EN
  • Anasayfa
  • GIDA TEKNOLOJİSİ ( MESLEK YÜKSEKOKULU )

  • EN

1. Yarıyıl

Ders Adı PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ENF101 Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı - - - - - - - - - - - - - - -
GID101 Temel Mikrobiyoloji - - - - - - - - - - - - - - -
GID105 Gıdalarda Temel İşlemler 5 5 3 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 3,5
GID111 Gıda Bilimi ve Kimyası - - - - - - - - - - - - - - -
GID151 Gıda Analizi I 4,7 4,3 4,3 4,3 4 4,7 4 5 4,3 4,3 4,3 4,7 4,3 4,3 4,3
MAT121 Matematik I - - - - - - - - - - - - - - -
1. Yarıyıl Seçmeli Dersler
BŞÜ100 Ders Dışı Etkinlik - - - - - - - - - - - - - - -
GID132 Beslenme İlkeleri 4,5 5 4,7 5 4 4,3 - - - - - 4,3 4,3 - 4,7
GID133 Gıda İşletmelerinde Standartlar ve Uygulamaları - - - - - - - - - - - - - - -
GID139 Tıbbi ve Fonksiyonel Gıdalar - - - - - - - - - - - - - - -
GID143 İçecek Teknolojisi 4,3 4,3 4 5 3 - - - - - - - - - -
GID146 Vitaminler ve Metabolizmaları - - - - - - - - - - - - - - -
GID147 Gıdalarda Duyusal Analizler 3,3 3,5 3,7 4,3 4,5 4,5 3,5 4 3,5 3 4 - 4,3 - 4
GID148 Yağ Teknolojisi - - - - - - - - - - - - - - -
GID220 İş Sağlığı ve Güvenliği - - - - - - - - - - - - - - -
MOS101 Genel ve Teknik İletişim - - - - - - - - - - - - - - -
MOS102 Girişimcilik - - - - - - - - - - - - - - -
MOS103 Ekip Liderliği - - - - - - - - - - - - - - -
MOS105 Kalite Güvence ve Standartlar - - - - - - - - - - - - - - -
MOS106 Araştırma Teknikleri ve Seminer - - - - - - - - - - - - - - -
MOS108 Bilişim Hukuku - - - - - - - - - - - - - - -
MOS110 Beden Eğitimi ve Spor - - - - - - - - - - - - - - -
MOS111 Türk Müziği - - - - - - - - - - - - - - -
MOS112 Güzel Sanatlar - - - - - - - - - - - - - - -
MOS113 Herkes İçin Spor - - - - - - - - - - - - - - -
MOS115 Hibe Projeleri Hazırlama Teknikleri - - - - - - - - - - - - - - -
MOS120 İşaret Dili - - - - - - - - - - - - - - -
MOS190 Akademik Türkçe - - - - - - - - - - - - - - -
MOS202 İş Hukuku - - - - - - - - - - - - - - -
MOS203 Pazarlama - - - - - - - - - - - - - - -
MOS204 Halkla İlişkiler - - - - - - - - - - - - - - -
MOS205 Bilimsel ve Mesleki Etik - - - - - - - - - - - - - - -
MOS206 Ofis Yazılımları - - - - - - - - - - - - - - -
MOS207 İlk Yardım - - - - - - - - - - - - - - -
MOS209 İşletme Yönetimi - - - - - - - - - - - - - - -
MOS210 Gönüllülük Çalışmaları - - - - - - - - - - - - - - -
MOS212 Trafik Güvenliği - - - - - - - - - - - - - - -
MOS215 Kariyer Planlama ve Geliştirme 1 1 1 1 1 3 2 4 5 3 1 1 1 5 1
MOS216 Performans Yönetimi - - - - - - - - - - - - - - -
MOS217 Davranış Bilimleri - - - - - - - - - - - - - - -
MOS218 Stres Yönetimi - - - - - - - - - - - - - - -
MOS219 İnovasyon - - - - - - - - - - - - - - -
MOS220 E-Ticaret - - - - - - - - - - - - - - -
MOS221 Bakım Onarım - - - - - - - - - - - - - - -
MOS224 Bilim ve Yaşam - - - - - - - - - - - - - - -

2. Yarıyıl

Ders Adı PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
GID104 Gıda Mikrobiyolojisi - - - - - - - - - - - - - - -
GID108 Gıda İşleme 4 4,3 4 4,2 4,5 4 4 4 4 4 4 4 4 3,5 3,7
GID110 Gıda Mevzuatı - - - - - - - - - - - - - - -
GID114 Gıda Ürün Bilimi 5 5 5 5 5 4,5 4,5 4,5 4,5 4,5 4,7 4,5 4,5 4,5 4,5
GID142 Gıda Analizi II 5 4,3 5 5 4 4 - 3 - - 4 - 4 - -
2. Yarıyıl Seçmeli Dersler
BŞÜ100 Ders Dışı Etkinlik - - - - - - - - - - - - - - -
GID132 Beslenme İlkeleri 4,5 5 4,7 5 4 4,3 - - - - - 4,3 4,3 - 4,7
GID133 Gıda İşletmelerinde Standartlar ve Uygulamaları - - - - - - - - - - - - - - -
GID139 Tıbbi ve Fonksiyonel Gıdalar - - - - - - - - - - - - - - -
GID143 İçecek Teknolojisi 4,3 4,3 4 5 3 - - - - - - - - - -
GID146 Vitaminler ve Metabolizmaları - - - - - - - - - - - - - - -
GID147 Gıdalarda Duyusal Analizler 3,3 3,5 3,7 4,3 4,5 4,5 3,5 4 3,5 3 4 - 4,3 - 4
GID148 Yağ Teknolojisi - - - - - - - - - - - - - - -
GID220 İş Sağlığı ve Güvenliği - - - - - - - - - - - - - - -
MOS101 Genel ve Teknik İletişim - - - - - - - - - - - - - - -
MOS102 Girişimcilik - - - - - - - - - - - - - - -
MOS103 Ekip Liderliği - - - - - - - - - - - - - - -
MOS105 Kalite Güvence ve Standartlar - - - - - - - - - - - - - - -
MOS106 Araştırma Teknikleri ve Seminer - - - - - - - - - - - - - - -
MOS108 Bilişim Hukuku - - - - - - - - - - - - - - -
MOS110 Beden Eğitimi ve Spor - - - - - - - - - - - - - - -
MOS111 Türk Müziği - - - - - - - - - - - - - - -
MOS112 Güzel Sanatlar - - - - - - - - - - - - - - -
MOS113 Herkes İçin Spor - - - - - - - - - - - - - - -
MOS115 Hibe Projeleri Hazırlama Teknikleri - - - - - - - - - - - - - - -
MOS120 İşaret Dili - - - - - - - - - - - - - - -
MOS190 Akademik Türkçe - - - - - - - - - - - - - - -
MOS202 İş Hukuku - - - - - - - - - - - - - - -
MOS203 Pazarlama - - - - - - - - - - - - - - -
MOS204 Halkla İlişkiler - - - - - - - - - - - - - - -
MOS205 Bilimsel ve Mesleki Etik - - - - - - - - - - - - - - -
MOS206 Ofis Yazılımları - - - - - - - - - - - - - - -
MOS207 İlk Yardım - - - - - - - - - - - - - - -
MOS209 İşletme Yönetimi - - - - - - - - - - - - - - -
MOS210 Gönüllülük Çalışmaları - - - - - - - - - - - - - - -
MOS212 Trafik Güvenliği - - - - - - - - - - - - - - -
MOS215 Kariyer Planlama ve Geliştirme 1 1 1 1 1 3 2 4 5 3 1 1 1 5 1
MOS216 Performans Yönetimi - - - - - - - - - - - - - - -
MOS217 Davranış Bilimleri - - - - - - - - - - - - - - -
MOS218 Stres Yönetimi - - - - - - - - - - - - - - -
MOS219 İnovasyon - - - - - - - - - - - - - - -
MOS220 E-Ticaret - - - - - - - - - - - - - - -
MOS221 Bakım Onarım - - - - - - - - - - - - - - -
MOS224 Bilim ve Yaşam - - - - - - - - - - - - - - -

3. Yarıyıl

Ders Adı PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I - - - - - - - - - - - - - - -
ENG101 İngilizce I - - - - - - - - - - - - - - -
GID207 Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu - 5 - 5 3 - - - - - - 3 - - -
GID209 Gıdalarda Enstrumental Analiz ve Uygulamaları - - - - - - - - - - - - - - -
TRK101 Türk Dili I - - - - - - - - - - - - - - -
3. Yarıyıl Seçmeli Dersler
BŞÜ100 Ders Dışı Etkinlik - - - - - - - - - - - - - - -
GID220 İş Sağlığı ve Güvenliği - - - - - - - - - - - - - - -
GID253 Gıda Güvenliği ve Kalite Kontrolü - - - - - - - - - - - - - - -
GID254 Fabrika Hizmetleri İşlem ve Kontrol - - - - - - - - - - - - - - -
GID255 Laboratuar Uygulamalarında Akreditasyon - - - - - - - - - - - - - - -
GID256 Proses Uygulamaları 4,3 4,3 4,7 5 5 - - - - - - - 5 - -
GID260 Gıda Katkı Maddeleri 4 4,5 5 5 4,8 3,3 2 3 3,2 2,8 3,5 4,2 5 2,8 3,8
GID265 Kanatlı Eti Hijyeni ve Teknolojisi - - - - - - - - - - - - - - -
GID266 Su Ürünleri Teknolojisi 1 5 5 5 5 3 - 5 5 5 4 4 4 3 3
GID270 Halk Sağlığı - - - - - - - - - - - - - - -
GID272 Hazır Yemek ve Catering Teknolojisi 2 4 4 4 5 4 4,5 4,7 5 5 5 5 5 3 3
GID273 Fermente Gıdalar Teknolojisi 4,2 2,8 1 2,2 1 1 1 2 1 1 2,8 1 1,5 1 1
GID274 Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 5 4,7 5 4,3 4 4 - - - - 5 5 5 - 4
GID275 Geleneksel Gıdalar Teknolojisi - - - - - - - - - - - - - - -
MOS101 Genel ve Teknik İletişim - - - - - - - - - - - - - - -
MOS102 Girişimcilik - - - - - - - - - - - - - - -
MOS103 Ekip Liderliği - - - - - - - - - - - - - - -
MOS105 Kalite Güvence ve Standartlar - - - - - - - - - - - - - - -
MOS106 Araştırma Teknikleri ve Seminer - - - - - - - - - - - - - - -
MOS108 Bilişim Hukuku - - - - - - - - - - - - - - -
MOS110 Beden Eğitimi ve Spor - - - - - - - - - - - - - - -
MOS111 Türk Müziği - - - - - - - - - - - - - - -
MOS112 Güzel Sanatlar - - - - - - - - - - - - - - -
MOS113 Herkes İçin Spor - - - - - - - - - - - - - - -
MOS115 Hibe Projeleri Hazırlama Teknikleri - - - - - - - - - - - - - - -
MOS120 İşaret Dili - - - - - - - - - - - - - - -
MOS202 İş Hukuku - - - - - - - - - - - - - - -
MOS203 Pazarlama - - - - - - - - - - - - - - -
MOS204 Halkla İlişkiler - - - - - - - - - - - - - - -
MOS205 Bilimsel ve Mesleki Etik - - - - - - - - - - - - - - -
MOS206 Ofis Yazılımları - - - - - - - - - - - - - - -
MOS207 İlk Yardım - - - - - - - - - - - - - - -
MOS209 İşletme Yönetimi - - - - - - - - - - - - - - -
MOS210 Gönüllülük Çalışmaları - - - - - - - - - - - - - - -
MOS212 Trafik Güvenliği - - - - - - - - - - - - - - -
MOS215 Kariyer Planlama ve Geliştirme 1 1 1 1 1 3 2 4 5 3 1 1 1 5 1
MOS216 Performans Yönetimi - - - - - - - - - - - - - - -
MOS217 Davranış Bilimleri - - - - - - - - - - - - - - -
MOS218 Stres Yönetimi - - - - - - - - - - - - - - -
MOS219 İnovasyon - - - - - - - - - - - - - - -
MOS220 E-Ticaret - - - - - - - - - - - - - - -
MOS221 Bakım Onarım - - - - - - - - - - - - - - -
MOS224 Bilim ve Yaşam - - - - - - - - - - - - - - -

