EN
  • Anasayfa
  • AŞÇ239 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü (2023-2024 / 3. Yarıyıl)
  • EN
AŞÇ239 - Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü AŞÇ239 3 3 + 0 4,0 Pdf
Birim Bölüm
AŞÇILIK
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Merve BİLİR
Ders Veren
Amaç

Bu dersin amacı, öğrencilere yiyecek ve içecek standartlarının belirlenmesi, standart maliyet araçları, maliyet kontrol süreci: mönü planlama-tahminleme-satın alma-tesellüm-depolama-dağıtım-üretim-servis-, ile aylık maliyet raporu ve analizi konularını öğretmektir.

Ders İçeriği

YİYECEK VE İÇECEK MALİYETİ KONTROLÜN KAPSAM VE ÖNEMİ, YİYECEK VE İÇECEK MALİYET KONTROL SÜREÇ VE AŞAMALARI, STANDART YİYECEK İÇECEK REÇETELERİNİN MALİYET HESAPLARININ YAPILMASI, YİYECEK İÇECEK FAALİYETLERİ İLE İLGİLİ DÖNEMSEL VERİLERİN İSTATİSTİKSİ YÖNTEMLERLE RAPORLANMASI.

Ders Kaynakları YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE MALİYET KONTROLÜ Kavramlar, Uygulamalar ve Örnekler, 2021. DETAY YAYINCILIK.
YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE MALİYET KONTROLÜ Kavramlar, Uygulamalar ve Örnekler, 2021. DETAY YAYINCILIK.
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Maliyet Kavramı ve Turizm İşletmelerindeki Önemi Ders Tartışmalı Ders
2 Yiyecek Maliyet Kontrol Süreci Ders Tartışmalı Ders
3 Satın alma Kontrolü
4 Tesellüm Kontrolü Ders Tartışmalı Ders
5 Depolama ve Dağıtım Kontrolü Ders Tartışmalı Ders
6 Üretim Kontrolü Ders Tartışmalı Ders
7 Üretim Kontrolü Ders Tartışmalı Ders
8 Gelir Kontrolü Ders Tartışmalı Ders
9 İçecek Maliyet Kontrol Süreci Ders Tartışmalı Ders
10 Yiyecek İçecek İşletmelerinde Fiyatlama I
11 Yiyecek İçecek İşletmelerinde Fiyatlama II
12 Pazarlamaya ve Karlılığa Yönelik Fiyatlama Ders Tartışmalı Ders
13 Maliyete Yönelik Fiyatlama Ders Tartışmalı Ders
14 Rekabete Yönelik Fiyatlama Ders Tartışmalı Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Üretim planlaması sayesinde yüksek verimlilikle çalışılabilecektir. Yazılı Sınav Ders Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
Etkin satın alma yapabilir. Ders Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
Doğru fiyatlama yöntemini seçebilecektir. Ders Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12
Üretim planlaması sayesinde yüksek verimlilikle çalışılabilecektir. - - - - - - - - - - - -
Etkin satın alma yapabilir. - - - - - - - - - - - -
Doğru fiyatlama yöntemini seçebilecektir. - - - - - - - - - - - -