EN
  • Anasayfa
  • AŞÇ240 Yeni Mutfak Akımları (2022 - 2023 / 3. Yarıyıl)
  • EN
AŞÇ240 - Yeni Mutfak Akımları
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Yeni Mutfak Akımları AŞÇ240 3 3 + 0 4,0 Pdf
Birim Bölüm
AŞÇILIK
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Merve BİLİR
Ders Veren
Amaç

Yiyecek içecek sektörüne yön veren farklı yaklaşım ve akımları ve bu akımların ne şekilde oluştuğunu öğrenmek.

Ders İçeriği

17. yüzyılda Fransa’da ortaya çıkan “nouvell cuisine” olarak adlandırılan yeni mutfak akımını, sanayileşme ve küreselleşmeyle birlikte gelişen fast food akımı, füzyon mutfağını, slow food akımını, vejeteryan ve vegan mutfaklarını, organik tarım ve moleküler gastronomiyi tanıtmak.

Ders Kaynakları Kurgun, H. (2017). Gastronomi Trendleri: Milenyum ve Ötesi, Ankara: Detay
Bigliardi, B. & Galati, F. (2013). Innovation trends in the food industry: The case of functional foods, Trends in Food Science & Technology, 31,118-129
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Gastronomi Tarihi Ders Tartışmalı Ders
2 Yiyecek İçecek İşletmelerinin Gelişimi Ders Tartışmalı Ders
3 Hızlı Yemek Akımı Ders Tartışmalı Ders
4 Moleküler Gastronomi Ders Tartışmalı Ders
5 Yeni Mutfak Akımı Ders Tartışmalı Ders
6 Yavaş Yemek Akımı Ders Tartışmalı Ders
7 Nöro- Gastronomi Ders Tartışmalı Ders
8 Yeni Anadolu Mutfağı Ders Tartışmalı Ders
9 Duyusal Analiz Ders Tartışmalı Ders
10 Tematik Restoranlar Ders Tartışmalı Ders
11 Yeşil Restoranlar Ders Tartışmalı Ders
12 Tarım ve gastronomi İlişkisi Ders Tartışmalı Ders
13 Coğrafi İşaretleme Sistemi-I Ders Tartışmalı Ders
14 Coğrafi İşaretleme Sistemi-II Ders Tartışmalı Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Gastronominin tarihsel gelişimini açıklayabilecek Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Yiyecek içecek işletmelerini tanımlayabilecek Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilecek ve uygulayabilecek Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12
Gastronominin tarihsel gelişimini açıklayabilecek - - - - - - - - - - - -
Yiyecek içecek işletmelerini tanımlayabilecek - - - - - - - - - - - -
Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilecek ve uygulayabilecek - - - - - - - - - - - -