EN
  • Anasayfa
  • AŞÇ263 Hızlı Yemek Restoran Uygulamaları (2025 - 2026 / 3. Yarıyıl)
  • EN
AŞÇ263 - Hızlı Yemek Restoran Uygulamaları
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Hızlı Yemek Restoran Uygulamaları AŞÇ263 3 2 + 2 4,0 Pdf
Birim Bölüm
AŞÇILIK
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Merve BİLİR
Ders Veren
Amaç

Ders İçeriği

Ders Kaynakları Ders notları
Açıldığı Öğretim Yılı 2024 - 2025
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Yetkinlik Tamamlayıcı Ders
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Dinleme ve anlamlandırma Ders 4 14 56
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim Sınıf Dışı Çalışma 1 14 14
Ara Sınav 1 Ara Sınav 1 10 1 10
Final Final 10 1 10
Toplam İş Yükü (Saat) 90
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 3,53
AKTS 4,0
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Dersin Tanıtımı ve Hızlı Yemek Kavramı Ders Tartışmalı Ders
2 Hızlı Yemek Endüstrisinin Tarihsel Gelişimi Ders Tartışmalı Ders
3 Hızlı Yemek Restoranlarının Temel Özellikleri Ders Tartışmalı Ders
4 Menü Planlama ve Standart Tarifler Ders Tartışmalı Ders
5 Üretim Süreçleri ve Ekipman Kullanımı Ders Tartışmalı Ders
6 Hızlı Servis Teknikleri Ders Tartışmalı Ders
7 Hijyen, Gıda Güvenliği ve İş Sağlığı Ders Tartışmalı Ders
8 Ara Sınav (Kısa) Ders Tartışmalı Ders
9 Müşteri Deneyimi ve Hizmet Kalitesi Ders Tartışmalı Ders
10 Zincir Restoranlar ve Franchise Yönetimi Ders Tartışmalı Ders
11 Hızlı Yemek ve Dijitalleşme (Online Sipariş, POS Sistemleri) Ders Tartışmalı Ders
12 Sürdürülebilirlik ve Çevre Bilinci Ders Tartışmalı Ders
13 Türkiye ve Dünyadan Hızlı Yemek Restoran Uygulamaları Ders Tartışmalı Ders
14 Genel Değerlendirme ve Final Öncesi Tekrar Ders Tartışmalı Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Hızlı yemek restoranlarının temel işleyişini, üretim süreçlerini ve servis yöntemlerini açıklar. Yazılı Sınav Ödev / Proje Sunum / Seminer Ders Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
Hijyen, gıda güvenliği ve iş sağlığı ilkelerini hızlı yemek uygulamalarında uygular. Yazılı Sınav Ödev / Proje Sunum / Seminer Ders Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
Hızlı yemek sektöründe müşteri deneyimini, hizmet kalitesini ve sürdürülebilirliği değerlendirir. Yazılı Sınav Ödev / Proje Sunum / Seminer Ders Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
; ; ;
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12
Hızlı yemek restoranlarının temel işleyişini, üretim süreçlerini ve servis yöntemlerini açıklar. 5 3 4 - 3 - 5 5 5 5 3 1
Hijyen, gıda güvenliği ve iş sağlığı ilkelerini hızlı yemek uygulamalarında uygular. 3 3 3 4 - - 2 - - 3 - -
Hızlı yemek sektöründe müşteri deneyimini, hizmet kalitesini ve sürdürülebilirliği değerlendirir. 3 3 3 - 3 4 - 3 - 2 - -
Ortalama Değer 3,67 3 3,33 1,33 2 1,33 2,33 2,67 1,67 3,33 1 0,33