Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Pasta ve Tatlı Yapım Teknikleri | AŞÇ108 | 2 | 2 + 2 | 4,0 |
Birim Bölüm | AŞÇILIK |
Derece Seviye | Ön Lisans - Zorunlu - Türkçe |
Dersin Verilişi | Yüz yüze / Örgün / Uygulamalı / Türkçe |
EBS Koordinatörü | Öğr. Gör. Ebubekir YILMAZ |
Ders Veren | Öğr. Gör. Cevdet SÖKMEN |
Amaç |
Bu ders ile öğrencinin pastacılığın temelinde gerekli olan mevcut teknik ve reçeteleri öğrenmesi, uygulaması amaçlanmaktadır. |
Ders İçeriği |
Geleneksel Türk tatlıları, uluslararası mutfaklardaki mevcut tatlı ve pasta hazırlama teknikleri, temel sos, krema ve şurup hazırlama yöntemleri |
Ders Kaynakları |
Ders Notları
|
Açıldığı Öğretim Yılı | 2019 - 2020 2020 - 2021 2021 - 2022 2022 - 2023 |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Ara Sınav 1 | 40 |
Toplam | 40 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Final | %60 |
Toplam | %60 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %40 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %60 |
Toplam | %100 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Temel Pastacılığa Giriş (Ekipman ve Malzeme) | Ders |
1 | Temel Pastacılığa Giriş (Ekipman ve Malzeme) | Ders |
3 | Geleneksel Türk Tatlıları (Uygulama) | Ders Laboratuar |
3 | Geleneksel Türk Tatlıları (Uygulama) | Ders Laboratuar |
3 | Geleneksel Türk Tatlıları (Uygulama) | Ders Laboratuar |
3 | Geleneksel Türk Tatlıları (Uygulama) | Ders Laboratuar |
7 | Uluslararası mutfaklardaki klasik tatlılar ve pastalar (Uygulama) | Ders Laboratuar |
7 | Uluslararası mutfaklardaki klasik tatlılar ve pastalar (Uygulama) | Ders Laboratuar |
7 | Uluslararası mutfaklardaki klasik tatlılar ve pastalar (Uygulama) | Ders Laboratuar |
7 | Uluslararası mutfaklardaki klasik tatlılar ve pastalar (Uygulama) | Ders Laboratuar |
7 | Uluslararası mutfaklardaki klasik tatlılar ve pastalar (Uygulama) | Ders Laboratuar |
7 | Uluslararası mutfaklardaki klasik tatlılar ve pastalar (Uygulama) | Ders Laboratuar |
7 | Uluslararası mutfaklardaki klasik tatlılar ve pastalar (Uygulama) | Ders Laboratuar |
7 | Uluslararası mutfaklardaki klasik tatlılar ve pastalar (Uygulama) | Ders Laboratuar |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Türk Mutfağında mevcut tatlıların hazırlanma sürecini öğrenir. | |||
Tatlı, pasta ve hamur işlerinde kullanılan malzemelerin özelliklerini ve fonksiyonlarını bilir. | |||
Temel hamur hazırlama tekniklerini öğrenir. | |||
Uluslararası mutfaklarda popüler tatlıların hazırlanma sürecini öğrenir. | Laboratuvar Çalışması | Laboratuar | Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması |
Temel pastacılık tekniklerini öğrenir. |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Türk Mutfağında mevcut tatlıların hazırlanma sürecini öğrenir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Tatlı, pasta ve hamur işlerinde kullanılan malzemelerin özelliklerini ve fonksiyonlarını bilir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Temel hamur hazırlama tekniklerini öğrenir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Uluslararası mutfaklarda popüler tatlıların hazırlanma sürecini öğrenir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Temel pastacılık tekniklerini öğrenir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |