EN
  • Anasayfa
  • AŞÇ228 Restoran İşletmeciliği (2023-2024 / 3. Yarıyıl)
  • EN
AŞÇ228 - Restoran İşletmeciliği
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Restoran İşletmeciliği AŞÇ228 3 3 + 0 4,0 Pdf
Birim Bölüm
AŞÇILIK
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Cevdet SÖKMEN
Ders Veren Öğr. Gör. Yakup YILMAZ
Amaç

Bu ders misafir edilecek müşterilerin taleplerini karşılayabilecek bir yapıda tasarlanacak olan restoranın ve endüstriyel mutfağın sahip olması gereken özelliklerin, genel konseptinin ve kullanılacak sistemlerin belirlendiği ve örneklerle açıklandığı bir derstir.

Ders İçeriği

Yiyecek servis sistemleri, yiyecek servis sistemlerinin mutfak tasarımına etkisi, içecek servis sistemleri ve mutfak tasarımına etkisi, endüstriyel mutfak malzemeleri, cafe & bar mutfaklarının tasarımı, ar-ge mutfaklarının tasarımı ve işleyiş süreci, havalimanı hizmet mutfaklarının tasarımı ve işleyiş süreci, fast-food üretim yapan mutfaklar ve tasarım süreci, mutfak tasarımları ile ilgili problemlerde çözüm geliştirme.

Ders Kaynakları Ders notları
Açıldığı Öğretim Yılı 2022 - 2023 2023-2024
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Ara Sınav 1 40
Toplam 40
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Final %60
Toplam %60
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %40
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %60
Toplam %100
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Yiyecek servis sistemleri Ders
2 Yiyecek servis sistemlerinin mutfak tasarımına etkisi Ders
3 İçecek servis sistemleri ve mutfak tasarımına etkisi Ders
4 Endüstriyel mutfak malzemeleri, cafe & bar mutfaklarının tasarımı Ders
5 Ar-ge mutfaklarının tasarımı ve işleyiş süreci Ders
6 Havalimanı hizmet mutfaklarının tasarımı ve işleyiş süreci Ders
7 Fast-food üretim yapan mutfaklar ve tasarım süreci Ders
8 Ara Sınav Ders
9 Otel mutfaklarının tasarım ve işleyiş süreci Ders
10 Restoran mutfaklarının tasarım ve işleyiş süreci Ders
11 Pastane mutfaklarının tasarım ve işleyiş süreci Ders
12 Özel tasarım mutfaklar Ders
13 Mutfak tasarımları ile ilgili problemlerde çözüm geliştirme Ders
13 Mutfak tasarımları ile ilgili problemlerde çözüm geliştirme Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Restoran yönetiminin nasıl olması gerektiği hakkında yeterli bilgiye sahiptir. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Yönetim sistemleri ve işleyiş süreçlerine hakim olur. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Mutfak tiplerini ve bunların restoranların işleyişine etkilerini bilir. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Mutfak tasarımının önemini kavrar. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12
Restoran yönetiminin nasıl olması gerektiği hakkında yeterli bilgiye sahiptir. - - - - - - - - - - - -
Yönetim sistemleri ve işleyiş süreçlerine hakim olur. - - - - - - - - - - - -
Mutfak tiplerini ve bunların restoranların işleyişine etkilerini bilir. - - - - - - - - - - - -
Mutfak tasarımının önemini kavrar. - - - - - - - - - - - -