| Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
| Moleküler Gastronomi | AŞÇ238 | 3 | 2 + 1 | 4,0 | 
| Birim Bölüm | AŞÇILIK | 
                                    
| Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe | 
| Dersin Verilişi | Yüz yüze | 
| EBS Koordinatörü | Öğr. Gör. Burak ÇITAK (Yıl: 2020 - 2021) | 
| Ders Veren | |
| Amaç | 
                                             Yeni ekipmanlar ve farklı malzemeler kullanarak ürünlerin normal formlarından farklı formlarda da olabileceği uygulamalı olarak öğretilir  | 
                                    
| Ders İçeriği | 
                                             Moleküler Gastronomi, Oluşum Süreci, Ekipmanlar, Emülsifikasyon, Jelatinasyon, Sifon Kullanımı, Buz Oluşumu, Köpük Oluşumu, Saklama Yöntemleri, Moleküler Forma Getirme  | 
                                    
| Ders Kaynakları | 
                                                    Department of Culinary Arts&Management IEU. Art, Design & Gastronomy.  School of Applied Management Sciences, 2017.
                                                     Ders slaytları  | 
                                    
| Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) | 
| Bu bilgi girilmemiştir. | |
| Toplam | 0 | 
| Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) | 
| Bu bilgi girilmemiştir. | |
| Toplam | %0 | 
| Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 | 
| Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 | 
| Toplam | %0 | 
| Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) | 
| 
                                                     
                                                        Aktarılabilir Beceri Dersleri
                                                     
                                                | 
                                                    
                                                         
                                                            0
                                                         
                                                       
                                                     | 
                                            
| 
                                                     
                                                        Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
                                                     
                                                | 
                                                    
                                                         
                                                            0
                                                         
                                                       
                                                     | 
                                            
| 
                                                     
                                                        Destek Dersleri
                                                     
                                                | 
                                                    
                                                         
                                                            0
                                                         
                                                       
                                                     | 
                                            
| 
                                                     
                                                        Ek Dersler
                                                     
                                                | 
                                                    
                                                         
                                                            0
                                                         
                                                       
                                                     | 
                                            
| 
                                                     
                                                        Kategori
                                                     
                                                | 
                                                    
                                                         
                                                            0
                                                         
                                                       
                                                     | 
                                            
| 
                                                     
                                                        Mesleki Seçmeli Dersler
                                                     
                                                | 
                                                    
                                                         
                                                            0
                                                         
                                                       
                                                     | 
                                            
| 
                                                     
                                                        Temel Meslek Dersleri
                                                     
                                                | 
                                                    
                                                         
                                                            0
                                                         
                                                       
                                                     | 
                                            
| 
                                                     
                                                        Uygulama Dersleri
                                                     
                                                | 
                                                    
                                                         
                                                            0
                                                         
                                                       
                                                     | 
                                            
| 
                                                     
                                                        Uzmanlık / Alan Dersleri
                                                     
                                                | 
                                                    
                                                         
                                                            0
                                                         
                                                       
                                                     | 
                                            
| 
                                                     
                                                        Yetkinlik Tamamlayıcı Ders
                                                     
                                                | 
                                                    
                                                         
                                                            0
                                                         
                                                       
                                                     | 
                                            
| Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) | 
| Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
| AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
| AKTS | 4,0 | |||
| Hafta | Konu | Öğretim Metodu | 
|---|---|---|
| 1 | Moleküler gastronomi nedir? | Ders Laboratuar | 
| 2 | Moleküler gastronominin oluşum süreci | Ders Laboratuar | 
| 3 | Kullanılan ekipmanlar ve kullanım Şekilleri | Ders Laboratuar | 
| 4 | Kullanılan malzemeler | Ders Laboratuar | 
| 5 | Emülsifikasyon | Ders Laboratuar | 
| 6 | Jelatinasyon | Ders Laboratuar | 
| 7 | Farklı sıcaklıklar yöntemi | Ders Laboratuar | 
| 8 | Ara sınav. Sifon kullanımı | Ders Laboratuar | 
| 9 | Spherification( küre formuna getirme) | Ders Laboratuar | 
| 10 | Buz oluşumu | Ders Laboratuar | 
| 11 | Köpük oluşumu | Ders Laboratuar | 
| 12 | Moleküler ürünleri saklama yöntemleri | Ders Laboratuar | 
| 13 | Sous vide tekniği | Ders Laboratuar | 
| 14 | Sıvı nitrojen kullanımı | Ders Laboratuar | 
| Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti | 
| Moleküler gastronomi tarihi hakkında bilgi edinir. | Yazılı Sınav Laboratuvar Çalışması | Tartışmalı Ders Laboratuar | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması | 
| Moleküler gastronomi hakkında bilgi edinir. | Yazılı Sınav Laboratuvar Çalışması | Tartışmalı Ders Laboratuar | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması | 
| Molekülergastronomi de ürünlere göre kullanılan araç ve gereçleri tanır ve kullanır. | Yazılı Sınav Laboratuvar Çalışması | Tartışmalı Ders Laboratuar | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması | 
| Moleküler ürün yapım aşamalarını öğrenir ve uygular. | Yazılı Sınav Laboratuvar Çalışması | Tartışmalı Ders Laboratuar | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması | 
| Moleküler ürün geliştirir | Yazılı Sınav Laboratuvar Çalışması | Tartışmalı Ders Laboratuar | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması | 
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI | 
                                    PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | 
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Moleküler gastronomi tarihi hakkında bilgi edinir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Moleküler gastronomi hakkında bilgi edinir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Molekülergastronomi de ürünlere göre kullanılan araç ve gereçleri tanır ve kullanır. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Moleküler ürün yapım aşamalarını öğrenir ve uygular. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Moleküler ürün geliştirir | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Ortalama Değer | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |