EN
  • Anasayfa
  • AŞÇ241 Yemek Yazarlığı (2022 - 2023 / 3. Yarıyıl)
  • EN
AŞÇ241 - Yemek Yazarlığı
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Yemek Yazarlığı AŞÇ241 3 3 + 0 4,0 Pdf
Birim Bölüm
AŞÇILIK
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Merve BİLİR
Ders Veren
Amaç

Bu dersin amacı, temel gazeteciliğin ilkelerini anlatmak, yemek kültürü ve bununla ilintili olarak yemek kültürü gazeteciliği bilgilerini aktarmak ve dünyadan örnekler incelenerek web ve sosyal medyada yemek kültürü gazeteciliği esaslarını tartışmaktır.

Ders İçeriği

Bu ders, web uygulamaları ile birlikte örnek dokümanları, sunumları ve yemek kültürü gazeteciliğine ilişkin dünya çapındaki uygulamaları kapsar.

Ders Kaynakları Ders Notu
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Standart tarif hazırlama Ders Tartışmalı Ders Beyin Fırtınası Küçük Grup Tartışması
2 Pratik ölçü ve birim ölçü ile malzeme açıklamalarını uyumlaştırma Ders Tartışmalı Ders Beyin Fırtınası Küçük Grup Tartışması
3 Yemek hazırlanışı yazımı Ders Tartışmalı Ders Beyin Fırtınası Küçük Grup Tartışması
4 Gazete için makale yazımı Ders Tartışmalı Ders Beyin Fırtınası Küçük Grup Tartışması
5 Gazete eki için yemek konulu köşe yazımı Ders Tartışmalı Ders Beyin Fırtınası Küçük Grup Tartışması
6 Dergi için tarif yazımı Ders Tartışmalı Ders Beyin Fırtınası Küçük Grup Tartışması
7 Dergi için mutfak kültürü yazımı Ders Tartışmalı Ders Beyin Fırtınası Küçük Grup Tartışması
8 Yemek temalı kompozisyon Ders Tartışmalı Ders Beyin Fırtınası Küçük Grup Tartışması
9 İnternet günlüğü şeklinde yemek yazımı Ders Tartışmalı Ders Beyin Fırtınası Küçük Grup Tartışması
10 E-posta ve e-grup ile yemek yazımı ve paylaşımı Ders Tartışmalı Ders Beyin Fırtınası Küçük Grup Tartışması
11 Diğer sosyal medya kanalları ile yemek yazımı Ders Tartışmalı Ders Beyin Fırtınası Küçük Grup Tartışması
12 Kahvaltı temalı yemek kültürü yazımı Ders Tartışmalı Ders Beyin Fırtınası Grup Çalışması
13 Doğumdan ölüme geçiş dönemi temalı yemek kültürü yazımı Ders Tartışmalı Ders Beyin Fırtınası Grup Çalışması
14 Bayramlar ve diğer özel günler temalı yemek kültürü yazımı Ders Tartışmalı Ders Beyin Fırtınası Grup Çalışması
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Standart tarif hazırlayabilecektir. Yazılı Sınav Ders Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
Çeşitli medya kanallarına uygun yemek temalı yazılar yazabilecektir. Yazılı Sınav Ders Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
Yemekle ilgili farklı temalarda yazılar yazabilecektir. Yazılı Sınav Ders Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12
Standart tarif hazırlayabilecektir. - - - - - - - - - - - -
Çeşitli medya kanallarına uygun yemek temalı yazılar yazabilecektir. - - - - - - - - - - - -
Yemekle ilgili farklı temalarda yazılar yazabilecektir. - - - - - - - - - - - -