4. Yarıyıl

Ders Adı PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II - - - - - - - - - - - - - - -
ENG102 İngilizce II - - - - - - - - - - - - - - -
GID200 Staj - - - - - - - - - - - - - - -
TRK102 Türk Dili II - - - - - - 5 - - - - - - - -
4. Yarıyıl Seçmeli Dersler
BŞÜ200 İşletmede Mesleki Eğitim - - - - - - - - - - - - - - -
GID254 Fabrika Hizmetleri İşlem ve Kontrol - - - - - - - - - - - - - - -
GID256 Proses Uygulamaları 4,3 4,3 4,7 5 5 - - - - - - - 5 - -
GID270 Halk Sağlığı - - - - - - - - - - - - - - -
GID273 Fermente Gıdalar Teknolojisi 4,2 2,8 1 2,2 1 1 1 2 1 1 2,8 1 1,5 1 1
GID276 Gıda Biyoteknolojisi - - - - - - - - - - - - - - -
GID277 Organik Gıdaların İşlenmesi - - - - - - - - - - - - - - -
GID278 Gıda Endüstrisi Atıkları ve Değerlendirilmesi - - - - - - - - - - - - - - -
GID279 Zeytin ve Ürünleri Teknolojisi 4 4 3 3,7 3,5 3,5 - 3 - 3 - - 3,3 - 2,3
GID280 Enzim Teknolojisi 5 5 5 5 4 3,5 3,5 5 5 5 5 5 5 5 5
GID282 Kimyasal Su Analiz Yöntemleri - - - - - - - - - - - - - - -
GKA236 Gıda Endüstrisinde Ürün Geliştirme - - - - - - - - - - - - - - -
Ders - Program Çıktıları İlişkileri
Program Çıktıları Etkilediği Yüzde
Gıda bilim dalı ve ilgili diğer bilim dalları konularında yeterli bilgi birikimi ile gıda üretiminde kullanılan teknolojileri bilme ve uygulayabilmek. 8,29
Güvenli gıda üretimiyle ilgili koşulları bilme ve bu koşulları yerinde sağlayabilmek. 9,10
Gıda bilim dalı alanı ile ilgili laboratuvar bilgisine ve deneyimine sahip olabilmek. 8,11
Gıdaların mikrobiyolojik, fiziksel, kimyasal ve besleyici özelliklerini bilme ve bunların gıda kalitesi ve insan sağlığı üzerindeki etkilerini yorumlayabilmek. 9,45
Gıda yönetmelik ve mevzuatını uygulayabilmek ve gıdaların kalite kontrollerini yapabilecek nitelikte teorik bilgi ve uygulama becerisine sahip olabilmek. 8,34
Bireysel olarak ve çok disiplinli takımlarda etkin çalışma ve sorumluluk alma becerisi. 6,71
Türkçe sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma, etkin rapor yazma ve anlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi; en az bir yabancı dil bilmek. 4,41
Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincinde olma; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisine sahip olabilmek. 6,15
Mesleki alanda sosyal ve etik sorumluluk bilinci; etik olma ve etik ilkelerine uygun davranma bilincine sahip olabilmek. 5,58
Mesleki çalışma hayatında alanı ile ilgili proje yönetimi, risk yönetimi gibi konularda bilgi sahibi olabilmek. 5,16
Mesleği ile ilgili, modern yöntemleri, modern teknik ve hesaplama araçlarını ve bilişim teknolojilerini kullanabilmek. 5,67
Toplum sağlığı ve refahı için gerekli bilince sahip olabilmek. 5,40
Gıda bilimine ilişkin ulusal ve uluslararası standartlar hakkında bilgi edinebilmek. 7,66
Girişimcilik, organizasyon yeteneklerini geliştirebilme ve sürdürülebilirlik konuları hakkında farkındalık. 4,46
Gıda Teknolojisi uygulamalarının, çalışanların sağlığı, çevre ve iş güvenliği gibi konularının bilinmesi ve hukuksal sonuçları konusunda farkındalık. 5,52