Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Yiyecek ve İçecek Servisi | AŞÇ248 | 4 | 2 + 1 | 3,0 |
Birim Bölüm | AŞÇILIK |
Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | yüz yüze |
EBS Koordinatörü | Öğr. Gör. Ahmet KARAGÖZ |
Ders Veren | |
Amaç |
Öğrencinin meslek hayatında ihtiyaç duyacağı temel servis ve sunum bilgisini edinmesi. |
Ders İçeriği |
Servis usullerini, yaygın kullanılan sunum tekniklerinin öğretilmesi. Yiyecek içecek hizmetlerine tarihsel bakış ,Yiyecek içecek endüstrisi, Yiyecek içecek hizmetlerinde profesyonellik, Personel nitelikleri, Beceri ve bilgi, Müşteri ilişkileri,Servise ön hazırlık, Yiyecek içecek servis ekipmanları, Endüstride farklı servis uygulamaları, Klasik servis usulleri, Yemek servisi, Bar ve içecek servisi, Serviste yönerticinin rolü, Sofrada görgü |
Ders Kaynakları |
Sökmen, A. (2011). Yiyecek ve İçecek Servisi. Detay Yayıncılık
Axler, Bruce H. 1990. Food and beverage service / Bruce H. Axler, Carol A. Litrides. New York : Wiley. |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Servis ve bar hakkında genel bilgi | Ders Tartışmalı Ders |
2 | Yiyecek ve içecek bölümü, organizasyon yapısı | Ders Gösterim |
3 | Servis personelinin nitelikleri, görev ve sorumlulukları | Ders Tartışmalı Ders |
4 | Servis departmanında kullanılan malzemeler ve bakımları I | Ders Gösterim |
5 | Servis departmanında kullanılan malzemeler ve bakımları II | Ders |
6 | Servise Hazırlık/Ön Hazırlık (Mise en Place) | Ders |
7 | Yiyecek ve içecek işletmelerinde hijyen, sanitasyon | Ders |
8 | Servis usulleri | Ders |
9 | Servis alanlarında güvenlik | Ders |
10 | Menü | Ders |
11 | Servisin Tanımı, Önemi ve Servis Türleri | Ders |
12 | Temel Mutfak Bilgileri | Ders |
13 | İçecek bilgisi ve servisleri | Ders |
14 | Konuk ilişkileri ve şikâyetler ile ilgilenme | Ders |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Yiyecek içecek servisi yönetimi konusunda bilgi sahibi olur ve bir restoranda servis hizmetlerini yönetebilir | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Servis kavramını tanıma ve servis metotlarını uygulama edinimi | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Yiyecek-içecek sektörüne ilişkin kavramları tanımlar. | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Yiyecek-içecek bölümü personelinin sahip olması gereken özellikleri ve sorumlulukları açıklar. | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Yiyecek ve içecek hijyeni ve sanitasyonu hakkında edinim | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Yiyecek içecek servisi yönetimi konusunda bilgi sahibi olur ve bir restoranda servis hizmetlerini yönetebilir | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Servis kavramını tanıma ve servis metotlarını uygulama edinimi | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Yiyecek-içecek sektörüne ilişkin kavramları tanımlar. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Yiyecek-içecek bölümü personelinin sahip olması gereken özellikleri ve sorumlulukları açıklar. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Yiyecek ve içecek hijyeni ve sanitasyonu hakkında edinim | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |