EN
  • Anasayfa
  • AŞÇ223 Mutfak Hizmetleri Yönetimi (2022 - 2023 / 3. Yarıyıl)
  • EN
AŞÇ223 - Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Mutfak Hizmetleri Yönetimi AŞÇ223 3 3 + 0 4,0 Pdf
Birim Bölüm
AŞÇILIK
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Cevdet SÖKMEN
Ders Veren Öğr. Gör. Yakup YILMAZ
Amaç

Dersin amacı öğrencilerinin aşağıda yer alan kazanımlara sahip olmasıdır. 1. Mutfak hizmetleri yönetimi dersinde yönetim ve yönetici kavramlarını tanıyabilme. 2. Mutfak yönetiminin verimlilik üzerine etkilerini görebilme. 3. Mutfak yönetiminde verimliliğin ve yetki devrinin önemini kavrayabilme.

Ders İçeriği

Mutfak yönetiminde verimlilik. Mutfak yönetiminde verimliliğin artırılmasına ilişkin yöntemler. Yetki devri. Mutfakta yetki devrinin amaçları. Yetki devrinin faydaları. Mutfakta yetki devrini engelleyici faktörler. Yönetsel zaman. Yöneticilerin yönetsel zamanını etkileyen faktörler. Kişilik yapıları ve çalışma alışkanlıkları. Ödev sunumu ve soru cevap şeklinde konuların irdelenmesi. Ödev sunumu ve soru cevap şeklinde konuların irdelenmesi. Ödev sunumu ve soru cevap şeklinde konuların irdelenmesi.

Ders Kaynakları Gökdemir, A., Mutfak Hizmetleri Yönetimi, 2009, Detay Yayıncılık, Ankara.
Açıldığı Öğretim Yılı 2019 - 2020 2020 - 2021 2021 - 2022 2022 - 2023
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Ara Sınav 1 40
Toplam 40
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Final %60
Toplam %60
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %40
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %60
Toplam %100
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Mutfak yönetiminde verimlilik. Ders
2 Mutfak yönetiminde verimliliğin artırılmasına ilişkin yöntemler. Ders
3 Yetki devri. Ders
4 Mutfakta yetki devrinin amaçları. Ders
5 Yetki devrinin faydaları. Ders
6 Mutfakta yetki devrini engelleyici faktörler. Ders
7 Yönetsel zaman. Ders
8 Ara sınav. Ders
9 Yöneticilerin yönetsel zamanını etkileyen faktörler. Ders
10 Kişilik yapıları ve çalışma alışkanlıkları. Ders
11 Planlama planlı çalışma alışkanlıkları. Ders
12 Ödev sunumu ve soru cevap şeklinde konuların irdelenmesi. Ders
12 Ödev sunumu ve soru cevap şeklinde konuların irdelenmesi. Ders
12 Ödev sunumu ve soru cevap şeklinde konuların irdelenmesi. Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Mutfak hizmetleri yönetimi dersinde yönetim ve yönetici kavramlarını tanıyabilir. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Mutfak yönetiminin verimlilik üzerine etkilerini görebilir. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Mutfak yönetiminde Verimliliğin ve yetki devrinin önemini kavrayabilir. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12
Mutfak hizmetleri yönetimi dersinde yönetim ve yönetici kavramlarını tanıyabilir. - - - - - - - - - - - -
Mutfak yönetiminin verimlilik üzerine etkilerini görebilir. - - - - - - - - - - - -
Mutfak yönetiminde Verimliliğin ve yetki devrinin önemini kavrayabilir. - - - - - - - - - - - -