Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Restoran İşletmeciliği | AŞÇ228 | 3 | 3 + 0 | 4,0 |
Birim Bölüm | AŞÇILIK |
Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
EBS Koordinatörü | Öğr. Gör. Cevdet SÖKMEN |
Ders Veren | Öğr. Gör. Yakup YILMAZ |
Amaç |
Bu ders misafir edilecek müşterilerin taleplerini karşılayabilecek bir yapıda tasarlanacak olan restoranın ve endüstriyel mutfağın sahip olması gereken özelliklerin, genel konseptinin ve kullanılacak sistemlerin belirlendiği ve örneklerle açıklandığı bir derstir. |
Ders İçeriği |
Yiyecek servis sistemleri, yiyecek servis sistemlerinin mutfak tasarımına etkisi, içecek servis sistemleri ve mutfak tasarımına etkisi, endüstriyel mutfak malzemeleri, cafe & bar mutfaklarının tasarımı, ar-ge mutfaklarının tasarımı ve işleyiş süreci, havalimanı hizmet mutfaklarının tasarımı ve işleyiş süreci, fast-food üretim yapan mutfaklar ve tasarım süreci, mutfak tasarımları ile ilgili problemlerde çözüm geliştirme. |
Ders Kaynakları |
Ders notları
|
Açıldığı Öğretim Yılı | 2022 - 2023 |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Ara Sınav 1 | 40 |
Toplam | 40 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Final | %60 |
Toplam | %60 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %40 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %60 |
Toplam | %100 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Yiyecek servis sistemleri | Ders |
2 | Yiyecek servis sistemlerinin mutfak tasarımına etkisi | Ders |
3 | İçecek servis sistemleri ve mutfak tasarımına etkisi | Ders |
4 | Endüstriyel mutfak malzemeleri, cafe & bar mutfaklarının tasarımı | Ders |
5 | Ar-ge mutfaklarının tasarımı ve işleyiş süreci | Ders |
6 | Havalimanı hizmet mutfaklarının tasarımı ve işleyiş süreci | Ders |
7 | Fast-food üretim yapan mutfaklar ve tasarım süreci | Ders |
8 | Ara Sınav | Ders |
9 | Otel mutfaklarının tasarım ve işleyiş süreci | Ders |
10 | Restoran mutfaklarının tasarım ve işleyiş süreci | Ders |
11 | Pastane mutfaklarının tasarım ve işleyiş süreci | Ders |
12 | Özel tasarım mutfaklar | Ders |
13 | Mutfak tasarımları ile ilgili problemlerde çözüm geliştirme | Ders |
13 | Mutfak tasarımları ile ilgili problemlerde çözüm geliştirme | Ders |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Restoran yönetiminin nasıl olması gerektiği hakkında yeterli bilgiye sahiptir. | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Yönetim sistemleri ve işleyiş süreçlerine hakim olur. | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Mutfak tiplerini ve bunların restoranların işleyişine etkilerini bilir. | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Mutfak tasarımının önemini kavrar. | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Restoran yönetiminin nasıl olması gerektiği hakkında yeterli bilgiye sahiptir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Yönetim sistemleri ve işleyiş süreçlerine hakim olur. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Mutfak tiplerini ve bunların restoranların işleyişine etkilerini bilir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Mutfak tasarımının önemini kavrar. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |