| Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
| Fermente İçecekler | AŞÇ244 | 3 | 2 + 1 | 4,0 | 
| Birim Bölüm | AŞÇILIK | 
                                    
| Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe | 
| Dersin Verilişi | Yüz yüze | 
| EBS Koordinatörü | Öğr. Gör. Olgun ÇIRAK (Yıl: 2020 - 2021) | 
| Ders Veren | |
| Amaç | 
                                             Ders kapsamında içecek işletmelerinin tarihsel gelişimi, Türkiye’deki durumu ve içecek işletmelerinde fermente içecek üretim yönetimi süreçleri ve içecek sektöründe tedarik zinciri yönetimi öğretilmektedir.  | 
                                    
| Ders İçeriği | 
                                             Fermantasyon teknolojisi ve fermente içecekler  | 
                                    
| Ders Kaynakları | 
                                                    Ders Notları
                                                     | 
                                    
| Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) | 
| Bu bilgi girilmemiştir. | |
| Toplam | 0 | 
| Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) | 
| Bu bilgi girilmemiştir. | |
| Toplam | %0 | 
| Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 | 
| Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 | 
| Toplam | %0 | 
| Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) | 
| 
                                                     
                                                        Aktarılabilir Beceri Dersleri
                                                     
                                                | 
                                                    
                                                         
                                                            0
                                                         
                                                       
                                                     | 
                                            
| 
                                                     
                                                        Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
                                                     
                                                | 
                                                    
                                                         
                                                            0
                                                         
                                                       
                                                     | 
                                            
| 
                                                     
                                                        Destek Dersleri
                                                     
                                                | 
                                                    
                                                         
                                                            0
                                                         
                                                       
                                                     | 
                                            
| 
                                                     
                                                        Ek Dersler
                                                     
                                                | 
                                                    
                                                         
                                                            0
                                                         
                                                       
                                                     | 
                                            
| 
                                                     
                                                        Kategori
                                                     
                                                | 
                                                    
                                                         
                                                            0
                                                         
                                                       
                                                     | 
                                            
| 
                                                     
                                                        Mesleki Seçmeli Dersler
                                                     
                                                | 
                                                    
                                                         
                                                            0
                                                         
                                                       
                                                     | 
                                            
| 
                                                     
                                                        Temel Meslek Dersleri
                                                     
                                                | 
                                                    
                                                         
                                                            0
                                                         
                                                       
                                                     | 
                                            
| 
                                                     
                                                        Uygulama Dersleri
                                                     
                                                | 
                                                    
                                                         
                                                            0
                                                         
                                                       
                                                     | 
                                            
| 
                                                     
                                                        Uzmanlık / Alan Dersleri
                                                     
                                                | 
                                                    
                                                         
                                                            0
                                                         
                                                       
                                                     | 
                                            
| 
                                                     
                                                        Yetkinlik Tamamlayıcı Ders
                                                     
                                                | 
                                                    
                                                         
                                                            0
                                                         
                                                       
                                                     | 
                                            
| Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) | 
| Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
| AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
| AKTS | 4,0 | |||
| Hafta | Konu | Öğretim Metodu | 
|---|---|---|
| 1 | Giriş ve fermantasyon teknolojisi tanımı | Ders Tartışmalı Ders | 
| 2 | Fermantasyon teknolojileri ve süreçler | Ders Tartışmalı Ders | 
| 3 | Fermantasyon Türleri | Ders Tartışmalı Ders | 
| 4 | Fermantasyon sürecinde mikrobiyal aktivite | Ders Tartışmalı Ders | 
| 5 | Fermente Ürünlerinin Sağlık Üzerine Etkisi | Ders Tartışmalı Ders | 
| 6 | Şarabın Tanımı, Türleri ve Tarihi | Ders Tartışmalı Ders | 
| 7 | Şarap Üretim Süreci | Ders Tartışmalı Ders | 
| 8 | Ara Sınav | Ders | 
| 9 | Biranın Tanımı ve Tarihi | Ders Tartışmalı Ders | 
| 10 | Bira Üretim Süreci | Ders Tartışmalı Ders | 
| 11 | Kefir Üretim Süreci | Ders Tartışmalı Ders | 
| 12 | Sirke Üretim Süreci | Ders Tartışmalı Ders | 
| 13 | Turşu Üretim Süreci | Ders Tartışmalı Ders | 
| 14 | Genel Değerlendirme | Ders Tartışmalı Ders | 
| Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti | 
| Fermantasyon hakkında bilgi sahibi olur | Yazılı Sınav | Ders Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme | 
| Fermantasyon sürecini tanımlar | Yazılı Sınav | Ders Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme | 
| Fermente içeceklerin hazırlanması hakkında bilgi sahibi olur. | Yazılı Sınav | Ders Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme | 
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI | 
                                    PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | 
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Fermantasyon hakkında bilgi sahibi olur | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Fermantasyon sürecini tanımlar | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Fermente içeceklerin hazırlanması hakkında bilgi sahibi olur. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Ortalama Değer | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |