EN
  • Anasayfa
  • AŞÇ248 Yiyecek ve İçecek Servisi (2022 - 2023 / 4. Yarıyıl)
  • EN
AŞÇ248 - Yiyecek ve İçecek Servisi
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Yiyecek ve İçecek Servisi AŞÇ248 4 2 + 1 3,0 Pdf
Birim Bölüm
AŞÇILIK
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi yüz yüze
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Ahmet KARAGÖZ
Ders Veren
Amaç

Öğrencinin meslek hayatında ihtiyaç duyacağı temel servis ve sunum bilgisini edinmesi.

Ders İçeriği

Servis usullerini, yaygın kullanılan sunum tekniklerinin öğretilmesi. Yiyecek içecek hizmetlerine tarihsel bakış ,Yiyecek içecek endüstrisi, Yiyecek içecek hizmetlerinde profesyonellik, Personel nitelikleri, Beceri ve bilgi, Müşteri ilişkileri,Servise ön hazırlık, Yiyecek içecek servis ekipmanları, Endüstride farklı servis uygulamaları, Klasik servis usulleri, Yemek servisi, Bar ve içecek servisi, Serviste yönerticinin rolü, Sofrada görgü

Ders Kaynakları Sökmen, A. (2011). Yiyecek ve İçecek Servisi. Detay Yayıncılık
Axler, Bruce H. 1990. Food and beverage service / Bruce H. Axler, Carol A. Litrides. New York : Wiley.
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Servis ve bar hakkında genel bilgi Ders Tartışmalı Ders
2 Yiyecek ve içecek bölümü, organizasyon yapısı Ders Gösterim
3 Servis personelinin nitelikleri, görev ve sorumlulukları Ders Tartışmalı Ders
4 Servis departmanında kullanılan malzemeler ve bakımları I Ders Gösterim
5 Servis departmanında kullanılan malzemeler ve bakımları II Ders
6 Servise Hazırlık/Ön Hazırlık (Mise en Place) Ders
7 Yiyecek ve içecek işletmelerinde hijyen, sanitasyon Ders
8 Servis usulleri Ders
9 Servis alanlarında güvenlik Ders
10 Menü Ders
11 Servisin Tanımı, Önemi ve Servis Türleri Ders
12 Temel Mutfak Bilgileri Ders
13 İçecek bilgisi ve servisleri Ders
14 Konuk ilişkileri ve şikâyetler ile ilgilenme Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Yiyecek içecek servisi yönetimi konusunda bilgi sahibi olur ve bir restoranda servis hizmetlerini yönetebilir Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Servis kavramını tanıma ve servis metotlarını uygulama edinimi Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Yiyecek-içecek sektörüne ilişkin kavramları tanımlar. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Yiyecek-içecek bölümü personelinin sahip olması gereken özellikleri ve sorumlulukları açıklar. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Yiyecek ve içecek hijyeni ve sanitasyonu hakkında edinim Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12
Yiyecek içecek servisi yönetimi konusunda bilgi sahibi olur ve bir restoranda servis hizmetlerini yönetebilir - - - - - - - - - - - -
Servis kavramını tanıma ve servis metotlarını uygulama edinimi - - - - - - - - - - - -
Yiyecek-içecek sektörüne ilişkin kavramları tanımlar. - - - - - - - - - - - -
Yiyecek-içecek bölümü personelinin sahip olması gereken özellikleri ve sorumlulukları açıklar. - - - - - - - - - - - -
Yiyecek ve içecek hijyeni ve sanitasyonu hakkında edinim - - - - - - - - - - - -