| Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
| Antik Çağ Yemek Kültürü | AŞÇ255 | 3 | 3 + 0 | 4,0 | 
| Birim Bölüm | AŞÇILIK | 
                                    
| Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe | 
| Dersin Verilişi | Örgün, yüz yüze, teorik | 
| EBS Koordinatörü | Öğr. Gör. Ebubekir YILMAZ (Yıl: 2020 - 2021) | 
| Ders Veren | |
| Amaç | 
                                             Bu dersin amacı Antik Çağ’da Yemek Kültürü, beslenme ve damak tadı hakkında öğrencilerin belirli bir donanıma sahip olmasını sağlamaktır.  | 
                                    
| Ders İçeriği | 
                                             Antik Çağ Yemek Kültürüile ilgili bilgi verir.  | 
                                    
| Ders Kaynakları | 
                                                    A.Dalby.,S. Grainger., Antik Çağ Yemekleri ve Yemek Kültürü, (Çev. Betül Avunç),Homer Kitabevi, İstanbul (2001) 
                                                     Antik Çağ’da Beslenme ve Damak Tadı, Ali güveloğlu, 2018.  | 
                                    
| Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) | 
| Bu bilgi girilmemiştir. | |
| Toplam | 0 | 
| Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) | 
| Bu bilgi girilmemiştir. | |
| Toplam | %0 | 
| Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 | 
| Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 | 
| Toplam | %0 | 
| Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) | 
| 
                                                     
                                                        Aktarılabilir Beceri Dersleri
                                                     
                                                | 
                                                    
                                                         
                                                            0
                                                         
                                                       
                                                     | 
                                            
| 
                                                     
                                                        Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
                                                     
                                                | 
                                                    
                                                         
                                                            0
                                                         
                                                       
                                                     | 
                                            
| 
                                                     
                                                        Destek Dersleri
                                                     
                                                | 
                                                    
                                                         
                                                            0
                                                         
                                                       
                                                     | 
                                            
| 
                                                     
                                                        Ek Dersler
                                                     
                                                | 
                                                    
                                                         
                                                            0
                                                         
                                                       
                                                     | 
                                            
| 
                                                     
                                                        Kategori
                                                     
                                                | 
                                                    
                                                         
                                                            0
                                                         
                                                       
                                                     | 
                                            
| 
                                                     
                                                        Mesleki Seçmeli Dersler
                                                     
                                                | 
                                                    
                                                         
                                                            0
                                                         
                                                       
                                                     | 
                                            
| 
                                                     
                                                        Temel Meslek Dersleri
                                                     
                                                | 
                                                    
                                                         
                                                            0
                                                         
                                                       
                                                     | 
                                            
| 
                                                     
                                                        Uygulama Dersleri
                                                     
                                                | 
                                                    
                                                         
                                                            0
                                                         
                                                       
                                                     | 
                                            
| 
                                                     
                                                        Uzmanlık / Alan Dersleri
                                                     
                                                | 
                                                    
                                                         
                                                            0
                                                         
                                                       
                                                     | 
                                            
| 
                                                     
                                                        Yetkinlik Tamamlayıcı Ders
                                                     
                                                | 
                                                    
                                                         
                                                            0
                                                         
                                                       
                                                     | 
                                            
| Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) | 
| Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
| AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
| AKTS | 4,0 | |||
| Hafta | Konu | Öğretim Metodu | 
|---|---|---|
| 1 | Antik Çağ’da Yemek Kültürü, Uygarlık Kültür ve Arkeoloji, Genel Bilgi | Ders | 
| 2 | Antik Helen Toplumunda Yemek Kültürü ve İçecek | Ders | 
| 3 | Antik Helen Toplumunda Yemek Kültürü- Sofra Adetleri | |
| 4 | Antik Helen Toplumunda Yemek Kültürü-Şölen | Ders | 
| 5 | Antik Helen Toplumunda Yemek Kültürü- Mutfak Ekipmanları | Ders | 
| 6 | Antik Roma Toplumunda Yemek Kültürü ve İçecek | Ders | 
| 7 | Antik Roma Toplumunda Yemek Kültürü-Sofra Adetleri | Ders | 
| 8 | Ara Sınav | Ders | 
| 9 | Antik Roma Toplumunda Yemek Kültürü-Yemek Odası | Ders | 
| 10 | Antik Roma Toplumunda Yemek Kültürü-Şölen | Ders | 
| 11 | Antik Roma Toplumunda Yemek Kültürü-Mutfak Ekipmanları | Ders | 
| 12 | Antik Roma Toplumunda Yemek Kültürü-Üretim | Ders | 
| 13 | Hitit Toplumunda Yemek Kültürü | Ders | 
| 14 | Lidya-İonya Toplumunda Yemek Kültürü | Ders | 
| 15 | Final Sınavı | Ders | 
| Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti | 
| Geçmiş medeniyetlerin beslenme kültürünü kavrar. | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma | 
| Helen, Roma ve Anadolu antik dönemi beslenme kültürünü öğrenir ve günümüzle bağlantısını irdeler. Helen ve Roma dönemi ve günümüz mutfak kültürünün özelliklerini sıralar. | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma | 
| Hitit mutfağının özelliklerini kavrar. Hitit Mutfağının tarihsel gelişimini ve genel özelliklerini öğrenir ve günümüzle bağlantısını irdeler. | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma | 
| Lidya ve İyona Mutfağının genel özelliklerini ve değişimine neden olan faktörleri öğrenir. | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma | 
| Antik Dönem mutfak kültürünün önemi ve değerinin farkına varır. | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma | 
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI | 
                                    PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | 
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Geçmiş medeniyetlerin beslenme kültürünü kavrar. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Helen, Roma ve Anadolu antik dönemi beslenme kültürünü öğrenir ve günümüzle bağlantısını irdeler. Helen ve Roma dönemi ve günümüz mutfak kültürünün özelliklerini sıralar. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Hitit mutfağının özelliklerini kavrar. Hitit Mutfağının tarihsel gelişimini ve genel özelliklerini öğrenir ve günümüzle bağlantısını irdeler. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Lidya ve İyona Mutfağının genel özelliklerini ve değişimine neden olan faktörleri öğrenir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Antik Dönem mutfak kültürünün önemi ve değerinin farkına varır. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Ortalama Değer | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |