Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Antik Çağ Yemek Kültürü | AŞÇ255 | 3 | 3 + 0 | 4,0 |
Birim Bölüm | AŞÇILIK |
Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Örgün, yüz yüze, teorik |
EBS Koordinatörü | Öğr. Gör. Ebubekir YILMAZ |
Ders Veren | |
Amaç |
Bu dersin amacı Antik Çağ’da Yemek Kültürü, beslenme ve damak tadı hakkında öğrencilerin belirli bir donanıma sahip olmasını sağlamaktır. |
Ders İçeriği |
Antik Çağ Yemek Kültürüile ilgili bilgi verir. |
Ders Kaynakları |
A.Dalby.,S. Grainger., Antik Çağ Yemekleri ve Yemek Kültürü, (Çev. Betül Avunç),Homer Kitabevi, İstanbul (2001)
Antik Çağ’da Beslenme ve Damak Tadı, Ali güveloğlu, 2018. |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Antik Çağ’da Yemek Kültürü, Uygarlık Kültür ve Arkeoloji, Genel Bilgi | Ders |
2 | Antik Helen Toplumunda Yemek Kültürü ve İçecek | Ders |
3 | Antik Helen Toplumunda Yemek Kültürü- Sofra Adetleri | |
4 | Antik Helen Toplumunda Yemek Kültürü-Şölen | Ders |
5 | Antik Helen Toplumunda Yemek Kültürü- Mutfak Ekipmanları | Ders |
6 | Antik Roma Toplumunda Yemek Kültürü ve İçecek | Ders |
7 | Antik Roma Toplumunda Yemek Kültürü-Sofra Adetleri | Ders |
8 | Ara Sınav | Ders |
9 | Antik Roma Toplumunda Yemek Kültürü-Yemek Odası | Ders |
10 | Antik Roma Toplumunda Yemek Kültürü-Şölen | Ders |
11 | Antik Roma Toplumunda Yemek Kültürü-Mutfak Ekipmanları | Ders |
12 | Antik Roma Toplumunda Yemek Kültürü-Üretim | Ders |
13 | Hitit Toplumunda Yemek Kültürü | Ders |
14 | Lidya-İonya Toplumunda Yemek Kültürü | Ders |
15 | Final Sınavı | Ders |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Geçmiş medeniyetlerin beslenme kültürünü kavrar. | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Helen, Roma ve Anadolu antik dönemi beslenme kültürünü öğrenir ve günümüzle bağlantısını irdeler. Helen ve Roma dönemi ve günümüz mutfak kültürünün özelliklerini sıralar. | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Hitit mutfağının özelliklerini kavrar. Hitit Mutfağının tarihsel gelişimini ve genel özelliklerini öğrenir ve günümüzle bağlantısını irdeler. | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Lidya ve İyona Mutfağının genel özelliklerini ve değişimine neden olan faktörleri öğrenir. | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Antik Dönem mutfak kültürünün önemi ve değerinin farkına varır. | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Geçmiş medeniyetlerin beslenme kültürünü kavrar. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Helen, Roma ve Anadolu antik dönemi beslenme kültürünü öğrenir ve günümüzle bağlantısını irdeler. Helen ve Roma dönemi ve günümüz mutfak kültürünün özelliklerini sıralar. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Hitit mutfağının özelliklerini kavrar. Hitit Mutfağının tarihsel gelişimini ve genel özelliklerini öğrenir ve günümüzle bağlantısını irdeler. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Lidya ve İyona Mutfağının genel özelliklerini ve değişimine neden olan faktörleri öğrenir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Antik Dönem mutfak kültürünün önemi ve değerinin farkına varır. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |