Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Çikolata Yapım Teknikleri | AŞÇ257 | 3 | 2 + 2 | 4,0 |
Birim Bölüm | AŞÇILIK |
Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Yüz yüze / Örgün / Uygulamalı / Türkçe |
EBS Koordinatörü | Öğr. Gör. Ebubekir YILMAZ |
Ders Veren | |
Amaç |
Dersin amacı çikolata ve kakao ürünlerinin işleme yöntemlerini, çikolata yapımını, çikolata ve kakaonun tarihçesini ve önemini uygulama eşliğinde aktarmaktır. |
Ders İçeriği |
Çikolatanın tarihçesi, çikolata malzemeleri ve ekipmanları, temperleme ve şekil verme, çikolata dekorları, dolgulu çikolatalar, ganaj, truffle, rocher, çikolatalı tatlılar |
Ders Kaynakları |
Ders Notları
|
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Kakaonun Kökeni ve Çikolata Tarihi | Ders |
2 | Temel Çikolata Malzemeleri ve Ekipmanları | Ders |
3 | Çikolata Temperleme ve Şekillendirme | Ders Laboratuar |
4 | Kalıpla Çikolata Şekillendirme | Ders Laboratuar |
5 | Çikolata Dekorları | Ders Laboratuar |
6 | Dolgulu Çikolatalar | Ders Laboratuar |
6 | Dolgulu Çikolatalar | Ders Laboratuar |
6 | Dolgulu Çikolatalar | Ders Laboratuar |
9 | Ganaj | Ders Laboratuar |
10 | Roche Çikolata | Ders Laboratuar |
11 | Truffle | Ders Laboratuar |
12 | Çikolatalı Tatlılar | Ders Laboratuar |
12 | Çikolatalı Tatlılar | Ders Laboratuar |
12 | Çikolatalı Tatlılar | Ders Laboratuar |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Çikolatanın temel unsurlarını açıklayabilecek | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Çikolatanın tarihçesini açıklayabilecek | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Temel çikolata yapımını açıklayabilecek | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Temel çikolata yapımını Temel çikolata yapım tekniklerini açıklayabilecek ve uygulayabilecek | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Temperleme yöntemini uygulayabilecek | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Çikolatanın temel unsurlarını açıklayabilecek | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Çikolatanın tarihçesini açıklayabilecek | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Temel çikolata yapımını açıklayabilecek | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Temel çikolata yapımını Temel çikolata yapım tekniklerini açıklayabilecek ve uygulayabilecek | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Temperleme yöntemini uygulayabilecek | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |