamaları Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ227 Ziyafet Mutfağı ve Organizasyonu Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ228 Restoran İşletmeciliği Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ229 Sosyal Davranış ve Protokol Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ230 Toplu Yemek Hizmetleri Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ231 Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ232 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ233 Bilecik Mutfağı Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ234 Yiyecek ve İçecek Otomasyon Sistemleri Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ235 Şeker Hamuru ve Modelleme Teknikleri Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ236 Yemek Tarifleri ve Standartlaşma Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ237 Vejetaryen Mutfak Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ238 Moleküler Gastronomi Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ239 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ240 Yeni Mutfak Akımları Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ241 Yemek Yazarlığı Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ242 Mutfak Planlaması Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ243 Yemek, Kültür ve Toplum Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ244 Fermente İçecekler Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ245 Mutfaklarda Çevre ve Atık Yönetimi Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ246 Çorba ve Sos Yapımı Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ247 Füzyon Mutfak Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ248 Yiyecek ve İçecek Servisi Seçmeli Dersler Girer 2 + 1 4,0
AŞÇ249 Dünya Mutfakları Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ250 Yenilebilir Yabani Otlar Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ251 Yemek Sosyolojisi Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ252 İnsan Kaynakları Yönetimi Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ253 Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ254 Yemek Kültürü ve Müzik Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ255 Antik Çağ Yemek Kültürü Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ256 Restoran ve Mutfak Ergonomisi Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ257 Çikolata Yapım Teknikleri Seçmeli Dersler Girer 2 + 2 4,0
AŞÇ258 Tüketici Davranışı Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ259 Menü Mühendisliği Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
AŞÇ260 Mesleki Etik Seçmeli Dersler Girer 3 + 0 4,0
4. Yarıyıl
(6 Zorunlu Dersler)
Ders Adı Tür Ortalama T+U Saat AKTS PDF
AŞÇ200 Staj Zorunlu Girmez 0 + 2 4,0
ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II Zorunlu Girer 2 + 0 2,0
BŞÜ202 İş Yeri Uygulaması Zorunlu Girer 0 + 20 10,0
BŞÜ204 İş Yeri Eğitimi Zorunlu Girer 5 + 0 10,0
ENG102 İngilizce II Zorunlu Girer 2 + 0 2,0
TRK102 Türk Dili II Zorunlu Girer 2 + 0 2,0
Yarıyıl Zorunlu Toplam AKTS 30,0