Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Ekmek Yapım Teknikleri | AŞÇ220 | 3 | 2 + 2 | 4,0 |
Birim Bölüm | AŞÇILIK |
Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Yüz yüze, örgün, teorik ve uygulamalı |
EBS Koordinatörü | Öğr. Gör. Ebubekir YILMAZ |
Ders Veren | Öğr. Gör. Merve BİLİR |
Amaç |
Bu dersin amacı; hamurun yapısı, bileşenleri ve hazırlama teknikleri konusunda temel bilgiler verilir ve öğrencilerin bunları uygulamaları sağlamaktır. |
Ders İçeriği |
Ekmek tarihçesi, zengin hamurlar ve basit hamurlar, Türk ekmek çeşitleri, uluslararası ekmek çeşitleri, ekşi mayalı ekmek |
Ders Kaynakları |
KARAKILÇIK - Ekşi Mayaya Dair Her Şey - Taha Dinç
|
Açıldığı Öğretim Yılı | 2020 - 2021 2021 - 2022 2022 - 2023 |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Ara Sınav 1 | 40 |
Toplam | 40 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Final | %60 |
Toplam | %60 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %40 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %60 |
Toplam | %100 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Ekmeğin tarihçesi | Ders |
2 | Hamur yapım teknikleri | Ders |
2 | Hamur yapım teknikleri | Ders |
4 | Hamur mayalama | Ders |
4 | Hamur mayalama | Ders |
6 | Türk Ekmekleri | Ders |
6 | Türk Ekmekleri | Ders |
8 | Ara Sınav | Ders |
9 | Uluslararası mutfaklarda bulunan ekmekler | Ders |
9 | Uluslararası mutfaklarda bulunan ekmekler | Ders |
9 | Uluslararası mutfaklarda bulunan ekmekler | Ders |
12 | Ekşi mayalı ekmek | Ders |
12 | Ekşi mayalı ekmek | Ders |
12 | Ekşi mayalı ekmek | Ders |
12 | Ekşi mayalı ekmek | Ders |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Ekmeğin tarihçesini öğrenir | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Hamur yapım tekniklerini öğrenir | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Türk Ekmeklerini öğrenir | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Dünya çapında yapılan ekmekleri öğrenir | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Ekşi maya ve ekşi mayalı ekmeği öğrenir | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ekmeğin tarihçesini öğrenir | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Hamur yapım tekniklerini öğrenir | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Türk Ekmeklerini öğrenir | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Dünya çapında yapılan ekmekleri öğrenir | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Ekşi maya ve ekşi mayalı ekmeği öğrenir | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |