Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Yemek Yazarlığı | AŞÇ241 | 3 | 3 + 0 | 4,0 |
Birim Bölüm | AŞÇILIK |
Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
EBS Koordinatörü | Öğr. Gör. Merve BİLİR |
Ders Veren | |
Amaç |
Bu dersin amacı, temel gazeteciliğin ilkelerini anlatmak, yemek kültürü ve bununla ilintili olarak yemek kültürü gazeteciliği bilgilerini aktarmak ve dünyadan örnekler incelenerek web ve sosyal medyada yemek kültürü gazeteciliği esaslarını tartışmaktır. |
Ders İçeriği |
Bu ders, web uygulamaları ile birlikte örnek dokümanları, sunumları ve yemek kültürü gazeteciliğine ilişkin dünya çapındaki uygulamaları kapsar. |
Ders Kaynakları |
Ders Notu
|
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Standart tarif hazırlama | Ders Tartışmalı Ders Beyin Fırtınası Küçük Grup Tartışması |
2 | Pratik ölçü ve birim ölçü ile malzeme açıklamalarını uyumlaştırma | Ders Tartışmalı Ders Beyin Fırtınası Küçük Grup Tartışması |
3 | Yemek hazırlanışı yazımı | Ders Tartışmalı Ders Beyin Fırtınası Küçük Grup Tartışması |
4 | Gazete için makale yazımı | Ders Tartışmalı Ders Beyin Fırtınası Küçük Grup Tartışması |
5 | Gazete eki için yemek konulu köşe yazımı | Ders Tartışmalı Ders Beyin Fırtınası Küçük Grup Tartışması |
6 | Dergi için tarif yazımı | Ders Tartışmalı Ders Beyin Fırtınası Küçük Grup Tartışması |
7 | Dergi için mutfak kültürü yazımı | Ders Tartışmalı Ders Beyin Fırtınası Küçük Grup Tartışması |
8 | Yemek temalı kompozisyon | Ders Tartışmalı Ders Beyin Fırtınası Küçük Grup Tartışması |
9 | İnternet günlüğü şeklinde yemek yazımı | Ders Tartışmalı Ders Beyin Fırtınası Küçük Grup Tartışması |
10 | E-posta ve e-grup ile yemek yazımı ve paylaşımı | Ders Tartışmalı Ders Beyin Fırtınası Küçük Grup Tartışması |
11 | Diğer sosyal medya kanalları ile yemek yazımı | Ders Tartışmalı Ders Beyin Fırtınası Küçük Grup Tartışması |
12 | Kahvaltı temalı yemek kültürü yazımı | Ders Tartışmalı Ders Beyin Fırtınası Grup Çalışması |
13 | Doğumdan ölüme geçiş dönemi temalı yemek kültürü yazımı | Ders Tartışmalı Ders Beyin Fırtınası Grup Çalışması |
14 | Bayramlar ve diğer özel günler temalı yemek kültürü yazımı | Ders Tartışmalı Ders Beyin Fırtınası Grup Çalışması |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Standart tarif hazırlayabilecektir. | Yazılı Sınav | Ders Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
Çeşitli medya kanallarına uygun yemek temalı yazılar yazabilecektir. | Yazılı Sınav | Ders Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
Yemekle ilgili farklı temalarda yazılar yazabilecektir. | Yazılı Sınav | Ders Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Standart tarif hazırlayabilecektir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Çeşitli medya kanallarına uygun yemek temalı yazılar yazabilecektir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Yemekle ilgili farklı temalarda yazılar yazabilecektir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |